שתף קטע נבחר

מחמאות בטונה על קציצות טונה

איילת הירשמן מציעה קציצות טונה פריכות ומהירות שמכינים בקלות ממוצרים שתמיד יש בבית. אפשר להגיש עם רוטב אסייאתי או לזלול ישירות מהמחבת

פשוט אי אפשר להתנגד לקציצות הטעימות האלה, שמכינים בקלות עצומה ממוצרים שנמצאים כמעט תמיד בבית. הן פריכות, הן מהירות וכיף לאכול אותן ככה, ישר מהמחבת, או בטמפרטורת החדר וגם עם רוטב טבילה אסאייתי מהיר, שמארגנים בכמה דקות

 

 

 

   

קציצות טונה

  

המרכיבים ל-4-6 מנות

 

600 גרם טונה משומרת, מסוננת מהשמן

1 לימון  

1 כפית שמן שומשום 

1 ביצה 

מלח, פלפל שחור  

2/3 כוס גבעולי בצל ירוק קצוצים דק 

2/3 כוס צרור פטרוזיליה(או כוסברה) קצוץ דק 

3 כפות קמח או פירורי לחם

 

לרוטב:

1/2 כוס רוטב סויה 

1 כפית שמן שומשום  

1 כפית שורש ג'ינג'ר קלוף מגורר דק 

1 כף בצל ירוק קצוץ דק

 אפשרות: פלפלון צ'ילי מיובש או טרי קצוץ, לפי הטעם

 

  

ההכנה

 

1. שמים את הטונה בקערה, מפוררים אותה מעט וסוחטים לתוכה את המיץ מהלימון. מערבבים. מוסיפים את השמן, הביצה, המלח והפלפל, הבצל הירוק והפטרוזיליה (או הכוסברה, אם מעדיפים) ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב.

 

2. יוצרים מעיסת הקציצות כדורים בגודל שזיפים ומשטחים אותם קצת בידיים.

 

3. מחממים את השמן לטיגון חצי עמוק במחבת, ומטגנים את הקציצות מעל להבה בינונית-גבוהה, עד שהן מזהיבות משני הצדדים. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג, לספיגת עודפי השמן. מגישים עוד מיץ לימון סחוט מלמעלה ואם רוצים, גם עם הרוטב.

 

4. הרוטב: שמים בקערה את רוטב הסויה, הבצל הירוק, שמן השומשום, הג'ינג'ר המגורר והפלפל החריף (אם רוצים) ומערבבים עד שמתקבל רוטב אחיד. מגישים עם הקציצות, לטבילה.

 









 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קציצות טונה
צילום: יוסי סליס
טונה. מסננים מהשמן ומפוררים
צילום: mct
לימון. הקציצות יילכו מעולה ברוטב אסאייתי ולמתעצלים - לימון
צילום: ירון ברנר
הכותבת, איילת הירשמן
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים