שתף קטע נבחר

הערכה: 300 אלף שתלי סיליקון נוספים מסוכנים

גילויים חדשים בפרשת הסיליקון: גם לאחר סגירת מפעל PIP נמשכה מכירת השתלים תחת השם המסחרי M-implants. על פי ההערכות, עשרות אלפי נשים ברחבי העולם עברו הגדלת חזה באמצעות שתל זה, מבלי לדעת שמדובר בשתל המסוכן

פרשת הסיליקון הדולף ממשיכה להסתעף: כעת חשף משרד הבריאות בהולנד כי גם לאחר שממשלת צרפת הורתה על סגירת מפעל PIP, שתלי הסיליקון מתוצרתו נמכרו תחת שם מסחרי אחר והושתלו באלפי נשים ברחבי העולם.

 

סערת הסיליקון - כל הכתבות:

  • בהלת הסיליקון: צריכה להחליף השתלים? תשלמי

הסיליקון דלף - והרופא גבה 7,500 ש' להחלפתו

ד"ר דב קליין השתמש בשתלים הדולפים - 2 נקרעו

   

אותו שתל במסווה שם אחר

בשנה שעברה הורה כאמור משרד הבריאות בצרפת על סגירת שעריו של מפעל PIP, אחד משלושה היצרנים הגדולים בעולם של  שתלי הסיליקון, לאחר שנתגלה שיעור גבוה של קרעים ודליפות בשתלים מתוצרתו.

 

בשבוע שעבר קרא שר הבריאות בצרפת ל-30 אלף נשים לגשת להוצאת השתל, מחשש לדליפה אפשרית של סיליקון בגופן. בתוך כך נמסר על שמונה נשים שלקו בסרטן לאחר שבגופן דלף הסיליקון.

 

עתה נודע כי גם לאחר סגירת המפעל נמשכה מכירת השתלים: כ-1,000 נשים בהולנד עברו הגדלת חזה באמצעות השתל M-implant. 

 

משרד הבריאות בהולנד מסר כי מדובר למעשה באותם שתלי PIP, ועתה הוא מעריך כי כ-300 אלף יחידות כאלה הושתלו בגופן של עשרות אלפי נשים ברחבי העולם. כעת נבדק עד איזה שלב המשיכו השתלים הללו להימכר.

 

לדברי גורמים בהולנד, שתלי הסיליקון הללו, בדומה לשתלי ה-PIP, היו זולים יותר משום שהכילו ג'ל סיליקון שאינו ראוי לשימוש בבני אדם, ומכאן השיעור הגבוה של קרעים ודליפות סיליקון שמהם סבלו חלק ממושתלות החזה.

 

בנוסף, כעת התגלה כי כבר בשנת 2000 העלה מינהל התרופות והמזון האמריקני (FDA) חששות באשר להתנהלות של יצרן שתלי הסיליקון הצרפתי PIP - כמעט עשור שלם לפני שתשומת הלב של ארגוני הבריאות באירופה הופנתה לעניין. 

 

במאי 2000 שלח ה-FDA חוקר למפעל של PIP בדרום-מזרח צרפת, וזמן קצר לאחר מכן שלח למייסד החברה מכתב אזהרה (שאף פורסם בציבור) שבו נאמר שיש פגמים בשתלים וצויינו 11 חריגות מנוהלי הייצור התקינים. אמנם מדובר במקרה הזה על שתלים מסוג אחר ולא על שתלי הסיליקון המסוכנים, אך הדבר מעלה חשש לרמת הבטיחות בייצור בכלל של מפעלי החברה.

 

בישראל: אוספים את השמות

מנכ"ל משרד הבריאות בארץ הורה כי במקרים שבהם המליץ הרופא המטפל להחליף שתל מסוג PIP, הוצאת השתל והחלפתו יוכלו להתבצע במסגרת בתי חולים ממשלתיים ובבתי חולים של קופות החולים.

 

במשרד החליטו כי הוצאת השתל וימי האשפוז הכרוכים בהחלפת השתל ימומנו על ידי קופות החולים. עם זאת, אישה המעוניינת בשתל חלופי תישא בעלות השתל.

 

בתוך כך פנה אתמול (ב') משרד הבריאות לרופאים הכירורגים בישראל והורה להם להעביר את שמות כל המטופלות שבגופן שתלים מסוג PIP. הרופאים נתבקשו לדווח על סוג השתל, על הביקורות התקופתיות שעברו המטופלות, על אירועים חריגים ועל אלה שבגופן נתגלתה דליפה.



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כבר בשנת 2000 העלה ה-FDA חששות באשר להתנהלות של יצרן שתלי הסיליקון
צילום: AP
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים