שתף קטע נבחר

ערוכה לשבת: לוקחים אוכל לסוף השבוע

מסעדות רבות פותחות מעין שוק אוכל קטן לקראת סוף השבוע ומציעות מנות לקחת הביתה. 10 מקומות שיגרמו לכם לנטוש את הסירים

ממולאים מכל הסוגים | בית הכרם, ירושלים

אלי פדידה, שף ירושלמי בעל ותק של שלושה עשורים, פתח לפני 8 שנים את מסעדת בית הכרם יחד עם אשתו לילי, והם מבשלים מכל גוני הקשת העדתית: מגפילטע פיש ומרק עוף עם קניידלך, ועד עופות ובשרים.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

לילי אלופת הממולאים מכינה פסטלים, סיגרים, קובה ועוד. הלקוחות הקבועים יודעים, שכדאי להזמין את המנות החביבות עליהם כבר ביום רביעי, כי אם יגיעו בשישי בצהריים, כבר לא יהיה עם מי לדבר.

 

הארזים 13 ירושלים, טל' ‭.02-6522775 ‬

 

טעים אש. ממולאים (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
טעים אש. ממולאים(צילום: תום להט)

 

כמו בבית | פינת אוכל, ראש-פינה

מסעדה עממית וביתית בראש פינה, המציעה עוף בזיתים או בפטריות, קציצות, ממולאים, פשטידות, דגים ותבשילי בשר שונים. המקומיים מתים על המטבח הטרי והפשוט ואם תגישו את התוצרת לאורחים, הם יהיו בטוחים שאתם בישלתם.

 

מול משטרת ראש-פינה, טל' ‭.054-4933622 ,04-6936222‬ כשר. 

 

סופשבוע בסטייל | רביבה וסיליה, רמת השרון ותל אביב

מי שגר בסביבת "רביבה וסיליה" שברמת השרון מכיר את השירות המפנק שמציעים פה מדי סופשבוע: תפריט שלם של מנות ביתיות בטייק אווי, כשאת הכל מכינים במקום.

 

המחירים כאן לא זולים, אבל מי שמעריך הגשה אסתטית ואיכות לא מתפשרת של חומרי גלם - זה המקום עבורו.

 

בנוסף למנות קבועות כקישים, אנטיפסטי, כבד קצוץ וקציצות פראסה מיתולוגיות, עוגות קרם ושוקולד, חלות לשבת ומגוון מאפים, מוצעות כאן גם שלל מנות ספיישל משתנות ששווה לבדוק.

 

למשל: קציצות ופירות יבשים על קוסקוס, ביף בורגיניון, רוסטביף, קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי.

 

ביתי וזמין. הכבד הקצוץ של "רביבה וסיליה" (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
ביתי וזמין. הכבד הקצוץ של "רביבה וסיליה"(צילום: תום להט)

 

בשנה האחרונה השירות התרחב גם למסעדות של רביבה בתל אביב ובמתחם G שבפארק צמרת בצפון העיר גם מציעים פוקאצ'ות בנוסף למבחר שברמת השרון.

 

המייסדים 1, רמת השרון. 03-5400179 ; ניסים אלוני 10, תל אביב. 03-5466090. הארבעה 24 (ליד הסינמטק), תל אביב. 03-5618617. (מומלץ להזמין יום מראש)

 

ויגור חריימה עם אסאדו | אתניקה, הרצליה

למצבת המסעדות הכשרות בהרצליה פיתוח הצטרפה השנה אתניקה, בשרית-מזרחית כשרה. בכל יום שישי, החל מ‭10:00-‬ בבוקר, מוכרים פה סלטים במשקל (חומוס, טבולה מטבוחה ‭20 –‬ עד 30 ש‭.('‬ חריימה פיקנטי מפילה לוקוס, קדירת אסאדו, ירקות שורש על קוסקוס ביתי, ממולאים ברוטב עגבניות ועוד. עד שעתיים לפני שבת.

 

אריה שנקר 7 הרצליה, טל' ‭.09-9511177‬ כשר.

