שתף קטע נבחר
צילום: index open

ממדעי החיים לעיצוב פנים: בית כפרי ברשפון

ביולוגית תיכננה את ביתה החדש במושב, מהריצוף, דרך הריהוט ועד ליצירות האמנות שתלויות על הקירות. התוצאה כל כך מצאה חן בעיניה, עד שהיא התאהבה בתחום והחליטה לעשות הסבה מקצועית לעיצוב פנים. צפו בתוצאה

בחיים, כמו בחיים, לפעמים צריכים חוויה אחת מרכזית כדי לעשות שינוי ולהתכוונן לעבר היעוד האמיתי. כך קרה ללימור שהרבני-גרגיר, ביולוגית במקצועה שלמדה ועבדה במשך שנים באקדמיה עד שהרוויחה את הדוקטורט שלה. לפני שש שנים, כשהחליטו היא, בעלה ושני הילדים, לעבור לגור בבית פרטי ברישפון, עבדה בצמוד לאדריכלית אורית מילבאוור-אייל, שתכננה את המבנה. את עיצוב הפנים תכננה הדיירת, שגם התאהבה בתחום והחליטה לעשות הסבת מקצוע.

 

עוד בביקור בית :

 

הבית בנוי על 260 מ"ר בשטח של חצי דונם. כל הבחירות בעיצוב הפנים של הבית הן של שהרבני-גרגיר, החל מהריצוף, דרך תכנון הריהוט ואפילו עד ליצירות האמנות שתלויות מסביב. בטרנד הבית המודרני, זה שנבנה לפי צרכי הדיירים והפנטזיות שלהם, חסר, לדעת המעצבת, המרכיב החמים ולכן החליטה להחדירו באמצעות עיצוב הפנים ויחד עם שילובי עץ אלון עם בטון, כתמי צבע מפתיעים והמון תאורה טבעית יצרו כאן בית מזמין ומשגע.

 

נגיעות מודרניות חמימות בחלל אחד. החלל הציבורי (צילום: עדי בן שושן        ) (צילום: עדי בן שושן        )
נגיעות מודרניות חמימות בחלל אחד. החלל הציבורי(צילום: עדי בן שושן )

 

כניסה: דלת מאסיבית ורחבה עשויה עץ אלון מובילה לחלל הציבורי הגדול. בקומה זו ממוקמים הסלון, המטבח, פינת האוכל ושרותי אורחים וכולה מחופה ריצוף אפור בטוני בעל גוון מוקה במראה מודרני עם נגיעות רכות.

 

הסלון: בחירה בחלל כפול בסלון מעניקה לאזור בעל התקרות הגבוהות, תחושה של האנגר. יצירת אמנות בסגנון דמוי גרפיטי, שנעשתה על ידי המעצבת ובתה, תלויה על הקיר. 

 

תחושה של האנגר. הסלון (צילום: עדי בן שושן        ) (צילום: עדי בן שושן        )
תחושה של האנגר. הסלון(צילום: עדי בן שושן )

 

ספת קטיפה סגולה מוצבת על שטיח עשוי סיבים טבעיים, יוצרת עניין נוסף בסלון. הרצון של הדיירים לצפות בחורשת האיקליפטוסים הגדולה שנמצאת מול הבית הוביל לבחירה בחלונות זכוכית גדולים, דרכם ישנה גם יציאה לחצר האחורית.

 

החוץ נכנס פנימה (צילום: עדי בן שושן        ) (צילום: עדי בן שושן        )
החוץ נכנס פנימה(צילום: עדי בן שושן )

 

המטבח ופינת האוכל: איזור הבישול והאכילה אוחדו לאזור אחד שבמרכזו מוצב אי גדול עשוי עץ לבן ועליו מונחת פלטה בגוון עץ אלון.

 

אזור עבודה אחד. המטבח (צילום: עדי בן שושן        ) (צילום: עדי בן שושן        )
אזור עבודה אחד. המטבח(צילום: עדי בן שושן )

 

האי מפריד בין מטבח הבית המודרני והנקי, שבנוי בצורת האות ריש, לבין פינת האוכל הכפרית והאינטימית. יש כאן גם יציאה לחצר הבית, מה שמאפשר אירוח ואכילה בחוץ בעונות המתאימות.

 

בצורת האות ריש. המטבח (צילום: עדי בן שושן        ) (צילום: עדי בן שושן        )
בצורת האות ריש. המטבח(צילום: עדי בן שושן )

 

שרותי האורחים: גם בשירותי האורחים ניסתה המעצבת לשדר מראה חמים מעט יותר מהרגיל וכך, לאורכו של כל הקיר בשרותים הונחו אריחי בזלת במבנה שיוצר מעין שתי וערב מעניין.

 

אפשר לצאת החוצה לאכול (צילום: עדי בן שושן        ) (צילום: עדי בן שושן        )
אפשר לצאת החוצה לאכול(צילום: עדי בן שושן )

  

עולים קומה: דרך מדרגות עץ מרחפות, שמוארות בתאורה מיוחדת שמייצרת מראה רוחני ונינוח יותר, עולים אל הקומה השנייה שם מצויים חדרי השינה של דיירי הבית.

 

תאורה ייחודית במדרגות (צילום: עדי בן שושן        ) (צילום: עדי בן שושן        )
תאורה ייחודית במדרגות(צילום: עדי בן שושן )

 

התקרות בסלון גבוהות כל כך עד שבקומה השנייה נוצר גשרון, מעין קומת גלריה, המשקיפה אל עבר היושבים בקומה למטה. במסדרון זה תכננה המעצבת ספריה המכסה את קיר המסדרון כולו ומשמשת כפריט דקורטיבי ופונקציונאלי.

 

 

מעין גלריה בגשרון. הקומה השנייה (צילום: עדי בן שושן        ) (צילום: עדי בן שושן        )
מעין גלריה בגשרון. הקומה השנייה(צילום: עדי בן שושן )

 

שינוי הבית הוביל גם לשינוי ממשי בחיי הדיירים. המעצבת, שבחרה לחמם את פנים הבית באמצעות שילוב חומרים טבעיים עם יצירות אמנות מקוריות של משפחתה, יצרה בית בו נגיעות אישיות. אלה לא סתם שתי מילים, אלא מציאות ממשית שיוצרת בית שמבוסס על שקיפות והרגשה של יחד. 

 

הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הבית מבית המגזין "בניין ודיור"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עדי בן שושן
אזור אחד לבישול ולאכילה
צילום: עדי בן שושן
מומלצים