שתף קטע נבחר

וול סטריט: S&P 500 בשיא מאז יוני 2008

דאו ג'ונס ננעל ללא שינוי, נאסד"ק ו-S&P 500 עלו ב-0.2%; בסיכום שבועי עלו דאו ג'ונס ו-S&P 500 ב-0.3%; מדד אמון הצרכנים עלה בסוף פברואר ל-75.3 נקודות כאשר הצפי היה לעלייה ל-73 נקודות; מכירות הבתים החדשים עלו ל-321 אלף בינואר בהשוואה לצפי לעלייה לקצב שנתי של 315 אלף

המסחר בוול סטריט ננעל היום (ו') בעליות אחרי פרסום נתוני מאקרו שהיו טובים מהצפוי. אתמול נרשמו עליות עליות בוול סטריט על רקע נתוני התביעות הראשוניות לדמי אבטלה שהיו טובים מציפיות השוק.

  

נאסד"ק עלה השבוע ב-0.4%, דאו ג'ונס ו-S&P 500 הוסיפו 0.3% בסיכום שבועי.

 

למרות שהעליות שנרשמות בוול סטריט צנועות הן הספיקו כדי לדחוף את מדד S&P 500 לרמה הגבוהה ביותר מאז יוני 2008. המדד עבר את ה-1,368 נקודות. הפעם האחרונה שהמדד הגיע לשיא של מספר שנים הייתה באפריל 2011.

 

כלכלת גוש האירו נמצאת בדרך להתאוששות לאחר סיום חלש מאוד ל-2011 ונראו יותר סימנים חיוביים במהלך השבועיים האחרונים, כך אמר נשיא הבנק האירופי המרכזי מריו דראגי. הוא אמר כי האינפלציה נמצאת תחת שליטה ודחה את הביקורות על הבנק המרכזי על כך שהשיג עמדה טובה יותר מאשר הנושים הפרטיים לגבי החוב היווני. כאשר נשאל אם הסימנים החיוביים התגברו מאז פגישת הריבית של הבנק המרכזי בחודש שעבר, הוא אמר כי "כן, אפשר לומר, למרות שיש עדיין רמת חוסר וודאות גבוהה".

 

הנושים האירופים של יוון דורשים 38 שינויים ספציפיים במדיניות המס, ההוצאות והשכר של המדינה עד סוף החודש ופירטו רפורמות נוספות שמהוות בעצם ניהול של הממשלה ברמת המיקרו למשך שנתיים, כך דיווח הפיננשל טיימס. זהו המחיר שיוון הסכימה לשלם כדי לקבל סיוע בהיקף 130 מיליארד יורו שעליו הוסכם השבוע.

 

בכירים בארה"ב, סין ויפן אמרו כי ילחצו על מדינות גוש היורו לעשות יותר על מנת לקבל סיוע חיצוני, זאת כאשר ייפגשו ראשי הכלכלות הגדולות בעולם מחר בפגישה שבמרכזה יעמוד משבר החוב באירופה, ימים ספורים בלבד לאחר שהוסכם על הסיוע ליוון. בכירים באירופה ינסו לגרום למדינות אחרות ב-G20 להתחייב להזרים כסף מזומן לקרן המטבע הבינלאומית כדי לסייע בפתרון המשבר הפיסקאלי. מנגד, ממשל אובמה טוען כי אירופה חייבת קודם כל לחזק את חומת המגן שלה כדי למנוע את זליגת המשבר למדינות כמו איטליה ופורטוגל.

 

מאקרו

מדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן ורויטרס הראה על קריאה של 75.3 נקודות בסוף פברואר. לפי ממוצע תחזיות האנליסטים, המדד צפוי היה להראות על עלייה ל-73 נקודות בהשוואה ל-72.5 נקודות בתחילת פברואר. המדד סוקר 500 בתי אב בכל חודש לגבי מצבם הפיננסי וגישתם לגבי הכלכלה. מדד אמון הצרכנים קשור באופן הדוק לכח הקנייה של הצרכנים.

