שתף קטע נבחר

שר הבריאות הצרפתי לנשים: הסירו שתלי הסיליקון

לדברי שר הבריאות הצרפתי לא נמצא קשר בין שתלי ה-PIP לסרטן, אולם למרות זאת הוא ממליץ לכל 30 אלף הנשים שעברו הגדלת חזה באמצעותם לגשת ולהסירם. משרד הבריאות הישראלי: על המושתלות לגשת לבדיקה אצל הרופא

בהלת הסיליקון אינה נרגעת: שמונה נשים מושתלות חזה סיליקון מסוג PIP לקו בסרטן, אולם היום אומר שר הבריאות הצרפתי כי לא נמצא קשר ישיר בין השתלים למחלה. למרות זאת המליץ השר לכל 30 אלף הנשים המושתלות לגשת לרופא המטפל ולהסיר את השתלים.

 

בהלת הסיליקון - כל הכתבות:

מאות מושתלות חזה ישראליות נקראות להיבדק

מש' הבריאות ידע על סכנת הסיליקון - ולא אסר השימוש

צרפת: 30 אלף נשים נקראו להחליף שתלי הסיליקון

 

בהודעה שהפיץ משרד הבריאות הצרפתי נכתב כי לנשים מושתלות הסיליקון PIP אין סיכון גבוה יותר ללקות בסרטן בהשוואה למושתלות חזה מסוגים אחרים, אולם כאמצעי מניעתי הן נקראות לגשת בדחיפות לרופא המטפל לשם הסרתם.

 

יצרן הסיליקון מסוג PIP סגר את המפעל לפני כשנה, לאחר שנתגלה כי נעשה שימוש בג'ל סיליקון הגורם לשיעור גבוה של קרעים בשתלים. על פי ההערכות, עשרות אלפי נשים ברחבי העולם עברו השתלה בסיליקון מסוג PIP ביותר מ-65 ארצות, ובהן ישראל.

 

אתמול קיים משרד הבריאות דיון מיוחד עם איגוד הכירורגים הפלסטיים בו נמסר כי בישראל הושתלו שתלים מסוג PIP בכ-850 נשים המהוות כ-5% מכלל הנשים שעברו הגדלת חזה. הגדלת החזה באמצעות שתלי סיליקון PIP בוצעה במרפאות סינופסיס, נארא, מרפאת רפאל ברמת גן, מרפאות התאומים, מרכז רפואי רמת אביב, מרפאת אריאל (שנסגרה), מרכז רפואי אסתטי בנתניה ומרכז רפואי עתידים.

 

הנשים שנותחו במרפאות אלה, ובמיוחד נשים שנותחו על ידי ד"ר אברהם ריגלר, שניתח את מרבית הנשים בהן הושתל סיליקון מסוג PIP, או על ידי עשרה רופאים נוספים ששמותיהם רשומים במשרד הבריאות, נקראות לפנות לרופא המנתח כדי לקבל מידע על סוג השתל. נשים שיודעות שהושתל בגופן שתל מסוג PIP מתבקשות להיבדק על ידי כירורג פלסטי באופן פרטי או במרפאות קופת חולים או בתי החולים הציבוריים, לעבור בדיקת אולטרסאונד של השדיים ובמקרה של דליפת שד קיימת הוראה רפואית להסיר את השתל. לשאר הנשים הומלץ להגיע אחת לשנה לבדיקת שדיים שגרתית אצל הרופא הפלסטיקאי.

 




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סיליקון. לא נמצא קשר לסרטן
צילום: AP
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים