שתף קטע נבחר

בן 3 בלע 60 גולות מתכת - וניצל מניתוח

אמא הבחינה כי בנה הפעוט משחק כששתי גולות בפיו, והבהילה אותו לבית החולים העמק בעפולה. בתצלום רנטגן התגלה: בן השלוש בלע לא פחות מ-60 גולות מתכת, שהתמגנטו זו לזו. אחרי כמה ניסיונות, הצליחו הרופאים לשלוף אותן מקיבתו

עלייה ברמת הברזל: פעוט בן שלוש בלע 60 גולות מגנט מתכתיות, ששימשו כחלק ממשחק מחשבה לילדים. הילד הובהל לבית החולים "העמק" בעפולה, שם בעזרת שימוש באנדוסקופיה נשלפו הגולות, שהתמגנטו זו לזו ויצאו כמחרוזת לתפארת.

 

בתחילת השבוע הבחינה אמו של הפעוט כי בנה משחק עם שתי גולות בפיו. האם חששה שבנה בלע חלק מהגולות, החרימה מידיו את המשחק ונטלה אותו עמה אל בית החולים, שם סיפרה את שאירע ואף הציגה לרופאים גולות דומות לדוגמה.

  

הרופא המנתח התקשה להאמין למה שהתגלה בתצלום הרנטגן של הפעוט. "חשבתי שזה צמיד, לא האמנתי שזה אוסף של גולות", אמר ד"ר עזמי שחברי, סגן מנהל מכון גסטרו בבית חולים "העמק". כדי להימנע מניתוח החליטו רופאי המחלקה "לדוג" את המחרוזת מקיבתו של העולל בעזרת אנדוסקופ - צינור בעל מצלמה בקצה ומלקחיים לתפיסת גוף זר.

 

הרופא לא האמין למה שראה בתצלום (צילום: מירב מויאל) (צילום: מירב מויאל)
הרופא לא האמין למה שראה בתצלום(צילום: מירב מויאל)

 

ההליך הרפואי נמשך כרבע שעה, בהרדמה מלאה. אחרי כמה ניסיונות כושלים לשלות את השרשרת, התעורר החשש שמא הגולות יגרמו לחסימת מעיים או לחור במעי. לבסוף הצליחו הרופאים ללכוד את הגולות החמקמקות ולשלוף אותן בצרור אחד.

  

"הצלנו את הילד משני ניתוחים שהיינו צריכים לעשות, אם הגולות היו עושות חור בוושט או סותמות את המעיים", אמר ד"ר שחברי.

 

אמו של הפעוט סיפרה כי משחק הגולות דווקא היה ממוקם במקום גבוה, אך בנה בכל זאת הצליח להגיע אליו.

 

מנתוני ארגון "בטרם" לבטיחות ילדים עולה כי בשנת 2011 נרשמו 106 מקרי מוות של ילדים ובני נוער כתוצאה מהיפגעות בלתי-מכוונת. נתון זה מהווה ירידה של 35% בהשוואה לשנת 2010. מהנתונים עולה, כי חנק מהווה את סיבת המוות השנייה כתוצאה מפגיעות לא מכוונות. בשנת 2011 מתו שישה ילדים כתוצאה מחנק.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הגולות יצאו כמחרוזת. תצלום הרנטגן
צילום: מירב מויאל
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים