שתף קטע נבחר

יוג'ין קנדל: הכלכלה המקומית יעילה אך מזהמת

ראש המועצה הלאומית לכלכלה התייחס ליעדי הממשלה בתחום האנרגיות הנקיות וציין שבקרוב ייצא דו"ח ליישום הפחתת הפליטות ב-20% עד 2020. "מבחינה רגולטורית, חשוב שתהיה תמיכה מוטת חדשנות וצמיחה"

"הכלכלה המקומית מאוד יעילה בשימוש אנרגיה, אבל היא יחסית מזהמת וזה אומר שיש לנו תמריצים נוספים לחפש מקורות אנרגיה חדשים", כך אמר היום (ה') פרופ' יוג'ין קנדל, ראש המועצה הלאומית לכלכלה, בכנס אילת-אילות למדיניות אנרגיה מתחדשת.

 

עוד כותרות בכלכלה ירוקה :

 

קנדל התייחס בדבריו, ליעדים ששמה הממשלה בתחום האנרגיות הנקיות. "העולם עובר שינויים משמעותים וזה יוצר אתגרים, כאשר צריך לספק את צרכי האנרגיה והמים בסביבה אורבנית שרחוקה ממקורות אלו", אמר. "ישראל התמודדה עם אתגרים אלו במשך הרבה מאוד שנים ויש לנו את הכישורים להתמודד עם בעיות אלו כי הם כורח המציאות שלנו".  

 

אז מה הן המטרות על פי קנדל? "מצאנו קודם כל גז, ואלוהים דאג שנמצא אותו עכשיו ולא בשנות ה-70", ציין. "זה לא רע כי אנחנו חושב שהמצב שלנו היה אחרת אם היינו מוצאים אותו אז. יש היום מודעות טובה יותר בתחום האנרגיה, יש שיפורים טכנולוגיים בתחומי האנרגיה המתחדשת ויש כמובן הרבה מחקר ופיתוח וחדשנות ישראלית".

 

בהתייחס להחלטת הממשלה, לפיה האנרגיות המתחדשות יהוו סך של 10% מכלל משק החשמל עד 2020, ציין:"הבעיה היא שאין היום מספר כזה, או יכולת לדעת כמה צריך לסבסד ומה יכולת הטכנולוגיות לחסוך. בנוסף, אין ספק שאף תעשיה לא יכולה לחיות על סובסידיות לעד. צריך להחליט מה יהיה הגובה שלהם וקצב ההפחתה עד הבשלת הטכנולוגיות".

 

למנף את החדשנות

עוד הבטיח קנדל, שקרוב ייצא דו"ח לביצוע התחייבות הממשלה, להפחתת הפליטות ב-20% עד 2020, וכן הזכיר צעדים להפחתת התלות בנפט לתחבורה. "מבחינה רגולטורית חשוב שתהיה תמיכה מוטה חדשנות וצמיחה. לדעתנו, יש פוטנציאל לפיתוח מנוע צמיחה ישראלי ושיפור הסטנדרט הסביבתי לייצור אנרגיה נקיה יותר", ציין.

  

"שכנענו את עצמנו שאנחנו טובים באלתור וחדשנות. כשאתה נרדף 2,000 שנה אתה כנראה צריך להיות בעל יכולת הסתגלות אחרת לא תשרוד, זה דרוויניזם קלאסי" הוסיף קנדל, "חדשנות זו שהשתמשנו בה להתמודד עם הבעיות שלנו ניתן למנף כדי לעזור להתמודדות עם בעיות אלו גם בשאר העולם".

 

משתתפת נוספת בכנס, מוניק ברבוט, יו"ר ומנכ"לית ארגון הסביבה הגדול בעולם GEF - GLOBAL INVIRONMENT FACILITY, שחשפה כי למרות שמחקרי הארגון מראים בבירור שפעילות של חיסכון באנרגיה מגדילה רווחים כלכליים - הבנקים בעולם עדיין לא רואים בפעילות זו כמשהו כלכלי.

 

"זה הפך אצלנו לנושא מרכזי למאבק בנושאים סביבתיים", סיפרה, "30% מהמכרזים שלנו מושקעים בחסכון באנרגיה." ברבוט הוסיפה וקראה לחברות ישראליות הפועלות בתחומי סביבה והאנרגיה המתחדשת, לבוא ולעבוד עם הארגון. יש לנו פרויקט פרויקטים סבוכים ומורכבים שדורשים לא רק מימון אלא גם טכנולוגיה", אמרה, "אנחנו רוצים לעבוד עם גופים וחברות בישראל כדי שיהיה אפשר לקדם פרוייקטי טכנולוגיה בעולם המתפתח".

 

החולשה של חברות מהדור הישן

קלרה גיימרד, סגנית נשיאה לאסטרטגיה ומכירות GE INTERNATIONAL ונשיאת החברה בצרפת, הציגה בכנס פרויקט של החברה, ליצירת מודל סביבה אקולוגי עסקי והתנהגותי, במסגרתו הקימה מרכז מחקר גלובלי בישראל. "אנחנו כחברה גדולה, בעצם זקוקים לכם", אמרה גיימרד, "אתם הבונים של המחר - היצירתיות היא שלכם".

 

לדבריה, "הרעיון הוא לא רק לבוא עם הידע שלנו ולומר לכם מה לעשות, אלא להפך - להקשיב לכם ולראות מה אתם מביאים לשולחן ולראות כיצד אנחנו יכולים למנף אתכם ולעשות את הדברים. ממש כמו דוד וגוליית - אנחנו מאמינים שבצורת החשיבה החדשה, דוד הוא זה שינצח".

 

גיימרד הוסיפה, כי "בתחום האנרגיה אנחנו לקוח עיוור. אנחנו לא יכולים לבחור וגם לא יודעים כמה אנחנו באמת משלמים. חברות שרוצות להצליח בעולם של היום, צריכות לחלוק עם כולם את הידע שלהן. זוהי החולשה של החברות מהדור הישן ושל הממשלות, שצריכות לדעת שהם לא המנצחות בתזמורת אלא חלק מהתזמורת. כך אנחנו פועלים".

 

לכנס, שנערך בחבל אילות שבערבה, הגיעו כ-300 משתתפים, בהם קובעי מדיניות ומנכ"לים של חברות מהארץ ומהעולם. במסגרת הכנס חנכה קבוצת שיכון ובינוי פיילוט ליצור חשמל נקי מאנרגיה תרמו סולארית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קנדל. "יש תמריצים לחפש מקורות אנרגיה חדשים"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים