שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צילום: index open
    בדירה של ליאור סושרד: אשליה בלב תל אביב
    איך אמן החושים יצר לעצמו לופט ניו יורקי בלב העיר הכי ישראלית שיש? עמודים קונסטרוקטיביים, זכוכיות עבות שמשאירות את הרעש בחוץ ונקודות צבע שמכניסות עניין. כך נראית אשליה אמיתית

    ליאור סושרד, האמן העל חושי שכולנו מכירים, בחר לו דירה תל אביבית ישנה והחליט לערוך בה שיפוץ. את הסגנון העירוני הישן של חללים צרים, ארוכים וחשוכים החליט לשנות באופן קיצוני ולהוריד את כל הקירות המקוריים, להשאיר רק עמודים קונסטרוקטיביים ולשלב בין חשיבה יצירתית ופתרונות עיצוביים כדי להפוך את הדירה המיושנת ללופט מודרני ומפנק. וזה באמת מה שקרה.

     

    עוד בביקור בית:

     בלי לשבור קירות: מה שהום סטיילינג עושה לבית

     

    סושרד היה מעורב בכל תהליך השיפוץ והעיצוב תוכנן בהתאם לדרישות המפורטות שהוא הציב. מה הוא רצה? אחרי הרבה טיולים בעולם החליט האמן הבינלאומי שהוא אוהב במיוחד את הסגנון של הלופטים בניו יורק וחללים מינימליסטיים פתוחים, ובאותו זמן גם אוירה חמה ומזמינה בעזרת שילוב של לבנים אדומות. בהתאם, הדרישה העיקרית הייתה ליצור דירה שתזכיר לופט במבנה הכללי שלה ותשלב חלל פתוח וציבורי ומזמין עם המון אור ואזור פרטי שכולל שני חדרים שינה ושני חדרי רחצה.

     

    גם לופט וגם תחושת חמימות. חלל הדירה (צילום: אריה שטיינוורץ) (צילום: אריה שטיינוורץ)
    גם לופט וגם תחושת חמימות. חלל הדירה(צילום: אריה שטיינוורץ)

     

    מכיוון שאחת החזיתות של הדירה צמודה לכביש סואן החליטה קרן רוזנר, האדריכלית שנקראה למשימה, להשתמש בזכוכיות עבות במיוחד שמאפשרות שקט מוחלט בבית בזמן שהחלונות סגורים. לעיצוב הדירה נבחרה פלטת צבעים שקטה שמשלבת נקודות צבע שונות שמכניסות עניין וחמימות לחלל.

     

    הריצוף העיקרי ברחבי הבית הוא פרקט מלבד בחדרי הרחצה והקירות הם בגוונים של לבן ואפור. כל הריהוט תוכנן במיוחד כדי להתאים לדירה והוא משלב פרטי נגרות בצבע לבן ומעץ אלון כשהתאורה ברחבי הבית מתוכננת ליצר אווירה נעימה ולהדגיש פרטים מסוימים בחלל.

     

    נכנסים: כשנכנסים לדירה מתגלה חלל פתוח וגדול עם המון אור וכולל מטבח פתוח, סלון וויטרינה גדולה בסגנון בלגי שדרכה רואים את הצמחייה שמחוץ לבית. בכניסה לבית ניצבת מראה ארוכה ומוארת עם מגירה צפה ובה ניתן לאחסן מפתחות, דואר ופריטים נוספים שכדאי שיהיו קרובים לדלת הכניסה.

     

    המראה - פריט ייחודי שנוצר עבור הדירה (צילום: אריה שטיינוורץ) (צילום: אריה שטיינוורץ)
    המראה - פריט ייחודי שנוצר עבור הדירה(צילום: אריה שטיינוורץ)
     

     

      

    המטבח: המטבח המודרני של הדירה משדר תחושה של ניקיון בעזרת שילוב של צבע לבן וצבע כסוף. ארונות המטבח התחתונים עשויים משטחים לבנים עם ידיות אינטגרליות ומשטח עבודה לבן ובחלק העליון משולבות קלפאות מאורכות עם חזית כסופה.

     

    נקי ומודרני. המטבח.  (צילום: אריה שטיינוורץ) (צילום: אריה שטיינוורץ)
    נקי ומודרני. המטבח. (צילום: אריה שטיינוורץ)

     

    אביזרי המטבח השונים משולבים בצורה אינטגרלית כחלק מהארונות והכיריים ממוקמות באי המרכזי כשדלפק אכילה גבוה ממוקם בצמוד לאי ולידו שלושה כיסאות בר בצבע לבן שמספקים מקום אכילה ואירוח.

     

    משקיף אל הסלון. המטבח (צילום: אריה שטיינוורץ) (צילום: אריה שטיינוורץ)
    משקיף אל הסלון. המטבח(צילום: אריה שטיינוורץ)

     

    קירות המטבח חוצצים בין חדר העבודה לבין המקלחת הראשית של חדר השינה כדי לשמור על תחושה אורירית ופתוחה וחלקם העליון הוא חלון קבוע בצורות גאומטריות שונות שמאפשר מעבר של אור ונקודות מבט מעניינות בין החללים השונים.

