שתף קטע נבחר

תגלית: דג משוריין וקרפדה טורפת ציפורים

חוקרי ארגון השימור הבינלאומי גילו ביערות ונהרות סורינאם, 46 מינים חדשים למדע של דגים, חרקים ודו-חיים. בין התגליות: דג שפמנון עם שריון קוצני שמסייע לו להתגונן מפני מפגש עם דגי פיראנה גדולים, קרפדות עם קרניים שטורפות ציפורים וחיפושיות ענק זרחניות

1,300 מינים שונים של בעלי חיים תועדו במהלך מחקר שארך שלושה שבועות בדרום מערב סורינאם, ביניהם 46 מיני בעלי חיים הנחשבים כחדשים למדע, כך עולה מדו"ח חדש שפרסם הלילה ארגון השימור הבינלאומי (CI) בארה"ב, המציין החודש 25 שנות פעילות ברחבי העולם.

 

עוד בערוץ בעלי חיים ב-ynet:

 

למעלה מ-50 חוקרים מכל רחבי העולם, ביניהם נציגי שבטים מקומיים וסטודנטים, אספו מגוון מרהיב של דגים, זוחלים, דו-חיים, ציפורים, יונקים קטנים וגדולים כאחד, וחרקים צבעוניים ביניהם חגבים, שפריריות, שפיריות, חיפושיות מים וחיפושיות זבל.

 

החוקרים הגיעו לסורינאם בקיץ לפני כשנתיים במטרה לחקור שלושה אזורי יערות נידחים, לאורך נהרות המדינה. הם הצליחו לתעד לא רק יגוארים גדולים שחלפו ביערות, אלא גם דגים זעירים בנהרות. בין התגליות הבולטות ניתן לציין קרפדות עם קרניים שטורפת ציפורים, שמונה מיני דגים מתוקים, עשרות מיני חרקים ביניהם חיפושיות ענק זרחניות.

 

צילום: Kenneth Wang Tong You

 

 

איך שורדים דגי שפמנון מפני הרעב הקטלני של דגי הפיראנה הגדולים בנהרות סוריאנם בדרום אמריקה? החוקרים מצאו מין חדש של שפמנון משוריין (Pseudacanthicus sp), המצוייד במיגון דוקרני במיוחד שנועד להגן עליו מפני תקיפות של טורפים במים. הדג מצוייד בקשקשים חדים המכסים את חלקו החיצוני של עמוד השידרה שלו ומקנות לו הגנה. לדברי החוקרים, הדג הנדיר התגלה לאחר שאחד ממדריכי השטח המקומיים דג אותו במים והתכוון לאכול אותו, עד שבמקרה הבחינו המדענים בדג המיוחד.

 

תגלית נוספת חדשה למדע היא צפרדע עצים צבעונית (Hypsiboas sp), שניחנה בגדילים (קצוות) לבנים לאורך רגליה ומעין דורבן בחלקן האחורי. החוקרים סבורים כי דבר המקנה לרגליה מראה של מגף בוקרים (קאובוי). הצפרדע התגלתה על ענף עץ בשעת לילה בביצה הסמוכה לנהר.  

 

 

החוקרים הציבו גם מצלמות מעקב ברחבי היערות המופעלות באמצעות חיישני תנועה ונדהמו לגלות כי במרחק של עשרות מטרים ממחנה הלינה והעבודה שלהם, חלפו טורפים גדולים כדוגמת יגוארים, אוצלוט וארמדילים גדולים.

 

ד"ר טרונד לארסן, מנהל המשלחת וחוקר בארגון השימור, אמר כי לאור מגוון המינים האדיר שהתגלה באזור, יש לפעול כדי לשמור על האזורים הללו, לא רק למען חיות הבר והסביבה, אלא גם כדי להבטיח כי הקהילות המקומיות תוכלנה לשרוד גם לדורות הבאים, כשאחד האמצעים הוא פיתוח של תיירות אקולוגיות באזור. בכוונת החוקרים לשוב בקרוב לאזור כדי לנסות ולגלות מינים נוספים חדשים למדע.

 

עוד גילויים של חיות בר בעולם:

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Trond Larsen
צילום: Piotr Naskrecki
צילום: Philip Willink
צילום: Trond Larsen
צילום: Conservation International Suriname
צילום: Trond Larsen
צילום: Piotr Naskrecki
מומלצים