שתף קטע נבחר

ביי בגדד: החייל האמריקני האחרון עזב את עיראק

אחרי כ-9 שנים: המערכה הממושכת בעיראק, שגבתה את חייהם של כמעט 4,500 חיילים אמריקנים וכ-104 אלף עיראקים, הגיעה לסיומה עם עזיבתה של השיירה הצבאית האחרונה לכוויית

השיירה האחרונה של חיילי ארצות הברית עזבה הבוקר (יום א') את שטח עיראק לכיוון כוויית. בכך מסתיימת נסיגת צבא ארצות הברית מהמדינה לאחר כמעט תשע שנים מיום הפלישה שהביאה לנפילתו של הרודן סדאם חוסיין.

 

עיראק, רות סוף. כתבות אחרונות:

 

על פי הפנטגון, נהרגו במערכה בעיראק 4,487 חיילים אמריקנים, ונפצעו בה 31,921. יותר מאלפיים אזרחים שהעסיק הממשל האמריקני בשטחי עיראק נהרגו אף הם במהלך המלחמה. מספר העיראקים ששילמו בחייהם במהלך המלחמה ועד כה עומד על 103,775. גם 174 עיתונאים נהרגו במהלך סיקור המבצע המתמשך בהובלת ארה"ב ובעלות בריתה.

 

להצלחתו או כשלונו של הממשל העיראקי תהיה השפעה על המסקנות של הממשל האמריקני לגבי מעורבותו המאסיבית בעשור האחרון במדינה. דיפלומטים אמריקנים המגובים באלפי אנשי ביטחון היו שותפים למאמץ להביא לעיראק יציבות שלטונית, וקידמו תוכניות סיוע אזרחיות כדי לכונן ידידות אמריקנית-עיראקית שתישא פרי - הכול במטרה להבטיח ברית עם שכנתה הדמוקרטית בהתהוות של איראן.

 

עם זאת, על פי הערכות, ללא הגנה צבאית אמריקנית, צפוי השלטון העיראקי להיקלע למשברים מתמשכים, כשהמאבקים הפנימיים עלולים להכריעו. תת מזכיר המדינה לענייני מנהלה, פטריק קנדי, הסביר: "מחלקת המדינה מעולם לא ביצעה מהלך כזה, אך יש כעת אנשים מצוינים בעלי כישורים גבוהים בניהול, ביטחון, תקשורת ורפואה, אנחנו מוכנים".

 

עם זאת, יש מי שמביעים פחות ביטחון באשר ליציבות בעיראק כעת, במיוחד נוכח הפיצוץ האחרון שאירע בלב בגדד - שאולי מהווה סימן לבאות נוכח מאבקי הכוח הפנימיים במדינה. בריאן קטוליס, מומחה לביטחון, הסביר כי "יש מקום רב לדאגה בקשר ליכולתו של הממשל להוביל מדיניות בכל התחומים, במיוחד באזורי מלחמה שאיתה נאלצו להתמודד בשנים האחרונות", הסביר.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חיילים אחרונים עוזבים את עיראק
צילום: רויטרס
חוצים את הגבול
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
המלחמה להפלת הרודן העיראקי. סדאם חוסיין
צילום: איי פי
מומלצים