שתף קטע נבחר

סיפור משפחתי מתוק: ביקור בשאולוב סיסטרס

שאולוב סיסטרס" ברחוב יד חרוצים בתל אביב הוא מקדש מאפים ועוגות טעים וריחני, שמזכיר פטיסרי פריזאי. על התנורים מנצחת מירב שאולוב, בתה של הקונדיטורית המיתולוגית חנה שאולוב

תפוחים נוטים ליפול קרוב מאוד לעצים שעליהם צמחו. קחו למשל את מלכת ספרי הבישול והאפייה חנה שאולוב ואת בנותיה, מירב ומיה. האחיות שאולוב הפעילו בעבר בהרצליה עסק משותף של פטיפורים קטנים ומרהיבים תחת השם "שאולוב סיסטרס". בשלב מסוים פרשה מיה, על מנת להתמסר לגידול ילדיה, מירב נותרה האחות היחידה בעסק, אך השם, ברבים, נשאר כשהיה.

 

עוד בערוץ האוכל:

שגר ושכח: תבשילי קדרות לסופשבוע

זה שורף בלב: דיז'סטיפים, סיפור אהבה מריר

זהב לבן: רושפלד מכין טאפאס בצל

 

לא מכבר פתחה מירב חנות חדשה, קטנה ויפהפייה, ברחוב יד־חרוצים בתל־אביב, תחת אותו מותג. כיוון שהיא חובבת מיניאטורות, זה מה שתוכלו למצוא גם בחנות החדשה. מאפים אישיים קטנטנים – מתוקים ומלוחים – מעודנים, מוקפדים ומתוחכמים, שיש סיכוי סביר שיזכירו לכם ביקור בפטיסרי פריזאי.

 

יש פה טארטלטים זעירים ומעלפים, ממולאים בשוקולד חלב וליים, טירמיסו או קרם תפוז, פאי לימון מיניאטורי, פטיפור חלבה על ביסקוויט בוטנים ואגוזים, ועוד.

 

מגשים מוקפדים. שאולוב סיסטרס (צילום: דני לרנר) (צילום: דני לרנר)
מגשים מוקפדים. שאולוב סיסטרס(צילום: דני לרנר)

 

יש גם מאפי בוקר בלתי מוקטנים: תפוחים עם אגוזים ושקדים, מאפה נוגט, גביניות, והלהיט: מאפה אוכמניות עם קרם וניל ושקדים. חובבי המלוחים גם הם אינם מקופחים: קרואסונים עם רוקפור ופטריות, שבלולי בצק עם עגבניות מיובשות ובייבי מוצרלה, גבינת שמנת וטפנד, או גבינות עיזים עם פסטו.

 

"אמא לא מעורבת בעסק החדש שלי", אומרת מירב שאולוב, "אבל היא גאה מאוד ביצירות שלי ואפילו מזמינה ממני מאפים. סגנון האפייה

והבישול שלה הוא ביתי, אבסטרקטי אפילו. אצלי, לעומת זאת, הכל מאוד מאוד מדויק, אין מקום לאלתורים או לאינטואיציות".

 

במשך שנים היא עבדה במשרדי פרסום, ובמקביל, כשאירחה אנשים בביתה, הייתה מסתערת קודם כל על מלאכת האפייה, ומתחילה את הארוחה דווקא בקינוח. "עד שיום אחד הבנתי שאפייה זה הדבר שאני הכי אוהבת לעשות".

 

היא למדה בתדמור, עברה השתלמויות בחו"ל, וחלק גדולמהמוצרים הניצבים בגאון בוויטרינה שלה היא פיתחה בעצמה. מלבד המוצרים בחנות היא מספקת קינוחים גם לאירועים פרטיים של מאות אנשים, ועובדת הרבה עם חברות וארגונים, שנוהגים להמיס את לב שותפיהם לעסקאות בפטיפורים וטארטלטים גמדיים.

 

"אני לא מוכרת למסעדות או לבתי קפה, אבל בהחלט מספקת מוצרים לקהל העסקי. הקהל שלי הוא כזה שמעריך איכות ומוצרים ברמה גבוהה, ושחשוב לו שהכיבוד ייראה יפה. בכלל, אני גם חושבת שצריך לגוון וכשבאים להתארח, לא חייבים להביא רק יין. יש עוד אופציות".

 

ואכן, אריזות השי שלה בהחלט מתחרות על מקומו של היין המסורתי, כתשורה נאה. יש לה אריזות של 9, 8 או 32 יחידות פטיפורים ( 10 שקלים ליחידה). מחירי המאפים נעים בין 8 ל־14 שקלים ועוגות מוס קטנות, שגודלן 14*14 ס"מ  עולות 59-49 שקלים.

 

שאולוב סיסטרס. יד־חרוצים 14 ת"א.  03-6390080. כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מוקפד. האחיות שאולוב
צילום: דנה קופל
מומלצים