שתף קטע נבחר

אשכנזי גאה: מכינים כרוב ממולא

ממולאים הם מאכל חוצה עדות. זמי שרייבר מכין את הגרסה האשכנזית והאהובה לכרוב הממולא. מתכון זמין, מחמם וזול, שתפור בול על יום גשום

 

עוד בערוץ האוכל:

 

כרוב ממולא בנוסח אשכנז

טיפ: עלים עדיין מעט קשים ניתן לשטח אותם עוד בעדינות בעזרת פטיש שניצלים.

 

המרכיבים (ל- 6 סועדים):

עלים מכרוב לבן בינוני

250 גרם אורז

250 גרם בשר פרגיות טחון

2 בצלים קצוצים ומטוגנים

2 עגבניות מגוררות

מלח, פלפל

 

לרוטב:

2 עגבניות מגוררות

2 כפות רסק עגבניות

פרוסות מ- 2 גזרים

פלפל אדום גדול מגורר

בצל לבן גדול קצוץ דק

מלח, פלפל, פלפל אגלי, עלי דפנה

1 כף שמן

מים

 

בפנים יש אורז ופרגית. כרוב ממולא בהצעת הגשה אלטרנטיבית (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
בפנים יש אורז ופרגית. כרוב ממולא בהצעת הגשה אלטרנטיבית(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים אורז בחצי בישול (לפי הוראות ייצרן, ומסננים מהנוזלים).
  2. בקערת ערבוב מאחדים בין האורז לבשר הטחון. מוסיפים את הבצל המטוגן ואת העגבניות המגוררות ומערבים היטב. מתבלים במלח ופלפל.
  3. בסיר עמוק עם מים רותחים חולטים את עלי הכרוב למשך כ- 7 דקות עד ריכוך. מעבירים את עלי הכרוב למים קרים לעצירת הבישול, ולאחר מכן לצלחת להמשך עבודה.
  4. גלגול העלים: מניחים כף גדושה מהתערובת במרכז עלה הכרוב. עושים גלגול אחד פנימה, קיפול פנימה מהצדדים, ולאחר מכן מסיימים את גלגול הממולא עד הסוף. מניחים את הכרוב הממולא על צלחת כשתפר הגלגול נמצא כלפי מטה- על מנת שלא ייפתח.
  5. מכינים את הרוטב: מטגנים במעט שמן את הבצל הקצוץ עד הזהבה. מוסיפים את הירקות המגוררים ורסק העגבניות ומערבבים היטב. מוסיפים כוס וחצי מים ומערבבים עד קבלת רוטב דליל ולא סמיך מדי. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים 4 גרגירי פלפל אנגלי ו- 2 עלי דפנה. טועמים ומשלימים תיבול.
  6. מעבירים את הממולאים לתוך הסיר עם הרוטב כשהתפר של הממולא מונח כלפי מטה.
  7. לאחר שכל הממולאים מונחים בתוך הסיר עם הרוטב מניחים עליהם צלחת הפוכה על מנת שהמשקל שלה ישמור את הממולאים במקומם והם לא ייפתחו. מבשלים על אש בינונית בסיר מכוסה למשך כחצי שעה. מצננים ומגישים לצד אורז.
 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יהונתן צור
גאוות אשכנז. כרוב ממולא
צילום: יהונתן צור
צילום: יהונתן צור
זמי שרייבר והכרוב הממולא
צילום: יהונתן צור
מומלצים