שתף קטע נבחר

חצי מבני +46: "לא מרגישים בטוחים בעבודה"

מסקר שערכה חברת AllJobs עולה כי רק 57% מרגישים בטוחים במקום עבודתם. 20% מהנשאלים בקרב גילאי 26-30 מרגישים בטוחים מאוד לגבי מקום עבודתם בעוד שרק 9% מהנשאלים בגילאי 55 ומעלה מרגישים כך

יציבות בשוק התעסוקה? 57% מהנשאלים בסקר חדש מרגישים שהמשרה שלהם בטוחה - לעומת 43% מהנשאלים אשר לא מרגישים בטוחים במקום עבודתם

 

 

AllJobs, בשיתוף חברת המחקר Zeta Tools, ערכו לאחרונה סקר בנושא ביטחון תעסוקתי בקרב 1,273 עובדים ומחפשי עבודה במשק הישראלי. 

 

60% מקרב העובדים ענו כי הם מתכוונים להחליף מקום עבודה במהלך השנה הקרובה כששיעור המתכננים להחליף עבודה גבוה יותר בקרב גברים (63%) בהשוואה לנשים (57%).

 

מהן הסיבות לחיפוש עבודה חדשה? 27% עומדים להתפטר, 24% התפטרו ממקום העבודה האחרון שלהם, 15% פוטרו ו- 6% מאמינים שיפוטרו. על פי תוצאות הסקר בשאלה זו, יותר נשים (30%) מתכננות להתפטר מהגברים (25%).

 

53% מבין המפוטרים מציינים כי הסיבה העיקרית לפיטורים שלהם היא שינוי ארגוני, לעומת 22% שציינו כי מקום העבודה שלהם עמד להיסגר. 17% פוטרו בשל חוסר התאמה לממונים עליהם ו-5% בגלל חוסר התאמה אישית.

 

המשרה לא בטוחה

כמחצית הנשאלים בני ה-46 ומעלה חוששים למקום עבודתם ומציינים כי הם מרגישים שהמשרה שלהם לא בטוחה. 20% מהנשאלים בקרב גילאי 26-30 מרגישים בטוחים מאוד לגבי מקום עבודתם בעוד שרק 9% מהנשאלים בגילאי 55 ומעלה מרגישים כך. בנוסף, 62% מהנשאלים בגילאי 55 ומעלה ציינו שפוטרו בשל שינוי ארגוני במקום עבודתם.

 

הענף התעסוקתי היציב ביותר לדעת הנשאלים הוא המגזר הממשלתי. 44% מהנשאלים חושבים כי עבודה בענף זה היא היציבה ביותר. בפער רב אחריו נמצא ענף ההיי טק (12%). בנוסף, 30% מכלל המשיבים שוקלים בחיוב הסבה מקצועית.

 

לדברי אילון גינזבורג, מנכ"ל AllJobs: "הנתונים מצביעים על תהליך של שינוי חברתי, המשליך גם על מרקם היחסים והערכים שבין העובד למקום העבודה שלו. אנו רואים התרחקות הדרגתית מהמודל המסורתי של קשר המבוסס על נאמנות וסנטימנטים ארגוניים, לכיוון אישי וחומרני יותר עם פחות מחויבות משני הצדדים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חוסר ביטחון
צילום: Shutterstock
צילום: אילן בשור
אילון גינזבורג
צילום: אילן בשור
מומלצים