שתף קטע נבחר

לבד בוונקובר: הישראלית שלא נכנעת לאנטישמיות

שני בר-עוז הגשימה חלום כשפתחה בקנדה חנות למוצרים מישראל - אבל אז באו ההפגנות. "אני מטרה נייחת, חרדה לחיי", היא סיפרה ל-ynet. שר ההגירה הקנדי בא לתמוך בה אישית

"לבד בצריח". כך מתארת שני בר-עוז את תחושתה כישראלית שייסדה חנות למוצרים טבעיים שמקורם בארץ הקודש, דבר שגורר הפגנות מחאה ועימותים קולניים עם פעילים אנטי ישראלים בוונקובר, קנדה. חששה הולך וגובר לקראת "שבוע האנטי אפרטהייד הישראלי" המתקרב, שמארגניו מבטיחים התקפות על ישראל ועל תומכיה בכל רחבי העולם.

 

בר-עוז (33) הגיעה לקנדה לבדה והגשימה חלום: היא הקימה חנות בשם "Lavan", שמרכולתה מיוצרת בישראל. אלא שהחלום הפך לסיוט. את חנותה הממוקמת במרכז ונקובר פוקדים מפגינים אנטי ישראלים, מצוידים בסיסמאות אנטישמיות.

 

היא מתגוררת בקנדה לבדה, אך מספרת: "אני מאוד גאה בישראליות של החנות הזאת ומקבלת אנשים בדרך מאוד אופיינית לישראל שכוללת גם מוזיקה משם". לדבריה, בהפגנה הראשונה של מתנגדי המדיניות הישראלית בחודש נובמבר, "אנשים הגיעו לתקוף אותי ברמה אישית. היו קריאות אנטישמיות נוסח 'הייל היטלר'. בשבילם זו אטרקציה שהחנות שלי נמצאת בדאונטאון, בלב העיר ונקובר". 

 

מפגינים מול החנות של בר-עוז (צילום: שני בר-עוז) (צילום: שני בר-עוז)
מפגינים מול החנות של בר-עוז(צילום: שני בר-עוז)

 

בר-עוז סיפרה: "ביום ראשון התקשרה אליי בבכי עובדת בחנות, כשעשרות אנשים עמדו בחוץ וקראו קריאות נגדה. היא הייתה שם לבד. הם הגיעו עם בובה בדמותו של ליברמן ובובה של נשר טורף. ממש נורא, מזכיר את החזיר של שנות ה-30 באירופה".  

  

לדבריה, מעבר לשעות שבהן מתקיימות ההפגנות, אז חוסמים את כניסתם של לקוחות למקום, היא חשה פגיעה נוספת. "זו פגיעה קשה במוניטין. אני צריכה להסביר ללקוחות שלי ולמשקיעים שלי למה אני מותקפת". בר-עוז סיפרה כי המפגינים מחלקים לעוברים ושבים מנשרים שבהם מפיצים תעמולה אנטי ישראלית. 

 

"לפני חצי שנה קיבלתי הצעה להפסיק לייצר את המוצרים בישראל, כדי להגיע גם לשוק הערבי, אך סירבתי. אני מאוד גאה בישראליות שלי אבל זה לא פשוט. הפכתי לנציגת ישראל. אני כל הזמן צריכה להסביר לאנשים את ישראל - ואני בסך הכול מוכרת סבונים". 

 

בובה של ליברמן בוונקובר (צילום: שני בר-עוז) (צילום: שני בר-עוז)
בובה של ליברמן בוונקובר(צילום: שני בר-עוז)
  

 

כיוון שחששה מכך "שיגידו שלא אמרתי", היא כתבה מכתב להנהגה היהודית בוונקובר. "ביקשתי את עזרתם כי אין לי למי לפנות. אני בגולה ורק הרבנים יכולים לחבר אליי את הקהילה. אמרתי להם שאני חשופה בצריח, אני מרגישה פה באמת לבד".

 

השר הקנדי הגיע לביקור

"אני מטרה נייחת ואני לא מרגישה בטוחה. ברמה האישית תוקפים אותי ואני לא יודעת מה יקרה השבוע. מפחיד אותי גם לקרוא לקהילה היהודית שתעמוד מולם, כי אני לא רוצה שזה יתלקח".

 

השר ג'ייסון קני ליד החנות. גם קנה לאות הזדהות (צילום: משרד ההגירה הקנדי) (צילום: משרד ההגירה הקנדי)
השר ג'ייסון קני ליד החנות. גם קנה לאות הזדהות(צילום: משרד ההגירה הקנדי)

 

בר-עוז הסבירה כי מי שעומדת בראש הארגון האנטי ישראלי היא שרלוט קייטס, אמריקנית שנשואה לפלסטיני, "מאוד קיצונית בדעותיה, בחורה פשוט ניאו נאצית. היא עומדת מול החנות שלי ושרה לי שירים".

 

היא סיפרה כי שר ההגירה של קנדה, ג'ייסון קני, הטריח את עצמו עד לחנות לביקור תמיכה. "הוא שמע על הסיפור שלי דרך הקהילה היהודית. הוא אמר לי שהקבוצה שמתקיפה אותי היא אחוז קטן באוכלוסייה הקנדית, וסיפר שגם הוא עצמו נרדף בגלל תמיכתו בישראל. ביקשו ממני לא לספר על הביקור שלו כי הוא נרדף ברמה האישית. אז סגרתי את החנות וקיבלנו אותו רק אני והצוות".

  

בר-עוז  פנתה גם לגורמים בארץ בבקשה לעזרה אך לא נענתה: "פניתי למשרד החוץ דרך אתר האינטרנט כבר פעמיים, ולא שמעתי מהם שום דבר". היא הוסיפה: "יש לי עובדים סינים, יפנים ומוסלמים. העיר הזו מאד מגוונת ומיוחדת, קנדה בכלל היא יופי של דמוקרטיה, אבל בסופו של דבר אני חרדה לחיי ולחיי אחרים שאני אחראית להם".

 

בתגובה לחרמות ברחבי העולם שארגנו הגורמים האנטי ישראלים בחו"ל, התאגדו בעלי העסקים שספגו את מירב האש, וכוננו אתר שמיועד לסייע להם. מנכ"ל הפדרציה היהודית של אזור מטרו ונקובר, מארק גורביס, קרא למחות נגד הקמפיין של תומכי הפלסטינים בקנדה, גם בעזרת רכישת מוצרים מישראל.

 

המידע הראשוני התקבל באמצעות האימייל האדום

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שני בר-עוז. "חשופה בצריח"
מפגינים מול החנות
צילום: שני בר-עוז
"צועקים בגנות ישראל"
צילום: שני בר-עוז
מנשר שהפיצו בהפגנה
צילום: שני בר-עוז
"העובדים מבוהלים"
צילום: שני בר-עוז
מומלצים