 

חמין מכל העדות | טשרניחובסקי ‭,6‬ תל-אביב

מדי שנה, עם פרוץ החורף לחיינו, מכין השף איל מרון מטשרניחובסקי 6 את סירי הצ'ולנט המפורסמים שלו, שנמכרים בשישי-שבת כמו לחמניות. בחמין שלו יש שעועית אדומה ולבנה, חיטה, תפוחי אדמה, בצל מטוגן, תמרים, שום וסילאן, וכן 3 סוגי בשר: שפונדרה (עם עצם‭,(‬ שריר וצלעות ‭58)‬ ש‭.('‬ אם לא תזדרזו להזמין, הסירים יעופו לכם מול העיניים במהירות שיא. כשנחה עליו הרוח מתחבר איל לשורשים העיראקיים שלו, ומגוון עם טבית, החמין העיראקי - תבשיל שכבות של אורז ועוף מתובל בבהרט, הל טחון ועגבניות ‭58)‬ ש‭.('‬ תוכלו לקנות הביתה גם מרקים שונים ‭25)‬ ש' למנה‭,(‬ תבשילי קדירה כמו בף בורגיניון ‭78)‬ ש‭,('‬ אוסובוקו טלה ‭110)‬ ש‭('‬ וצלי עוף ביין ‭58)‬ ש‭.('‬ לקינוח: פרוסות עוגה של המסעדה ‭28)‬ ש' ליחידה‭(‬.

 

טשרניחובסקי 5 ת"א, טל' ‭.03-6208729‬ לא כשר.

 

חמין לסופ"ש (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
חמין לסופ"ש(צילום: ירון ברנר)

 

אוכל של מעדנייה | גולדשטיין, צומת סביון

בסופי שבוע משתרך במעדנייה של אלרן גולדשטיין תור ארוך של תושבי האזור, שלא מתביישים לשלם הרבה תמורת המטעמים שהוא רוקח. גולדשטיין מציע מנות כמו כרוב לבן ממולא בשר ברוטב משמשים ועגבניות שרי ‭85)‬ ש' לקילו‭,(‬ זנב שור בפורט ‭242)‬ ש' לקילו‭,(‬ אורז בריאות עם חיטה ועדשים ‭48)‬ ש' לקילו‭,(‬ עוגת כרובית במילוי גבינת שום

 

לוי אשכול 201 צומת סביון, טל' ‭.03-5330304‬ לא כשר.

 

טבעוני ואורגני | המטבח של נלי, יפו

רוב האוכל אצל נלי קרפנר אורגני, וגם זה שלא - אינו מטוגן. קרפנר היא שפית המתמחה בבישול בריא. יש אצלה שניצלונים אפויים, קציצות מבושלות, כרעיים של טבעוף בקונפי בצל, ופלפלים ממולאים באורז מלא ועוף. יש גם הרבה מנות צמחוניות וטבעוניות, ללא ביצים ומוצרי חלב. אם אתם בעלי צרכים תזונתיים מיוחדים, זה המקום עבורכם: קרפנר מתמחה בבישול ללא גלוטן, ללא לקטוז, דל בנתרן, בסוכר או בשומן. לחולי צליאק, לדוגמה, היא מכינה קישים מקמח חומוס במקום מקמח חיטה לבן. צריך רק להזמין מראש.

 

הכוכבים הראשיים בחומרי הגלם שלה: בורגול, עדשים שחורות, אורז מלא, קינואה, ולקינוח: עוגות מקמח כוסמין מלא. יש קציצות ירק אפויות, אנטיפסטי, קציצות עוף מאודות בצ'אטני מנגו או רוטב עגבניות ובזיליקום, קינואה עם ערמונים ופטריות, מרקים משתנים ועוד.

 

מרגוזה 28 יפו, טל' ‭.03-6833759‬ כשר ללא תעודה.

 

עזרא קדם מבשל | ארקדיה, ירושלים

מדי שישי בבוקר מפעיל עזרא קדם במסעדתו ארקדיה שוק אורגני, שמציע לצד מצרכים שונים גם מנות-שישי מיוחדות: מוח טלה עם עגבניות מיובשות וסלק ‭42)‬ ש‭,('‬ קובה נייה עזרא ‭36)‬ ש‭,('‬ נתח קצבים על שיפוד ‭39)‬ ש‭,('‬ משולש מאפים במילוי טלה, תרד, זעתר טרי ורוקט ‭29)‬ ש‭,('‬ סרדינים צהובים – במעטפת כורכום ועשבי תבלין על סלט של עדשים וכוסברה ‭35)‬ ש‭('‬ ועוד. את חגיגת הטעמים מלווה מדי שישי להקה מקומית.

 

אגריפס 10 ירושלים, טל' ‭.02-6249138‬

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פראסה בסופ"ש. רביבה וסיליה
צילום: תום להט
מומלצים