שתף קטע נבחר

המנצחים והמפסידים בברצלונה

תערוכת ברצלונה הביאה גל של טלפונים עם ארבע ליבות, מצלמה מדהימה של נוקיה, עט מדבר וחברות ותיקות שלא הציגו שום דבר מעניין

עוד תערוכת MWC הסתיימה, והותירה מאחוריה כמה אלפי אנשים עייפים והרבה מאד סלולריים חדשים. כבכל MWC בשלוש השנים האחרונות, יש תחושה מעורפלת של אכזבה באוויר. וכבכל MWC בשלוש השנים האחרונות, התחושה הזאת אינה מוצדקת. היו מעט מאד הפתעות בברצלונה, אבל זה לא ממש משנה, משתי סיבות:

 

1. שלוש ההפתעות שהיו משמעותיות, כל אחת בדרכה.

 

2. כן, ידענו מראש שצפוי גל של מכשירים בעלי ארבע (או חמש, תלוי איך סופרים) ליבות. זה לא משנה את העובדה שהיה גל של טלפונים סלולריים עם מעבדים בעלי ארבע ליבות. אני לא יודע איך להדגיש את זה יותר. מכשיר הדגל הממוצע בתערוכה הזאת מצויד במעבד שחזק יותר ממה שיש לאחוז ניכר מאד מקוראי הכתבה הזאת במחשב שעליו הם קוראים אותה. זה לא פחות ממדהים.

 

ואחרי שהבהרתי מדוע אין שום סיבה להתאכזב מהתערוכה הזאת, בואו נדבר על החברות שאכזבו בתערוכה הזאת. ובראשן:

 

מפסידת התערוכה: חברת הסלולר הוותיקה  

נוקיה וסוני (שנמצאת בקטגוריית ה"וותיקות" בגלל ההיסטוריה עם אריקסון) השיקו את מכשירי הדגל שלהן ב-CES בחודש שעבר, ושתיהן חברות שעדיין נמצאות בשלב הגולם, ועדיין אין באמת דרך לדעת האם יצא ממנו פרפר. גם מוטורולה מוביליטי היא חברה בתהליכי שינוי. בשנה שעברה היא השלימה את הפרידה ממוטורולה סולושנז ונרכשה על ידי גוגל.

 

אף אחת משלוש החברות לא הציגה מכשיר דגל בתערוכה, ורק אחת מהן הציגה משהו שראוי לציון באמת כשמגיעים לסכם את השבוע.  האחת הזאת היא נוקיה, שאחראית ל...

 

פריצת הדרך הטכנולוגית של התערוכה: PureView

לפני התערוכה היו שמועות שנוקיה הולכת להציג משהו בתחום הצילום, אבל אף אחד לא צפה את זה. כשהאמת הודלפה ביוון, אף אחד לא האמין לה. והנה האמת: זאת מצלמה עם חיישן של 41 מגפיקסל, שמצלמת תמונה של 5 מגפיקסל באיכות חסרת תקדים במצלמות כיס, שלא לדבר על מצלמות סלולריות. נוקיה לא הרשתה להוציא תמונות שצולמו במצלמה מעבר לאלה שהחברה עצמה הפיקה, אז קצת רימיתי וצילמתי את המצלמה עצמה. התמונה שלפניכם צולמה בתוך חדר, עם תאורה רחוקה מאידיאלית, על ידי צלם לא טוב (כלומר, אני), בשעת ערב. היא לא נראית כל כך מרשימה, בטח לא בצילום של צילום.

 


 

היא לא נראית מרשימה, עד שעושים זום

 


 

כן, זאת אותה התמונה. הפסים לרוחב הם תוצאה של הצילום שלי, הם לא קיימים בתמונה. אתם רואים את השלט, זה שכתוב עליו boku? זה שלט שקשה מאד לראות בעין בלתי מזוינת. הוא אפילו לא נקלט בצילום שלי של התמונה כולה. אבל PureView 808 קלטה אותו. זה זום דיגיטלי, הדבר הזה שתמיד נראה גרוע. וכאן הוא נראה מדהים. התמונות הרשמיות של נוקיה נראות טוב יותר, כמובן. צלמים מקצועיים, וכאלה. אבל אותי הרשים יותר לראות מה אני, כצלם מאד לא מקצועי, מסוגל להפיק.

 

אז כן, ה-808 הוא מכשיר סימביאן (תוצאה ישירה של העובדה שהטכנולוגיה הזאת נמצאת בפיתוח חמש שנים, ובתחילת התהליך לא היתה Windows Phone לפתח אליה), והוא לא מאד מעניין. אבל טכנולוגית? זה מדהים. וזה מעודד מאד לראות שנוקיה עדיין מסוגלת להדהים.  ואם כבר מדברים על תהליכי פיתוח איטיים, הגיע הזמן לדבר על...

 

הגימיק של התערוכה: העט המדבר של Padfone

Padfone של אסוס, שצריך היה לצאת לשוק בשנה שעברה, הוא הסלולרי שנכנס לתוך שלד של טאבלט והופך למוח של המכשיר הגדול יותר. עכשיו יש לו גם מקלדת, אבל זה לא הגימיק. טאבלטי אנדרואיד עם מקלדת זה משהו שיש לאסוס בסיטונות. אבל אם הסלולרי נכנס לטאבלט ומישהו מתקשר, מה עושים? עונים עם עט המגע, כמובן. אני יכול לדמיין את הפגישה - בשלב מתקדם בתהליך הפיתוח - שבה מישהו שאל "רגע, מה קורה אם מתקשרים אליך בזמן שהטלפון בטאבלט? אזניית בלוטות'? רמקול? זה מאעפן!" הפתרון יצירתי. לא חדשני, אבל יצירתי. חבל שאין לעט מקום במכשיר, אבל זה עדיין מגניב.

 

אבל יש דברים שהם לא רק מגניבים, כי אם חשובים לתעשייה, והבולט מבין אלה היה...

 

מכשיר התערוכה: Huawei Ascend D Quad

היו כמה וכמה מכשירי ארבע ליבות בתערוכה, של LG ו-ZTE ופוג'יטסו ו-HTC. וכולם השתמשו במעבד Tegra3 של חברת Nvidia. וטגרה3 נראה מגניב מאד, אבל גם טגרה2 נראה מגניב לפני שנה, והתברר כמאכזב מבין המעבדים כפולי הליבה שהושקו ב-2011. אבל וואוויי, ענקית ציוד התקשורת הסינית, השיקה מכשיר רבוע-ליבה עם מעבד משלה: ה-K3, עם נתוני מהירות וזמן סוללה שנראים נהדרים - ושבהחלט צריכים להיבחן בשטח כשהמכשיר יושק - ועם מסך 4.5 אינץ' מרהיב (ועם אח שמן וכבד יותר בעל סוללה מפלצתית של 2500 מיליאמפר).

 

הייחודיות של ה-Ascend D Quad היא חלק ממה שהופך אותו למכשיר התערוכה, וגם העובדה שזה מכשיר שהחברה בנתה את כולו. היצרנית הגדולה היחידה פרט ל-Huawei שבונה לבד מעבדים ברמה הטכנולוגית הזאת היא סמסונג, והמעבד שלה אפשר לה לבצע זינוק מרשים מאד בשנה שעברה. אני מאמין שגם Huawei עומדת בפני זינוק, ועל כך נרחיב בסעיף האחרון, חברת התערוכה שהיא...

 

ענקית הסלולר הסינית  

אם נתקלתם בשמות ZTE ו-Huawei, סביר להניח שזה היה על מודם סלולרי או ברשמת המכשירים של המפעילה הוירטואלית של רמי לוי. אבל לחברות האלה יש גב כלכלי עצום, גישה ישירה למשאבי הייצור הגדולים בעולם, ויכולות הנדסיות שמשתפרות כל הזמן. והשנה, הן הגיעו לתערוכה כדי להבהיר שהן מוכנות לעמוד בשורה הראשונה. אני עדיין חושב שהליין-אפ הסולידי ביותר בתערוכה היה זה של HTC, אבל במקרה של החברה הטאיוואנית מדובר בהתקדמות טבעית, ובסדר דרוש מאד מאד בפורטפוליו המבולגן. ZTE ובעיקר Huawei ביצעו כאן זינוק. אם אני הייתי סמסונג, אלה החברות שהיו מדאיגות אותי במבט לחמש השנים הקרובות.

 

גילוי נאות: הכתב היה אורח יורוקום בתערוכה

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סיכום תערוכת הסלולר בברצלונה
מומלצים