שתף קטע נבחר

הרוצח פרנסואה אבוטבול עתר: כבל הטלפון קצר

העבריין שרצח את הנער רענן לוי טוען כי שב"ס "רמס" את פרטיותו. בעתירה לביהמ"ש הוא מבקש גם לשוב ולהתייחד עם אשתו. "אמרו לו שהמפגשים הופסקו בגלל עומס"

שבועיים לאחר שבית המשפט העליון החליט להותיר על כנו את עונש מאסר העולם שנגזר על פרנסואה אבוטבול בגין רצח הנער רענן לוי, הגיש אבוטבול עתירה שבה הוא מבקש להאריך את זמן השימוש בטלפון ולאפשר לו לשוב ולהתייחד עם אשתו.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

אזהרת מסע לטורקיה: ישראלים ויהודים על הכוונת

בדרום הודיעו על חזרה לשגרה, ועוד רקטה שוגרה

"שתי ספינות קרב ישראליות חצו את תעלת סואץ"

 

בעתירה שהגיש פרקליטו של הרוצח, עורך הדין משה שרמן, לבית המשפט המחוזי בבאר שבע, טען אבוטבול כי "רומסים את פרטיותי באופן בוטה". הוא מבקש לחדש את מפגשיו עם אשתו, לאחר שלטענתו הובהר לו כי לא ניתן לשבצו להתייחדות "נוכח עומס ומחסור בתאריכים".

 

עו"ד שרמן ציין בעתירה כי מרשו הועבר בסוף פברואר לבית הכלא רמון המרוחק מבני משפחתו, ללא כל הודעה מוקדמת או הסבר. בעתירה מוסבר כי לפי פקודת נציבות שירות בתי הסוהר, אסיר בהפרדה רשאי לבצע שיחות במשך שעתיים ביום בפיצול לשלושה פרקי זמן, רק לאחר ששהה חמש שנים בהפרדה. אבוטבול שוהה בכלא כבר יותר משש שנים, אך רק בשלוש מתוכן הוא שהה בהפרדה.

 

"לבחון סבירות סעיף הפקודה"

"הקצבת שעת טלפון אחת ביום לאסיר הפרדה הינה בבסיסה מקוממת, אך להתיר רק לאחר חמש שנים שעה נוספת הינה בבחינת שערורייה. מדובר על צורך אנושי ויש לבחון

סבירות סעיף הפקודה", ציין עו"ד שרמן בעתירה. בשל כך מבקש פרקליטו של אבוטבול לאפשר למרשו לדבר בטלפון שעתיים ביום כדי שיוכל "לנהל שיחות עם בני משפחתו המחזקים אותו באופן יום יומי".

 

עוד נטען בעתירה כי מאז שאבוטבול הגיע לכלא רמון "פרטיותו נרמסת באופן בוטה. לא ניתן לו לחייג את המספרים שאליהם הוא רוצה לטלפן ועובד שב"ס מחייג עבורו. כמו כן הכבל המחבר בין הטלפון לאפרכסת, כאשר הטלפון מצוי ליד חדר עובדי שב"ס, כך שניתן יהיה לצותת לשיחות האסירים".

 

עו"ד שרמן ציין כי "מדובר במהלך קיצוני של הרשות הפועלת ללא לאות ובמסווה של אינטרסים מסוגים שונים, כאשר הפגיעה באסירים הינה קיצונית ולא סבירה בעליל ויש להפסיק דורסנות זו של הרשות לאלתר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"מדובר בצורך אנושי". אבוטבול
צילום: גיל יוחנן
מומלצים