     

    חלון העליון מאפשר שינויי תחושה גיאומטריים (צילום: אריה שטיינוורץ) (צילום: אריה שטיינוורץ)
    חלון העליון מאפשר שינויי תחושה גיאומטריים(צילום: אריה שטיינוורץ)

     

    הסלון: הקיר המרכזי של אזור הסלון מחופה בחלקו בלבנים אדומות כשבהמשכו תלוי ציור גדול וצבעוני על רקע קיר בהיר שהוזמן מיוחד והוא מתואם בצבעוניות לפינה זו. הלבנים והציור מודגשים יחד בעזרת תאורה נסתרת שנמצאת בהנמכת הגבס ובסמוך לקיר הלבנים נמצאות שתי ספות לבנות מפנקות במיוחד וביניהן שולחן קפה מעוצב עם פלטה לבנה ורגלי מתכת דקות.

     

    מותאם במיוחד לאמן העל החושי. הסלון (צילום: אריה שטיינוורץ) (צילום: אריה שטיינוורץ)
    מותאם במיוחד לאמן העל החושי. הסלון(צילום: אריה שטיינוורץ)
     

     

    עמוד קונסטרוקטיבי שניצב במרכז החלל יכול היה להפוך למכשול אבל רוזנר תיכננה רהיט מרחף שחובק את העמוד וממשיך החוצה, וכך הוא הפך לשימושי ולא סתם חוסם את החלל. כאן נמצאים כל אביזרי המדיה והטלויזיה עצמה, שמשמשת את יושבי הסלון וגם את מי שנמצא במטבח. בקצה המרוחק של הסלון מונח שטיח עגול אדום שמושך את העין לכיוון שתי גיטרות שמוצגות בגאווה.

     

    קונסטרוקציה שמקבלת שימוש אחר. הסלון (צילום: אריה שטיינוורץ) (צילום: אריה שטיינוורץ)
    קונסטרוקציה שמקבלת שימוש אחר. הסלון(צילום: אריה שטיינוורץ)

     

    חדר הרחצה של האורחים: חדר רחצה זה נמצא בקצה הרחוק של הסלון ובו יש ג'קוזי מפנק. הרצפה וחזית הג'קוזי מחופים בפסיפס חלוקי נחל בגוונים של שחור,לבן ואפור ושאר הקירות מחופים באריחי קרמיקה מלבניים בצבע לבן עם שליכט אומנותי. כיור בצבע בורדו מונח על מדף פינתי מעץ ומעליו תאורה ממוקדת שמכניסה צבע ונקודת עניין מיוחד לחלל.

     

    פסיפס וג'קוזי מפנק. חדר הרחצה (צילום: אריה שטיינוורץ) (צילום: אריה שטיינוורץ)
    פסיפס וג'קוזי מפנק. חדר הרחצה(צילום: אריה שטיינוורץ)

     

     

    חדר השינה: חדר השינה של סושרד מעוצב בצורה מינימליסטית ומעניק אווירה רגועה עם תאורה היקפית ולא חזקה מדי. כדי לענות על הצורך בהמון מקום אחסון תוכנן ארון קיר גדול וארון נוסף בנישה בנויה בצידו השני של החדר ומלבד המיטה הרהיט היחיד הנוסף הוא מדף מרחף הנמצא מתחת לטלויזיה התלויה.

     

    הרבה שטח אחסון. חדר השינה (צילום: אריה שטיינוורץ) (צילום: אריה שטיינוורץ)
    הרבה שטח אחסון. חדר השינה(צילום: אריה שטיינוורץ)

     

    חדר הרחצה הראשי: כאן תוכנן מקום למקלחון גדול במיוחד ובתוכו ספסל ומתקן אדים שהופך את המקלחון לסאונה לפי הצורך. הקירות והרצפה מחופים באריחים מיוחדים בגווני אפור שהוזמנו במיוחד כדי להתאים לחלל, וגם כאן יש שימוש בצבע בורדו כדי להכניס זריקת צבע לחלל, הפעם בחיפוי על גבי עיבוי האסלה. יחידת נגרות תלויה בצבע בהיר ומעליה מונח כיור אליפטי ומעליו מראה גדולה והם שמשלימים את התמונה.

     

    אפשר לעצור את המקלחת ולנוח על הספסל. חדר הרחצה (צילום: אריה שטיינוורץ) (צילום: אריה שטיינוורץ)
    אפשר לעצור את המקלחת ולנוח על הספסל. חדר הרחצה(צילום: אריה שטיינוורץ)
     

     

    השאיפה להפוך דירה תל אביבית ישנה ללופט ניו יורקי מודרני הצריכה כאן חשיבה עיצובית מקיפה שכללה מציאת פתרונות פרקטיים ואסתטיים לצרכים הרבים שהיו לסושרד מהדירה המעוצבת שלו. התוצאה: דירה מיוחדת שמצליחה לתת אפילו לאמן על חושי בקנה מידה עולמי את ההרגשה שהוא נמצא בניו יורק. למרות שהוא בכלל במרכז תל אביב. גם זו סוג של אשליה.

     

    הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הבית מבית המגזין "בניין ודיור"

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אריה שטיינוורץ
    ליאור סושרד
    צילום: תומי הרפז
    מומלצים