שתף קטע נבחר

במקום סופגניות: דונאטס אפויים ללא גלוטן

את הסופגניות הרגילות כולם מספיקים למצות עוד לפני שמתחיל חנוכה, וזה הזמן לעבור לדואנטס בציפויים שונים. המתכון נטול גלוטן ומתאים לחולי צליאק, אבל את הטעם יאהבו כולם

דונאטס הם מעין "סופגניות עם חור", ובמתכון הזה הם אינם מצריכים טיגון אלא אפייה קצרה בחום גבוה. הדונאטס ללא גלוטן אינם נופלים מהדונאטס הרגילים, הם טעימים ללא ציפוי ונהדרים גם עם אבקת סוכר או עם אחד מהציפויים המושחתים שהכנתי עבורכם.

 

לאחר האפייה אפשר לקרר אותם ולשמור במקפיא עד חודש ימים. שיהיה לכם חג שמח ובריא.

 

כתבות נוספות ומתכונים ללא גלוטן:

 

דונאטס

ערכים תזונתיים לדונאט: 113 קלוריות, 19 גרם פחמימות, 1 גרם חלבון, 4 גרם שומן

זמן הכנה: 20 דקות

זמן אפייה 10 דקות

 

מצרכים ל-30 דונאטס:

2 כוסות חלב

1 כפית חומץ תפוחים

2 ביצים בינוניות, בטמפרטורת החדר

1 כוס סוכר

50 גרם חמאה מומסת

3 כוסות מיקס לעוגה ללא גלוטן בטעם וניל

1 כוס קמח קונדיטור

1 כוס עמילן תפוח אדמה

1 כפית גואר גאם

1 כפית קסנטאן גאם

1 כפית אגוז מוסקט

1/2 כפית קינמון

1 כפית סודה לשתייה

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית מלח

אבקת סוכר לקישוט

הכלים:

תבנית דונאטס משומנת

שקית זילוף

 

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות (או 180 בתנור טורבו), ומשמנים התבנית בתרסיס שמן.

 

2. מערבבים את החלב עם חומץ התפוחים בקערה גדולה וממתינים כדקה. מוסיפים לקערה את הביצים, הסוכר והחמאה.

 

3. לקערה אחרת מנפים את הקמחים, עמילן תפוח אדמה, גואר גאם וקסנטאן גאם, ומוסיפים אגוז מוסקט, קינמון, סודה, אבקת אפייה ומלח.

 

4. מעבירים בהדרגה (1/2 כוס בכל פעם) את החומרים היבשים לקערת הנוזלים ומערבבים היטב. נותנים לבלילת הבצק לנוח כ-15 דקות.

 

5. מעבירים את הבלילה לשקית זילוף וממלאים בזילוף 3/4 מהשקעים. אופים כ-10-8 דקות.

 

6. מוציאים את התבנית ומניחים לדונאטס להתקרר. אפשר לבזוק עליהם אבקת סוכר או לטבול אותם באחד מהזיגוגים הבאים.

  

זיגוג שוקולד

ערכים תזונתיים לזיגוג לדונאט אחד: 12 קלוריות, 1 גרם פחמימה, 0 גרם חלבון, 1 גרם שומן

מצרכים:

1/4 כוס שוקולד צ'יפס

25 גרם חמאה

1 כפית מים חמים

 

אופן ההכנה:

1. שמים את השוקולד והחמאה בקערת זכוכית. מחממים במיקרוגל 30 שניות ומערבבים. חוזרים על הפעולה עד שנוצר קרם. אם התערובת סמיכה מדי, אפשר להוסיף כפית מים.

 

2. טובלים את החלק העליון של הדונאטס בזיגוג. אפשר לאכול מיד או להמתין עד שהזיגוג יתקשה (כ-10 דקות).

 

זיגוג סוכר וקינמון

ערכים תזונתיים לזיגוג לדונאט אחד: 10 קלוריות, 1 גרם פחמימה, 0 גרם חלבון, 0 גרם שומן

מצרכים:

2 כפות סוכר

1 כף קינמון

2 כפות חמאה מומסת

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הסוכר והקינמון בקערה קטנה ושטוחה.

 

2. טובלים את הדונאטס בחמאה ואז בתערובת הסוכר.

 

עוד טיפים מהמטבח

  • לתוצאות מוצלחות באפייה הביאו את החומרים לטמפרטורת החדר.

 

  • תערובת החלב עם החומץ מעניקה לבלילה מרקם אוורירי וטעים יותר.

 

  • תבניות לדונאטס נמכרות בחנויות המתמחות באפייה. למתכון הזה מתאימה תבנית שש השקעים, ולא תבנית המיני דונאטס.

 

  • אם אין לכם תבנית שקעים, אפשר להשתמש גם בתבנית מכוסה בנייר אפייה ולהזליף עיגולים בקוטר של כ-8 ס"מ.

 

יש לכם שאלות על מתכונים ללא גלוטן? כתבו לעינת מזור

 

ערכים תזונתיים: נירה אולנד, דיאטנית קלינית

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טעימים ללא ציפוי ונהדרים גם עם אבקת סוכר. דונאטס
צילום: יוסי סליס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים