שתף קטע נבחר

בריטניה: בורגר קינג לא תעסיק צעירים בחינם

ענקית המזון המהיר יצאה מתוכנית ממשלתית שנויה במחלוקת, במסגרתה מועסקים צעירים ללא תשלום, בתמורה לקבלת ניסיון. שר התעסוקה הבריטי הגן על התוכנית: מתן ניסיון לצעירים, עם סיכוי לעבודה בסוף התקופה, עדיף על השארתם מובטלים

רשת המזון המהיר, בורגר קינג, הודיעה על יציאה מתוכנית מעוררת מחלוקת של ממשלת בריטניה לעידוד העסקת צעירים, בתמורה לניסיון בלבד. הרשת החליטה להפסיק את המעורבות שלה בתוכנית "Get Britain Working", בעקבות ביקורת ציבורית גוברת במדינה בשבועות האחרונים. ב"טלגרף" הבריטי דווח, כי מתנגדי התוכנית טענו כי היא סוג של "תנאי עבדות", משום שהצעירים עובדים בה בחינם, ובתמורה נשמרות ההטבות הסוציאליות (דמי האבטלה) שלהם.

 

 

בורגר קינג מסרה בהצהרה מטעמה, כי "בורגר קינג בריטניה נרשמה לתוכנית לפני שישה שבועות, מתוך כוונה לספק ניסיון לעובדים במשרדי ההנהלה שלה. מאז לא גייסנו עובד כלשהו במסגרת התוכנית. בהינתן החששות שהובעו לאחרונה מצד הציבור, החלטנו שלא להיות מעורבים יותר בתוכנית".

 

ענקית המזון טסקו הציעה לשלם שכר למשתתפים בתוכנית, וביקשה מהשרים להסיר את האיום למניעת דמי אבטלה מאלו שלא יצברו את ניסיון העבודה הדרוש. ענקית הקמעונאות Poundland יצאה על פי הדיווחים מהתוכנית, בעקבות אותם חששות באשר להפיכת ההשתתפות לצעד חובה.

 

שר התעסוקה הבריטי, כריס גריילינג, הגן על התוכנית, ואמר כי מחצית מאלו שהצטרפו אליה לאחר השקתה לפני אחד עשר שבועות, מצאו עבודה, לרוב בחברות שהציעו להן עבודה תמורת ניסיון.

 

הוא הוסיף כי הצעה של ניסיון בעבודה לצעירים, עם סיכוי לעבודה בסופה של התקופה, היא צעד טוב יותר מהשארתם על דמי אבטלה. לדבריו, על הרבה מהחברות הגדולות הופעל לחץ מצד פעילים בתחום העבודה למשיכת ההשתתפות שלהן בתוכנית.

 

קן מקייקן, מנכ"ל רשת המאפיות Greggs, הביע חשש באשר לתוכנית, בטענה כי אינו מרגיש בנוח עם העובדה שצעירים מאבדים באופן פוטנציאלי את התנאים הסוציאליים שלהם, אם הם עוזבים את התוכנית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים