שתף קטע נבחר
זמן כריכים, ממרחים ומה שביניהם
אחרי ארוחות החג הבלתי נגמרות, כריכים עם ממרחים מושקעים זה עניין קל ומענג. אבל התפקיד של הממרחים לא נגמר כאן – חוץ מלככב בסנדוויץ‭,'‬ לכל אחד מהממרחים יכול להיות תפקיד נוסף, טעים במיוחד, במטבח שלכם

כריך פסטו עם אנטיפסטי וגבינת חלומי צלויה

 

4 כריכים

 

המרכיבים

4 לחמניות או 8 פרוסות לחם
1 חציל, פרוס לעיגולים 1 קישוא (רצוי מסוג זוקיני‭,(‬ פרוס לאורכו
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
כ־‭1/4‬ כוס שמן זית
מלח, פלפל שחור
1 כפית עלי תימין
200 גרם גבינת חלומי, פרוסה לפרוסות בעובי חצי ס"מ

 

לפסטו

1 צרור בזיליקום
1 צרור פטרוזיליה
עלים מ־1 צרור זעתר
עלים מ־1 צרור
אורגנו
3 כפות שקדים קלופים
3 שיני שום קלופות
‭1/4‬ כוס שמן זית
כ־‭1/2‬ כפית מלח ופלפל שחור

 

ההכנה  

‭.1‬ הפסטו: שמים במכל מעבד המזון את הבזיליקום, הפטרוזיליה, הזעתר, האורגנו, השקדים, השום ו־4 כפות משמן הזית. מוסיפים חצי כפית מלח ומעט פלפל שחור ומתחילים לעבד. תוך כדי פעולת המעבד יוצקים עוד משמן הזית, כף אחרי כף, עד לדרגת הסמיכות הרצויה. טועמים ואם יש צורך מוסיפים מלח. מעבירים לצנצנת נקייה או לקופסת פלסטיק, יוצקים מעל שכבת שמן זית שתכסה את הממרח ושומרים במקרר עד 5 ימים.
(כדאי להקפיא חלק מהממרח אם לא מתכוונים להשתמש בכל הכמות בתוך כמה ימים). 

 

2.  מחממים את התנור לחום גבוה ‭200)‬ מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

 

‭.3‬ האנטיפסטי: מסדרים את פרוסות החציל והקישואים בתבנית, יוצקים מעט משמן הזית, זורים תימין, מלח ופלפל. מניחים לצדם את הפלפלים ואופים כ־25 דקות עד שהירקות מזהיבים. מוציאים את החציל והקישוא לצלחת. אם הפלפלים טרם התרככו וכוסו בנקודות שחומות ממשיכים לאפות אותם עוד כ־10 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את הפלפלים בתוכו עד שהוא מצטנן. קולפים את הפלפלים ומוציאים את הגרעינים. ‭.4‬ מושחים מחבת פסים בשמן זית ומחממים היטב. כשהמחבת חמה מוסיפים את גבינת החלומי וצולים דקה מכל צד עד השחמה.

 

‭.5‬ ההרכבה: מורחים פסטו על כל מחצית לחמנייה (או על מחצית מכמות הפרוסות‭.(‬ מחלקים את הירקות הצלויים ואת הגבינה בין הכריכים, מכסים ומהדקים את שני החצאים. מגישים.

 


כריך אריסה, סרדינים וסלט עגבניות

4 כריכים

 

המרכיבים  

4 לחמניות או 8 פרוסות לחם
2 קופסאות סרדינים, נקיים מאדרות ומסוננים

 

לסלט העגבניות  

3 עגבניות, קצוצות לקוביות קטנות
‭1/2‬ בצל סגול, קלוף וקצוץ לקוביות קטנות
‭1/3‬ כוס כוסברה קצוצה
מיץ מ־‭1/2‬ לימון
3 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור

 

לאריסה

250 גרם פלפלים אדומים מתוקים מיובשים (אפשר להחליף חלק בחריפים)
4 שיני שום, קלופות
1 כפית מלח
‭1/2‬ כפית זרעי כמון
‭1/4‬ כוס שמן זית
מיץ מ־1 לימון

 

ההכנה

‭.1‬ האריסה: שוטפים את הפלפלים, שמים בקערה, מכסים במים ושורים כשעה עד שהם מתרככים. מסננים ומסירים עד כמה שניתן ראשים וגרעינים. מעבירים למכל מעבד המזון, מוסיפים את שאר מרכיבי העריסה ומעבדים לממרח. יוצקים לצנצנת, מכסים בשכבת שמן ומאחסנים במקרר.
אם רוצים לשמור יותר מכמה ימים כדאי לחלק למנות ולהקפיא.


‭.2‬ הסלט: שמים את כל מרכיביו בקערה ומערבבים. מניחים ל־10 דקות לספיגת טעמים.



‭.3‬ ההרכבה: חוצים כל לחמנייה ומורחים עריסה בשני הצדדיים. מניחים סרדינים וסלט עגבניות ומהדקים את הלחמניות (או הפרוסות‭.(‬ מגישים.

 

 


 

כריך סלט עוף וקשיו עם מלפפונים, צנוניות ונבטים

5 כריכים

 

המרכיבים

 

5 לחמניות או 10 פרוסות לחם
2 מלפפונים, פרוסים דק
4 צנוניות קטנות, פרוסות דק
1 חבילת נבטים

 

לסלט העוף

1 גבעול סלרי, כולל עלים, קצוץ דק


 500 גרם ‭2)‬ כוסות) עוף מבושל או צלוי, קצוץ
5 כפות מיונז
1 כפית גדושה חרדל
‭1/3‬ כוס אגוזי קשיו גרוסים
מיץ מ־‭1/2‬ לימון
מלח, פלפל שחור

 

ההכנה

 

‭.1‬ הסלט: שמים את כל מרכיביו בקערה ומערבבים. מחלקים בין הלחמניות (או בין 5 פרוסות לחם) ומורחים.
‭.2‬ מניחים מעל הסלט פרוסות מלפפונים, צנוניות ונבטים ומכסים בפרוסות הלחם הנותרות. מהדקים קלות ומגישים.

 

 

כריך עם ממרח שעועית ופרגיות צלויות

2 כריכים

 

שימו לב: מתחילים בהכנת הממרח יום קודם להגשה בשריית השעועית.

 

המרכיבים

 

לממרח  

‭2/3‬ כוס שעועית לבנה
1 עלה דפנה
‭1/2‬ כוס שמן זית
1 בצל, קלוף וקצוץ
3 עלי מרווה, קצוצים
2 שיני שום, קלופות
מלח, פלפל שחור

 

לכריך

4 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
2 כפיות פפריקה מעושנת
‭1/2‬ כפית זרעי כוסברה כתושים
מלח, פלפל שחור

 2 נתחי פרגיות (כרעי עוף, ללא עצם)
2 לחמניות או 4 פרוסות לחם
עלי רוקט

 

ההכנה

‭.1‬ הממרח: שמים את השעועית בקערה, מכסים במים ושורים למשך הלילה. למחרת מסננים, שמים בסיר, מכסים במים נקיים, מוסיפים את עלה הדפנה ומבשלים 30 דקות עד ריכוך. מסננים ומעבירים למכל מעבד המזון.

 

‭.2‬ יוצקים כף משמן הזית למחבת ומחממים, מוסיפים את הבצל ואת המרווה ומטגנים על להבה בינונית עד הזהבה קלה. מסירים מהכיריים ומוסיפים שני שלישים מהכמות למכל מעבד המזון ובו השעועית עם השמן שהצטבר במחבת. מוסיפים גם את השום, מלח ופלפל ומעבדים למחית, מוסיפים תוך כדי עיבוד את שמן הזית שנותר עד לקבלת מרקם של ממרח. מוסיפים את יתרת הבצל המטוגן ומעבדים ‭4-3‬ שניות עד שהבצל מתפזר בממרח באופן שווה. מאחסנים במקרר עד לשימוש.

 

‭.3‬ שמים בקערה את שמן הזית, מיץ הלימון, הפפריקה, הכוסברה, מלח ופלפל ומערבבים. מושחים את הפרגיות במשרה ומאחסנים במקרר לשעה לפחות לספיגת טעמים.

 

‭.4‬ מחממים היטב מחבת וכשהיא חמה מאוד מוסיפים את נתחי הפרגית וצולים כ־4 דקות מכל צד עד שהן עשויות. חוצים כל לחמנייה לאורכה, מורחים בנדיבות בממרח השעועית, מניחים עליו עלי רוקט ועליו את הפרגית. (או מורחים שתי פרוסות לחם בממרח, מניחים עלי רוקט ופרגית ומכסים בפרוסה נוספת‭.(‬ מגישים.

 


 

 

כריך-טוסט עם ממרח שוקולד ביתי ובננות

2 כריכים

 

המרכיבים

4 פרוסות חלה או 2 לחמניות
2 בננות, קלופות ופרוסות לעובי חצי ס"מ
4 כפיות חמאה מלוחה, בטמפרטורת החדר

 

לממרח השוקולד

100 גרם שוקולד מריר (רצוי המכיל לפחות ‭60%‬ מוצקי קקאו)
100 גרם (קצת פחות מ־1 כוס) אגוזי לוז, קלויים
4 כפות טחינה גולמית
2 כפות דבש
‭1/8‬ כפית מלח
8 כפות חלב חם או מים חמים

 

ההכנה

‭.1‬ הממרח: שמים את השוקולד והאגוזים במכל מעבד המזון ומעבדים לפירורים. מוסיפים את יתר מרכיבי הממרח ומעבדים לממרח אחיד.
‭.2‬ מורחים את כל הפרוסות בממרח הנוטלה, על שתיים מהן מפזרים פרוסות בננה, מכסים בשתי הפרוסות הנותרות כך שמתקבלים 2 כריכים. מורחים כל כריך משני הצדדים בחמאה ומניחים במכשיר להכנת טוסטים. אם אין עוטפים כל כריך בנייר כסף, מלהיטים מחבת ומניחים עליה את הכריכים ועליהם מניחים מחבת או סיר כבד כך שילחץ על הכריכים. לאחר כ־5 דקות הופכים את הכריך. מחלקים כל כריך ל־4 ומגישים חם.

 


 

צילומים: כפיר חרבי

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כריך סלט עוף וקשיו עם מלפפונים, צנוניות ונבטים
צילום: כפיר חרבי
כריך אריסה, סרדינים וסלט עגבניות
צילום: כפיר חרבי
כריך פסטו עם אנטיפסטי וגבינת חלומי צלויה
צילום: כפיר חרבי
כריך-טוסט עם ממרח שוקולד ביתי ובננות
צילום: כפיר חרבי
לשימוש לאשה בלבד! לאשה שף כריך כריכים סנדביץ סנדביצ'ים
צילום: כפיר חרבי
לאשה בפייסבוק
מומלצים