שתף קטע נבחר

מועצת הביטחון גינתה את הפיגועים נגד ישראל

מועצת הביטחון הדגישה את הצורך להעמיד לדין את הפושעים, המארגנים, המממנים והתומכים "במעשי הטרור הנלוזים הללו". היא קראה למדינות העולם לשתף פעולה עם ישראל בחקירה

האו"ם מתייצב נגד גל הפיגועים נגד מטרות ישראליות ברחבי העולם, וגינה אמש (יום ה') את הפיגועים נגד דיפלומטים ישראליים בהודו ובגאורגיה.

 

המועצה פרסמה אמש הודעתה לעיתונות, שבוע לאחר ששגריר ישראל באו"ם רון פרושאור תקף את מזכ"ל האו"ם ומועצת הביטחון על שתיקתה. בימים האחרונים נציגי ישראל שכנעו את מדינות העולם לתמוך בהחלטה. "אני גאה בהישג שלנו, לאחר שבע שנות שתיקה של האו"ם למרות גלי פיגועים נגד ישראל", אמר השגריר ל-ynet.

 

הפעם האחרונה שמועצת הביטחון גינתה פיגוע נגד ישראל הייתה בעקבות הפיגוע בדולפינריום בשנת 2001. כדי לקבל החלטה מסוג זה יש צורך בהסכמה של כל 15 חברות מועצת הביטחון, לרבות מרוקו, נציגת קבוצת המדינות הערביות, פקיסטן המוסלמית, והסכמה של רוסיה וסין.

 

הודעת מועצת הביטחון מדגישה את הצורך להעמיד לדין את הפושעים, המארגנים, המממנים והתומכים במעשי הטרור הנלוזים הללו, וקוראת למדינות העולם לשתף פעולה עם הרשויות הישראליות בנושא על פי מחוייבותן לחוק הבינלאומי ולהחלטות הרלוונטיות של מועצת הביטחון.

 

מועצת הביטחון גינתה בהודעה שלה את השימוש בטרור על כל צורותיו. "טרור הוא אחד האיומים הגדולים ביותר לשלום ולביטחון. מעשי טרור הם פשע חסר הצדקה ללא קשר למניע, על ידי מי בוצעו ומתי".

 

שיחות מאחורי הקלעים

ישראל ניסתה להעביר החלטה בנוהל דיפלומטי שקט, שבו הציג נשיא המועצה מטוגו את הצעת ההחלטה, אבל לאחר שהתעוררו התנגדויות לנוסח, החלו שיחות מאחורי הקלעים שבהן היו שותפות ארה"ב ורוסיה. המעניין הוא שאת היוזמה נטלה טוגו ולא הודו, שבה היה פיגוע שכוון נגד דיפלומטים ישראלים.

 

בהודעה של השגריר פרושאור נאמר: "שבירת השתיקה של מועצת הביטחון הנשמעת עכשיו ברחבי העולם - מחדר בית החולים שבו מאושפזת הדיפלומטית הפצועה טל יהושע קורן ועד למסדרון של כל שגרירות ישראלית שנמצאת תחת איום טרור איראני. הגינוי החד משמעי של מועצת הביטחון מהווה צעד משמעותי במאבק נגד הטרור. מועצת הביטחון לא השמיעה קולה זה שבע שנים נגד התקפות טרור שכוונו נגד ישראל ואזרחיה".

 

מוקדם יותר הגיש שגריר איראן באו"ם, מוחמד חזאי, מכתב תלונה נגד ישראל בטענה שהיא אחראית לחיסול מדעני הגרעין שלה במסגרת "משחקי מלחמה". הוא שב והכחיש את מעורבותה של הרפובליקה האיסלאמית בגל הפיגועים נגד מטרות ישראליות בעולם.

 

במכתב ששלח למועצת הביטחון טען השגריר האיראני כי ארצו "סובלת מפעולות טרור, כולל התנקשויות במדעני הגרעין שלה, שיוצאות לפועל בזכות התמיכה המפורשת והמרומזת של המשטר הישראלי בארגוני טרור".

 

בשבוע שעבר אירעו מספר פיצוצים בבנגקוק ולאחר מכן עצרה המשטרה התאילנדית מספר חשודים איראנים, שתכננו לטענתה לפגוע בשגריר ישראל. החוליה השתמשה במטעני חבלה שהוסתרו במכשיר רדיו המצויד גם במגנטים. מומחי חבלה

 אמרו לרשת ABC האמריקנית כי המגנטים מצביעים על כך שהפצצה אמורה הייתה להיות מודבקת למכונית. בשיטה זו, למשל, הדביק מחבל פצצה למכוניתה של טל יהושע קורן בפיגוע בהודו בשבוע שעבר.

 

בהודו דיווח אתר חדשות הודי מפי מקורות כי החוקרים בודקים כעת גם את האפשרות שארגון טרור מבנגלדש, חרקת אל-ג'יהאד אל-איסלאמי, היה מעורב בפיגוע, שבביצועו האשימה ישראל את איראן. במקביל לפיגוע בניו דלהי, אירע ניסיון פיגוע באותו יום בבירת גאורגיה, כאשר מטען חבלה שהוצמד למכונית של השגרירות הישראלית נוטרל בלא פגע.

Read this article in English

 


פורסם לראשונה 23/02/2012 23:51

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המחבל האיראני בדרך לפיצוץ
צילום: AP
מומלצים