 

נתוני מכירות הבתים החדשים בארה"ב לחודש ינואר הראו על קצב שנתי של 321 אלף בתים. הצפי בשוק היה שקצב מכירת הבתים יעלה ל-315 אלף בהשוואה ל-307 אלף בחודש הקודם. הנתון מראה על מספר הבתים החדשים שנחתם חוזה למכירתם במהלך החודש. הנתון מצביע על מגמות בשוק הדיור ועל הלך הרוח של הצרכנים.

 

מניות במרכז

מארוול טכנולוג'י גרופ (Marvell Technology Group) דיווחה אתמול על ירידה ברווח ובהכנסות ברבעון הרביעי, שהייתה נמוכה מתחזיות האנליסטים. עוד הוסיפה החברה כי ההכנסות ברבעון הנוכחי עשויות לעלות ב-6%, על רקע התאוששות יצרנית השבבים ממחסור בכוננים קשיחים והחולשה בשוק הסיני.

 

סיטיגרופ  מכר את חלקו בחברת המשכנתאות הגדולה בהודו, HDFC, עבור 95.5 מיליארד רופי (1.9 מיליארד דולר). הבנק האמריקאי מסר כי מכר 145.3 מיליון מניות בשווי 657.56 רופי למניה. מדובר במחיר הנמוך ב-6.2% ממחיר הסגירה של HDFC אתמול. המכירה הסתכמה ברווח לפני מס של 1.1 מיליארד דולר לסיטיגרופ.

 

חברת הביטוח האמריקאית AIG, שחולצה במהלך המשבר הפיננסי, דיווחה על רווח נקי של 19.8 מיליארד דולר עבור הרבעון הרביעי של 2011, בעקבות מהלך חשבונאי שאפשר לחברה לרשום הטבה חד פעמית גבוהה. בזכות המהלך, שהוביל גם להתחזקות של 6% במניות החברה, AIG לא תשלם מס בשנים הבאות על הכנסות שיסתכמו בעשרות מיליארדי דולרים, הודות להטבות שנובעות מהפסדיה במהלך המשבר הפיננסי.

 

ענקית האופנה גאפ דיווחה אמש על צניחה של 40% ברווח הנקי ברבעון הרביעי, בעקבות העלייה בעלויות הייצור וחומרי הגלם מחד והצורך לצאת במבצעים והנחות מאידך. החברה הציגה רווח נקי של 218 מיליון דולר, או 44 סנט למניה, בשלושת החודשים שהסתיימו ב-28 בינואר. מדובר על ירידה בהשוואה לרווח נקי של 365 מיליון דולר בשנה שעברה.

 

מנכ"ל אפל, טים קוק, אמר אתמול במסגרת אסיפת בעלי המניות השנתית של אפל כי היקף המזומנים שבידי החברה גבוה ממה שהחברה צריכה כדי לפעול. קוק אמר שיש באפל דיונים פעילים לגבי השימוש יתרות המזומנים, ובכך חזר על הצהרות קודמות. במקביל, חברי הדירקטוריון של אפל מונו היום מחדש.

 

 

פרוקטר אנד גמבל מתכננת פיטורים של 5,700 עובדי ייצור כחלק מתוכניתה לחסוך 10 מיליארד דולר בהוצאות עד לסוף השנה הפיסקאלית של 2016, כך אמר אתמול מנכ"ל החברה, בוב מקדונלד.

 

השלב הציבורי בהנפקת האג"ח להמרה וכתבי אופציה למניות של טאואר הסתיים בהצלחה יתרה. בסך הכל גייסה החברה 80 מיליון דולר - פי 2 מהמתוכנן. הגיוס מצטרף לסכום של 235 מיליון דולר, שכבר גויסו בשלב המוסדי שהתקיים ביום שני האחרון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
וול סטריט. גוש האירו מתאושש
צילום: AP
מומלצים