שתף קטע נבחר

ישראל שנייה בעולם בפוטנציאל לצמיחת קלינטק

מדירוג שערכו קלינטק גרופ והקרן לשימור חיות הבר, רק דנמרק מתאימה יותר מישראל להקמת סטארט-אפ בתחום הטכנולוגיה הירוקה. ארה"ב מדורגת חמישית, סין במקום ה-13

ישראל מדורגת במקום השני ברשימת המדינות המעניקות את התנאים הטובים ביותר להקמת חברות סטארט-אפ בתחום הקלינטק - כך עולה ממדד החדשנות הגלובלית בקלינטק 2012 (Global Cleantech Innovation Index), שפורסם זו השנה הראשונה.

 

עוד על קלינטק - בערוץ כלכלה ירוקה:

 

הדירוג שערכה קלינטק גרופ בשיתוף עם הקרן העולמית לשימור חיות הבר (WWF) בחן היכן צומחות כיום חברות הטכנולוגיה הירוקה והיכן הן צפויות לקום בשנים הבאות. דנמרק זכתה במקום הראשון, ואחריה ישראל, שבדיה, פינלנד וארצות הברית.

 

 המדד בדק 38 מדינות, שדורגו על פי 15 קריטריונים הקשורים להקמה ומסחור של חברות סטארט-אפ בתחום. המטרה היתה למדוד את הפוטנציאל של כל מדינה - ביחס לגודלה הכלכלי - ליצור חדשנות בתחום הטכנולוגיה הנקייה ולקדם הקמת חברות קלינטק לאורך עשר השנים הבאות.

 

מכנה משותף - כלכלה קטנה

בדומה לישראל, שאר המדינות המרכיבות את הרביעייה הפותחת הן בעלות כלכלה קטנה. אולם לדברי הדו"ח, מסיבה זו בדיוק הן זקוקות לגישות חדשניות ולשיתוף פעולה, שיפצו על היעדר שוק מקומי גדול ועל אי-יכולתן לממן את מחזור החיים של החברות.

 

"המדד הזה מצביע על כך שמספר מדינות הן במסלול הנכון, אך מצפה לנו עוד עבודה רבה כדי לענות על בעיות שינויי האקלים", מסרה סמנתה סמית', מנהלת תכנית האקלים העולמי והאנרגיה של WWF.

 

ארצות הברית דורגה במקום החמישי, אך במונחים אבסולוטיים שאינם לוקחים בחשבון גורמים כמו גודל הכלכלה, היא מובילה בתחום: היא המדינה בעלת תקציב הפיתוח והמחקר הגדול ביותר לקלינטק, וכן בעלת המספר הרב ביותר של חברות סטארט-אפ בתחום.

 

כמו כן, אזור אסיה והפסיפיק הוא בעל ביצועים טובים בכל הקשור לתמיכה בחברות כדי שישיגו הצלחה מסחרית. הודו דורגה במקום ה-12 וסין במקום ה-13, אך האחרונה מראה פוטנציאל לייצר שלבים ראשונים של חדשנות טכנולוגית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים