שתף קטע נבחר

על רקע אישור הסיוע ליוון: הבורסה עלתה קלות

מדד תל-אביב 25 עלה ב-0.3%, תל-אביב 100 הוסיף 0.1% ואילו מדד הבנקים איבד 0.5%. ברקע המסחר: שרי האוצר של גוש האירו הסכימו להעברת חבילת הסיוע ליוון בהיקף של 130 מיליארד אירו. אזורים זינקה ב-23% על רקע הנפקת זכויות

המסחר בבורסה לניירות ערך בתל-אביב ננעל היום (ג') בעליות שערים קלות במדדים המובילים. ברקע המסחר: פתיחה חיובית בבורסת וול סטריט ומגמה שלילית באירופה, למרות אישור חבילת הסיוע ליוון לפנות בוקר.

 

מדד תל-אביב 25 עלה ב-0.31% ל-1,120.19 נקודות ומדד תל-אביב 100 עלה ב-0.1% ל-1,019.72 נקודות. מנגד, מדד בלוטק 50 ירד ב-0.37% ל-292.07 נקודות. מדד נדל"ן ירד ב-0.76% ל-285.22 נקודות.

 

ברקע המסחר

שרי האוצר של גוש האירו אישרו הלילה את העברת הסיוע השני ליוון אשר צפוי לפתור את בעיית מיחזור החוב של המדינה. ההסכם על העברת חבילת הסיוע בהיקף 130 מיליארד אירו יסיים חודשים של חוסר וודאות אשר זעזעו את גוש האירו ויביא לכך שיוון תימנע, לפחות זמנית, ממצב של חדלות פירעון.

 

האסטרטג הראשי של קבוצת איילון יניב פגוט העריך בעקבות אישור ההסכם כי "בעולם נושמים הבוקר לרווחה לאחר אישור חבילת הסיוע, אך התוכנית אשר נתפרה ליוון דומה הרבה יותר לגבינה שוויצרית מאשר לפתרון כולל של הבעיה. התוכנית מעניקה 'חמצן' על מנת לאפשר ליוון להפחית את הגירעון הממשלתי לרמה של כ-120.5% אחוזי תוצר הנחשבת גבול עליון של גירעון בר קיימא בשנת 2020.

 

"מדובר ביעד שאפתני שלא לומר לא ריאלי אשר הבעייתיות המרכזית בה הינה הנחות צמיחה שאפתניות לכלכלת יוון בשנים הקרובות זאת כאשר תוכניות הצנע פוגעות בהכנסות המדינה ממיסים ולראיה הגירעון השנתי בשנת 2011 יסתכם ב- 9.25% והאבטלה מתקרבת בצעדי ענק לרמה 'מפחידה' של 20%".

 

"אם נהיה זהירים ונועזים נמשיך לצמוח", כך אמר שר האוצר יובל שטייניץ בנאומו בפתיחת הוועידה של חברת לנדמרק בתל אביב והדגיש את חשיבות המשקיעים הזרים ובעיקר החדשים שנכנסו לאחרונה דוגמת בלקסטון ואפל שהכריזו לדברי השר על כניסתם לישראל. שטייניץ מאמין שהכלכלה בישראל תמשיך לצמוח למרות המשבר הגלובלי. לדבריו, כמו שאר העולם ישראל צריכה להתמודד עם המשבר הגלובלי. "בהתחלה חשבנו שהמצב מאוד קשה. ב-2009 היתה לנו אפס צמיחה והיה גידול באבטלה מאז הצלחנו לשפר משמעותית את הצמיחה שלנו ולהגיע לרמה של 5% צמיחה".

 

המפקח על הבנקים דודו זקן יתגמש בדרישותיו להגדלת הלימות ההון בבנקים, כך העריך אנליסט הבנקים של בית ההשקעות אי.בי.אי, עדי סקופ. להערכתו, יחס הלימות הון הליבה המינימלי (ההון האיכותי ביותר של הבנק) יגדל ל-10% בתוך 5 עד 7 שנים, זאת לעומת הערכות קודמות במערכת להגדלת יחס הון הליבה ל-11% עד 2016. כיום, הדרישה המינימלית היא 7.5% וכל הבנקים עומדים בה. בנוסף מעריך סקופ כי זקן יקבע יעדי ביניים בנושא.

 

מניות במרכז

שותפות תמר ישראמקו (עלהת ב-1.31%), אבנר (ירדה ב-0.95%) ודלק קידוחים (ירדה ב-1.39%) ממשיכות לרכז עניין במסחר לאחר שדירקטוריון חברת החשמל אישר שלשום את חוזה הגז מול השותפות. החוזה נחשב לעסקת האנרגיה הגדולה ביותר במשק בעלות שנעה בין 8- 17 מיליארד דולר ל־15 שנה, במסגרתה תרכוש חברת החשמל בין 3 ל־5 מיליארד מ"ק גז טבעי עבור הפעלת תחנות הכוח שבבעלותה.

 

חברת כור (עלתה ב-1.98%) פרסמה היום מצגת למשקיעים לקראת המיזוג הצפוי עם דיסקונט השקעות עליו דיווחה קבוצת אי.די.בי לפני כשבוע. מהמצגת עולה כי לחברה הממוזגת צפויה להיות קופת מזומנים בשווי של כ-3.4 מיליארד שקל.  

 

לקראת הדיון ביום ראשון שולחת ורדה אלשיך, סגנית נשיא בית המשפט המחוזי בתל-אביב, רמז עבה לבעל השליטה בדלק נדל"ן (ירדה ב-0.45%) בעקבות המחלוקת המתמשכת עם מחזיקי האג"ח של החברה ואומרת כי "ראוי כי פרקליטי תשובה ישקלו אם להורות לו להתייצב לדיון". 

 

בסוף השבוע התעוררה מחאה צרכנית סביב הגילוי כי חטיף השוקולד פסק זמן המיוצר בישראל, נמכר בחו"ל במחירים נמוכים יותר מאשר בארץ. בהתייחסות ראשונה למחאה אמר ל"כלכליסט" נשיא ומנכ"ל קבוצת שטראוס (עולה ב-1.21%) גדי לסין כי "לחברה קוד אתי ברור הכולל התנהגות מול ספקים, צרכנים, קמעונאים וגם בתוך החברה. אם מכולת בארה"ב מורידה מחיר של חטיף, זה לא בהכרח משליך על כל המדינה. אין מצב שנשקר בשאלת המחירים".

 

הגיוס של אי.די.בי אחזקות (ירדה ב-4.63%) דרך הנפקת מניות ואופציות יתקיים כבר מחר ומחרתיים, כאשר מחר ייערך השלב המוסדי ומחרתיים - הציבורי. ההערכות הן כי הביקושים מצד המוסדיים יספקו את הסכום שאי.די.בי מבקשת לגייס, שעומד על כ־200 מיליון שקל.

 

בעלי השליטה באי.די.בי צפויים להשתתף אף הם בגיוס, כשל"כלכליסט" נודע כי מדובר גם על המשפחות מנור ולבנת, למרות שמשפחת לבנת נמצאת בדרך החוצה מאי.די.בי, לאחר רכישת השליטה במשאב מכלל תעשיות. ההשתתפות צפויה להתבצע בהיקף של עשרות מיליוני שקלים.

 

אחרי תקופה ארוכה שבה דיסקונט (יורד ב-0.26%) השתרך מאחור בשוק ההון, הבנק, בניהולו של ראובן שפיגל, החליט לשנות כיוון ולחזק את מעמדו בקרב פעילי שוק ההון. "לאחר תקופה של היעדרות מהמגרשים אנו חוזרים להיות שחקן משמעותי בשוק ההון", הצהיר אתמול שפיגל במסיבת עיתונאים להשקת המהלך השיווקי החדש של הבנק - דיסקונט invest. "זיהינו ש־35% מלקוחות הבנק הפעילים בשוק ההון אינם מבצעים את הפעילות שלהם בדיסקונט ואנו רוצים לשנות זאת" אמר שפיגל. המהלך ילווה בפרסומות בכיכובם של הפרזנטורים של הבנק מודי בר און וישראל קטורזה.

 

מניית אזורים (זינקה ב-23%) מרכזת היום מחזורי מסחר גבוהים על רקע גיוס הון בהיקף 100 מיליון שקל. בעל השליטה בחברה הרשי פרידמן (64%), הביע נכונות להשתתף בגיוס ההון בהיקף של 64 מיליון שקל.

 

בריטיש ישראל דיווחה כי אסיפת בעלי המניות אישרה את מתווה המיזוג לרכישת מניות המיעוט על ידי חברת מליסרון, בעלת השליטה בחברה. המתווה אושר היום ברוב של 98% מהמשתתפים באסיפה וברוב של 93% מקרב המצביעים שאין להם עניין אישי.


פורסם לראשונה 21/02/2012 10:04

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבורסה בתל-אביב
צילום: גיל קול
מומלצים