שתף קטע נבחר

נמשך סכסוך העוף הטרי בפ"ת

חוסר בעוף טרי ברשתות ובמרכולים בפ"ת בעקבות סכסוך בין העירייה למשווקים הסיטונאים. עיריית פ"ת ייקרה פי 7 בדיקת משנה בכניסה לעיר שנחשבת מיותרת, והמשווקים הסיטונאים הגדולים מסרבים להיכנס אליה. בעירייה לא מודאגים: "יש עוף בעיר" החשש: עיריות נוספות יקפצו על העגלה

מחסורים נקודתיים בעוף טרי בפ"ת, אלעד ואלפי מנשה: בעקבות החלטת עיריית פ"ת לייקר את אגרת הבדיקה בכניסה לעיר פי 7. כפי שפורסם ב-ynet, המשווקים הסיטונאים הגדולים מסרבים להכניס סחורה לעיר משום שלטענתם העירייה הפרה הסכם בן 22 שנה, לפיו בדיקת המשנה בכניסה לעיר תתומחר במחיר קבוע ומועצת הלול תגבה אותה. בעירייה החליטו לגבות את האגרה בעצמם ולייקר אותה מ-4.2 אג' ל-30 אג'.

 

בעירייה טוענים שהם מיישמים חוק עזר עירוני אך המשווקים והרשתות טוענים שהחלת חוק העזר מנוגדת להסכם, וכן שמדובר בבדיקה מיותרת. במהלך הבדיקה, וטרינר פותח את המשאית, ובודק את הקירור בה, וכן אם יש חתימת וטרינר על המשלוח. "הבדיקה הזאת גם פוגעת בטריות העוף, וגם לעיתים נדירות מצליחה לאתר תקלות", נמסר מגורם בתחום. 

 

"זוהי בדיקה שטחית, בכניסה לכל עיר, שמעכבת את המשאיות, מונעת מהן נסיעות ליליות ומגיעה לרמת האבסורד. מדובר במסחטת כספים עבור עיריית פ"ת, שאם תתפשט לעיריות אחרות תעלה לצרכן הישראלי בהתייקרות של 60 אג' עד כמה שקלים לק"ג".

 

סיטואני העוף מדובר בהתייקרות למשפחה של 900 שקל בשנה. שלום דולב מרכז פורום סיטונאי העוף הטרי בישראל מסר: "עיריית פ"ת החליטה באופן בוטה ובחוסר סמכות למנוע הכנסת עופות לעיר ולדרוש תוספת של 30 אגורות לק"ג עוף טרי עבור בדיקות משנה-דבר שגרם לעצירת השיווק של עופות והודו טריים בכל נקודות המכירה בעיר.

 

עצירה כמעט מוחלטת של שיווק עוף והודו

"מדפי העוף הטרי ברשתות השיווק והמרכולים בפ"ת ריקים מסחורה בעקבות העובדה שכבר 6 ימים לא מאפשרת עיריית פ"ת הכנסת עופות טריים לרשתות. מידי יום משווקים באיזור פ"ת כ- 40 טון עוף טרי.

 

"סיטונאי העוף הטרי בישראל נאלצו לפני מספר ימים לצאת למאבק כנגד החלטה חד צדדית של עיריית פ"ת לחייב את המשווקים בתשלום של 30 אג' לק"ג עבור בדיקות משנה וזאת תוך הפרה של הסכם שנחתם לפני 22 שנה עם המרכז לשלטון המקומי עם השירותים הווטרינרים ומועצת הלול. צעד זה הביא לעצירה מוחלטת של שיווק עופות והודו טריים בכל נקודות המכירה והרשתות בעיר פתח תקווה, אלעד ואלפי מנשה".

 

"יש עופות בעיר, אנו עובדים על פי חוק"

מנכ"ל עיריית פ"ת אייל בן חמו מסר ל-ynet: הגבייה שלנו היא במסוכת חוק עזר שתוקנן בחוק על ידי חברי מועצה ועבר גם את אישור משרדי הממשלה הרלוונטים".

 

המשווקים טוענים כי בן חמו ייבא את שיטת הגבייה מכפר סבא, שם שימש כמנכ"ל. לפני כשנה וחצי. עיריות כפ"ס ורעננה ייקרו את אגרת בדיקת המשנה ובסופו של דבר רשתות השיווק משלמות את ההפרש. אולם העיריות בכפ"ס וברעננה, לא היו חתומות על ההסכם המשולש בניגוד לעיריית פ"ת.  לפי ההסכם, מועצת הלול גובה את האגרה מהמשווקים ואז מעבירה אותה לעיריות לפי ממוצע התושבים בהן.

 

בן חמו מכחיש שהוא יבואן השיטה: "הייתי בעיריית כפ"ס, אך לא הבאתי משם את השיטה", הוא טוען. "עם זאת, אני כן תומך בשיטה, כי היא נכונה משום שהגבייה שלנו היא רק עבור מה שנכנס לעיר, מה שנבדק פיזית ולא בשיטת הממוצע. כך אנו יכולים להיות אחראים יותר לבריאות הציבור".

 

דואגים לבריאות הציבור ועל הדרך מרוויחים יותר כסף?

 

"דואגים שישלמו בצורה הוגנת עבור השירות שאנו נותנים. התעריף שאושר היה כמעט שקל והורדנו אותו ל-30 אג'".

 

יש טענה שהבדיקה הזאת בכלל מיותרת.

 

"שיורו לנו שהבדיקה מיותרת עז אז, אנחנו עובדים לפי כל דין".

 

טוענים שהפרתם הסכם.

 

"מה שעשינו היה בהתאם לדין ועם ליווי משפטי. מי שחושב שהפרנו הסכם שילך לבית-המשפט".

 

פ"ת תסתדר בלי עוף טרי?

 

"אני לא רואה מחסור. יש כאלה שהחליטו לעבור את הבדיקות של העירייה ומשלמים עליהן כסף, בעיקר הרשתות הקטנות, אך גם מגה. לא ראיתי שצרכנים התלוננו שאין עופות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: מורג ביטון
משאיות עוף בכניסה לפ"ת. הצרכן ישלם
צילום: מורג ביטון
מומלצים