שתף קטע נבחר

ממחר - תשובות לילדי הזרים: "מתפללים להישאר"

701 משפחות של עובדים זרים מחכות בקוצר רוח לדעת אם משרד הפנים יחליט על גירוש. "קשה מאוד להמתין לתשובה כשאתה לא יודע מה יקרה בעתיד", אמרה ל-ynet אשה מהפיליפינים שמצפה להכרעה לגבי ילדיה שנולדו בארץ

בקהילת העובדים הזרים בישראל לא הסתירו הערב (יום ג') את החרדה והמתח, יום לפני שרשות האוכלוסין וההגירה מתחילה לשלוח את תשובותיה לילדים והוריהם שביקשו להסדיר את מעמדם בישראל בהתאם להחלטת הממשלה מאוגוסט 2010.

 

בסך הכול הוגשו למשרד הפנים 701 בקשות, ולפחות 118 יקבלו תשובה שלילית. המשפחות שבקשתן אושרה יקבלו החל מיום ראשון תעודות זהות, ואילו משפחות שבקשתן נדחתה מכיוון שלא עמדו בקריטריונים יתבקשו להתארגן ולעזוב את הארץ תוך חודש מקבלת ההודעה. משפחות שילדיהן לומדים בבית הספר או בגן בארץ יקבלו ארכה עד 15 ביולי.

 

ראקל אלקנטרה, אם לשניים מהפיליפינים, מחכה בקוצר רוח לתשובת המדינה. "אני רוצה להישאר בישראל", אמרה ל-ynet, "שני הילדים שלי נולדו כאן והם ישראלים ודוברים עברית. זה קשה מאוד להמתין לתשובה כשאתה לא יודע מה יקרה בעתיד שלך. אני מפחדת על הילדים ובכל פעם שמישהו דופק בדלת אני בחרדות שזו משטרת ההגירה".

 

"נולדו כאן ומדברים עברית". ילדיה של ראקל (צילום: מרלון אלקנטרה) (צילום: מרלון אלקנטרה)
"נולדו כאן ומדברים עברית". ילדיה של ראקל(צילום: מרלון אלקנטרה)
  

אלקנטרה סיפרה כי היא וילדיה מתפללים כל ערב לפני השינה שיוכלו להישאר בישראל. "הילדים שואלים אותי אם הם יעזבו את החברים שלהם, ואני לא יודעת מה לענות", אמרה, "הילד הגדול, בן 7, חולה אפילפסיה. גם אם נקבל תשובה שלילית אני לא מתכוונת לארוז מזוודות, כי אני חייבת קודם כול לדאוג לבן שלי ואני לא רוצה שחס וחלילה יקרה לו משהו רע".

 

רותם אילן, מנהיגת עמותת "ילדים ישראלים" וממובילות המאבק נגד גירוש ילדי העובדים הזרים, אמרה כי 701 המשפחות שהגישו בקשה למשרד הפנים עונות על הקריטריונים שקבעה הממשלה. לדבריה, "זו בושה גדולה שרבים מהם צפויים להידחות, בניגוד להצהרת ראש הממשלה בנימין נתניהו כי החלטת הממשלה שהתקבלה תאפשר למרבית הילדים להישאר בארץ".

 

"משרד הפנים והשר העומד בראשו שוב מוכיחים שהם אלופים

בזריית חול בעיני הציבור", הוסיפה אילן, "הרי במקום הילדים הישראלים שיגורשו, הם יאשרו הבאה של עשרות אלפי עובדים חדשים. הדלת תמשיך להסתובב, חברות כוח האדם ימשיכו להתעשר, וילדים חפים מפשע ישלמו את המחיר".

 

לפי הקריטריונים שקבעה הממשלה לפני שנה וחצי, מי שיוכלו להישאר בארץ הם ילדים שלמדו בשנה האחרונה במערכת החינוך הממלכתית בישראל, רשומים לבית ספר בשנה הבאה מכיתה א' ומעלה או לחלופין סיימו כיתה י"ב בשנה החולפת והתגוררו בארץ חמש שנים רצופות או יותר. תנאי נוסף הוא שהילדים נולדו בארץ או נכנסו אליה לפני גיל 13.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"הילדים שואלים אם יעזבו את חבריהם". ראקל ובתה
צילום: מרלון אלקנטרה
רותם אילן. "הדלת תמשיך להסתובב"
באדיבות עמותת ילדים ישראלים
מומלצים