שתף קטע נבחר

לא מחכים לאף אחד: פינוי-בינוי עצמאי

למרות הקיפאון בשוק הנדל"ן רוח היזמות עדיין כאן, לפחות ב-3 פרויקטים. שיחות בחדר המדרגות בבתי מגורים בפ"ת, בבת ים וברמת השרון הובילו להתארגנות של מאות דיירים לקראת הכרזתם כמתחם "פינוי-בינוי" וניהול מ"ומ מול חברות קבלניות

קיפאון בשוק הנדל"ן? תשואה נמוכה עבור הדירות? זה לא מעניין כמה קבוצות דיירים שהתאגדו לאחרונה באופן עצמאי, במטרה לקדם פרויקט "פינוי-בינוי" באזור מגוריהם. "כבר בעת הרכישה הבנתי שמשהו זז בעיר ושיש שיחות שעולות בקרב הדיירים בנושא של בניית בניינים חדשים והריסת הקיימים", מסביר ל-ynet ניר הלוי מפתח תקווה, שרכש לפני שלוש שנים דירה להשקעה. "אבל הקנייה שלי הייתה בעיקר משום שמדובר בנכס זול", הוא מבהיר.

 

עוד בנושא פינוי-בינוי :

בת ים על המפה: מקדמת תוכנית פינוי-בינוי

מלחמות הפינוי בינוי: כשבניין שלם נגד דייר סרבן

בקרוב יהיה טוב: ביקור בכנס פינוי-בינוי

 

הדירה בת השלושה חדרים בבניין ישן בן 60 שנה עלתה להלוי פחות מחצי מיליון שקל. כמו יתר בעלי הדירות בבניין הישן, הטפטוף האיטי של השיחות הוביל אותם להאיץ תהליכים במטרה להשתדרג כמה שיותר מהר בדירות חדשות.

 

"זה התחיל בשיחות מדרגות, לא ממני ספציפית מכיוון שאני לא גר שם", מספר הלוי. "לאט לאט התחלנו לדבר על זה, בהתחלה לא עם כולם. זה התחיל עם גרעין מסוים, אחר כך התרחב להרכבים גדולים יותר מכל הבניינים, וכשצברנו חתימות התחלנו להסתייע בעורך דין".

 

במסגרת הפרויקט שאותו מקדם הלוי עם שכניו מדובר בקבוצה של 350 דירות ישנות, והבנייה החדשה אמורה לשלש את כמות יחידות הדיור במקום. פרויקטים דומים מקודמים בבת ים וברמת השרון, שם כמות היחידות הישנות עומדת על כ-100 במספר.

 

הדמיה של פרויקט פינוי-בינוי. הדיירים התאגדו באופן מקצועי ()
הדמיה של פרויקט פינוי-בינוי. הדיירים התאגדו באופן מקצועי

 

ההשקעה תוביל לעיר יפה יותר

בשונה מיוזמה קבלנית ל"עסקת קומבינציה", שבה מתאגדים מספר דיירים וניגשים לעסקה מול קבלן, בהכרזה על שטח כ"מתחם פינוי-בינוי" המצב שונה לחלוטין ומורכב הרבה יותר. "עסקת פינוי בינוי" מחייבת הכרזה של משרד השיכון על המתחם ככזה, וחלק מהתנאים הוא קיומו של מתחם ישן בן 24 דיירים לפחות. מעבר לכך, יש צורך באישור תוכנית בנייה שתאפשר הקמת פרויקט כדאי וכלכלי עבור כל הצדדים על ידי הרשות המקומית.

 

עו״ד בועז אופק, מומחה בתחום הנדל״ן, מספר כי התחיל לטפל בשלשה פרויקטים כאלו, שהגיעו אליו לאחר שנבחרה נציגות של דיירים. מרבית הדיירים במתחם חתמו עבור הנציגות על יפויי כוח, לנהל בשמם משא ומתן לקידום פרויקט פינוי-בינוי. בנוסף, חתמו הדיירים על הצהרה להסכמה עקרונית לפרויקט שכזה.

 

"אחת הסיבות למגמה הזו היא האופי של המשקיע, עקב החזקת חלק בלתי מבוטל של הדירות באזורים אלו על ידי משקיעים שרכשו את הדירה כבעלת פוטנציאל לפרויקט מסוג זה. הדבר הביא רוח יזמית. זה מדהים, מבחינתי, שבסוף התהליך אדם שבא להשקיע בדירה הוא זה שיגרום לעיר להפוך ליפה ואיכותית יותר", אומר עו"ד אופק.

 

"התארגנות שכזו מביאה את חברות הבנייה להתנהלות מול דיירים לא ממצב אפס, והדבר חוסך להם הרבה זמן", הוסיף עו"ד אופק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדמייה של פרויקט פינוי בינוי ברמת השרון
באדיבות ארכוד אדריכלים
צילום: ניר יפה
עו"ד בועז אופק
צילום: ניר יפה
מומלצים