שתף קטע נבחר

בי"ח מאיר: בת 60 דיממה למוות והרופאים לא ראו

בעת טיפול דיאליזה בבית החולים מאיר נשמטה מחט מגופה של מטופלת והיא איבדה דם רב, אולם אנשי הצוות הרפואי לא ראו זאת משום שהייתה מכוסה בשמיכה, כך מדווח "ידיעות אחרונות". בית החולים בתגובה: "מדובר באירוע מצער"

בבית החולים "מאיר" נפטרה אתמול (ד') אישה כבת 60 בשל תקלה חמורה שאירעה בעת טיפול דיאליזה שגרתי. האשה היא חולה ותיקה המטופלת בבית החולים זה שנים רבות. אתמול היא הגיעה לטיפול דיאליזה, אך בשל מצבה הרפואי לא ניתן היה לחבר אל וריד היד שלה את הצינור המזרים את הדם המסונן חזרה לגופה.

 

לאור זאת, נאלצו הרופאים לחבר את הצינור לאזור המפשעה של האישה, ועל מנת לשמור על כבודה – באולם שבו טופלו באותה העת עוד חולים רבים – היא כוסתה בשמיכה.

 

כתבות אחרונות בערוץ הבריאות ב-ynet:

 

בשלב מסוים במהלך הטיפול נשמטה המחט של הצינור מהווריד אליו היא חוברה. כיוון שהדם זורם במכונת הדיאליזה בקצב מהיר מאוד, תוך זמן קצר זרמה כמות גדולה של דם מבעד לצינור, במקום לחזור אל גופה של החולה. כתוצאה מאובדן כמות גדולה כל-כך של דם, התדרדר מצבה של החולה במהירות – אולם בשלב ראשון, משום שהייתה מכוסה, לא הבחינו אנשי הצוות הרפואי בתקלה ולא ניגשו לסייע לה.

 

כשהבחינו הרופאים כי מצבה של החולה מתדרדר וכי היא קורסת, כבר היה מאוחר מדי. בתחילה הם הצליחו להשיבה לחיים, והיא הועלתה לטיפול במחלקת פנימית בבית החולים. אלא ששם התדרדר מצבה פעם נוספת, וכעבור זמן קצר היא נפטרה.

 

מבית החולים "מאיר" נמסר אמש: "מדובר באירוע מצער מאוד. החולה מטופלת במכון הדיאליזה שלנו זה שנים רבות, היא נבדקה על ידי הצוות הרפואי דקות ספורות לפני האירוע, ומצבה היה טוב. מיד כשהתגלתה הבעיה החל הצוות הרפואי בפעולות נמרצות על מנת להציל אותה, והיא הועברה למחלקה פנימית במצב בלתי יציב – ושם קרסה ונפטרה‭."‬

 

לפני מספר שנים אירע מקרה דומה בבית-החולים "שיבא" בתל-השומר. במקרה ההוא, הצוות הרפואי לא הבחין כי הדם זורם אל מחוץ לגופה של החולה בעת טיפול הדיאליזה בשל הסוודר האדום שלבשה – והיא דיממה למוות.

 

הסכנה הטמונה בתקלה מסוג זה במכשיר דיאליזה נעוצה באופי הטיפול, ובמצב הרפואי שמוביל לצורך בו. אצל אדם בריא מסננות הכליות מדי יום מאות ליטרים של דם, על מנת להוציא ממנו חומרי פסולת שונים. אולם כאשר הכליות אינן מתפקדות, מצטברים חומרי הפסולת הללו, ועלולים לגרום למותו של החולה. לפיכך, חולים במצב של אי-ספיקת כליות צריכים להשתמש בדיאליזה על מנת לסנן את החומרים הרעילים מגופם.

 

במהלך הטיפול, שנמשך ארבע שעות ומתבצע מספר פעמים בשבוע, מוזרם הדם מהגוף החוצה באמצעות צינור גמיש (קטטר) המוחדר אל תוך הוריד. המכונה מסננת את הדם שיצא, ומחזירה אותו נקי לגוף דרך קטטר אחר. הדם מוזרם אל מכונת הדיאליזה בקצב מהיר של של 300 מ"ל לדקה, דבר שמחייב השגחה הדוקה מאוד על החולים המטופלים כדי לוודא שהמחט אינה נשמטת מזרועם במהלך הטיפול.

 

אירוע כזה יכול להיות קטלני בתוך דקות ספורות, משום שהדם זורם החוצה מהגוף במהירות רבה.

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשהבחינו הרופאים כי מצבה של החולה מתדרדר וכי היא קורסת, כבר היה מאוחר מדי. בי"ח מאיר
צילום: מתי אלמליח
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים