שתף קטע נבחר

מולטיספירה: פייסבוק נגד הדרת נשים

הדרת נשים בקהילה החרדית-קיצונית היא לא דבר חדש, אך הודות להבלטת הבעיה באמצעי התקשורת נוצרים דיונים ערים בפייסבוק ואפילו כמה מחאות יצירתיות

הדיון בהדרת נשים על ידי הציבור החרדי-קיצוני מתקיים במידה רבה בזכות מעגל קסמים של פרסומים בתקשורת, שגוררים דיונים בפייסבוק, שם נחשפים סיפורים נוספים, שהתקשורת מלקטת ומפרסמת וחוזר חלילה. פייסבוק היא גם מקום שבו נולדות התארגנויות נגד התופעה, וכמובן, מחאות יצירתיות. הנה כמה דוגמאות.

  

ינון לנדנברג פרסם איור של יוצר אלמוני, שהכניס את הקיצונים מבית שמש למשחק Angry Beards (זקַנים זועמים), שבו הם יורקים על ילדה עם צמות. מעניין שהיוצר בחר להציב את היורקים בתפקיד הציפורים הזועמות, שאותן מפעיל השחקן במשחק המקורי, ואילו את הילדה שעליה ירקו בתפקיד החזירים, שגנבו את הביצים של הציפורים. "א. שׂכווי-בר" הוסיף לערים התאומות של בית שמש את קאבול, בירת אפגניסטן.

 

 

גולש שמזדהה רק בראשי התיבות צ"ק הפיץ כללים לקווי ההפרדה:

 

א) לא יעלה אדם לאוטובוס מקדימה, אלא אם כן עלה מאחורה ובדק וראה בעיניו שהנשים יושבות שם, והמחמירים בודקים לאור הנר.

ב) לא יעלה אדם על אוטובוס שאין בו אשה כלל, שמא אינו מהדרין.

ג) באוטובוסים בהם יש אינטרנט אלחוטי, יישבו הגברים מאחורה והנשים מקדימה כדי שלא תראינה להיכן גולשים הגברים.

ד) אסור לקווי המהדרין ליסע על פסי האטה כדי שלא יהיו ריקודי תערובת ר"ל (רוב הפוסקים כיום סבורים שגם בקיפוץ אחד יש משום חשש רקידה).

ה) אם ח"ו הגיע אוטובוס לפס האטה, יירדו הנשים מהדלת האחורית, והנהג והנוסעים יקפצו את פס ההאטה וימתינו לנשים שיעלו אחר פס ההאטה. יש להקפיד שהנשים יעלו לאחר שהאוטובוס ירד לגמרי מפס ההאטה גם עם הגלגלים האחוריים כי חצי ריקוד אסור מדאורייתא.

ו) אוטובוס מהדרין לא ינוע לאחור (רעוערס בלע"ז) אלא יוריד הנשים קודם או יחליף בין הגברים לנשים, בכדי שבנסיעה אחורנית לא יהיה חשש של "נשים מלפנים".

ז) בתום הנסיעה לאחור יש להשיב הגברים לקדמת האוטובוס בטרם יחזיר להילוך "סע" ( D )

 

 

נדב רביב פתח קבוצה לנשים וקבוצה לגברים כדי למנוע חיכוך לא רצוי. ניר לבני פתח את הדף "ברוך שעשני אישה", שבו הוא קורא לגולשים להחליף את מינם בפייסבוק לנקבה. "המחאה הקטנה של כולנו היא לשנות את מיננו לנשים. אם לא בעולם האמיתי, לפחות באופן וירטואלי. הפיצו הלאה והעלו תמונה של שינוי המין", נכתב בדברי ההסבר. "סליחה, אבל אירן זה לא כאן, כן?"

 

 

 

שערי פייסבוק

מספר גולשים ניצלו את העיצוב מחדש של דף הפרופיל במסגרת השקת הטיימליין, וגייסו את תמונת השער למאבק. אדווה הרשקו מצהירה בלבן על שחור "ברוך שעשני אישה"; יאן יאנקו קוטליארסקי קבע שעות כניסה נפרדות לנשים ולגברים ורותם כהן הפריד את כל הפרופיל לשניים. שירי מזרחי שרה בלב המון חרדי; ולולה קידר החליטה לא להרבות שנאה בעם ישראל וכיסתה הכל חוץ מהעיניים.

 

אדווה הרשקו

 

יאן יאנקו קוטליארסקי

 

שירי מזרחי

 

לולה קידר

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים