שתף קטע נבחר

טורקיה: מפעל ההתנחלויות אינו קביל

לאחר שמועצת זכויות האדם של האו"ם אישרה הקמת ועדה שתחקור הפרת זכויות פלסטינים בעקבות מפעל ההתנחלויות, נותן שר החוץ הטורקי רוח גבית למהלך וטוען כי הרחבת ההתנחלויות בלתי מתקבלת על הדעת

"מפעל ההתנחלויות בשטחים אינו מתקבל על הדעת", כך פסק אתמול (יום ה') שר החוץ הטורקי. סוכנות הידיעות הטורקית אנטוליה דיווחה כי בהצהרה שפרסם השר אחמט דבאוטולו בכתב, הוא גינה את הפקעת הקרקעות של שטחים בבעלות פלסטינית בכפר וולאג'ה שבגדה המערבית, וטען כי מדיניותה של ישראל מנוגדת לעמדת הקהילה הבינלאומית. "הגישה השלילית של ישראל חוסמת כל אפשרות להתקדם בתהליך השלום, ומחבלת בפיתרון שתי המדינות", קבע שר החוץ.

 

הכפר וולאג'ה ממוקם על קו התפר הדרומי שבין ירושלים לבין הגדה המערבית. כשליש מאדמות הכפר, בן כ-2,500 תושבים סופח עם יתר שטחי הבירה המזרחית לישראל, ועל כן חלק קטן מתושבי הכפר נושאים תעודות זהות ירושלמיות. הקמת הגדר באזור הכפר, שחלקו הצפוני מצוי בתחום שיפוטה המוניציפאלי של ירושלים וחלקו הדרומי בשליטה פלסטינית, הובילה למאבק ממושך ולהפגנות ועימותים רבים באזור התוואי, האורך 700 מטר. לאחר שנים של מחלוקת משפטית קבעו שופטי בג"ץ כי "פגיעתו של תוואי הגדר בעותרים עומדת ביחס סביר ומידתי לתועלת הביטחונית הרבה המופקת מהקמת תווי הגדר". 

 

דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:

ישראל תעביר 450 אלף ליטר סולר לרצועת עזה

תראו מי מדבר: בכיר חמאס במועצת זכויות האדם

מארגן הצעדה הפלסטינית לי-ם: 'לא נפעיל אלימות'

 

מועצת זכויות האדם של האו"ם אישרה אתמול לראשונה הקמת ועדה שתחקור הפרה אפשרית של זכויות הפלסטינים בעקבות מפעל ההתנחלויות ב"שטחים הפלסטינים הכבושים, כולל מזרח ירושלים". בנוסף, קראה המועצה לישראל לנקוט "צעדים רציניים", כמו החרמת כלי נשק "כדי למנוע מעשי אלימות מצד מתנחלים". גורם מדיני אמר כי ישראל לא תשתף פעולה עם החקירה.

  

36 מ-47 המדינות החברות במועצה הצביעו בעד ההצעה מטעם הרשות הפלסטינית. ארצות-הברית הצביעה נגד ו-10 נמנעו, ביניהן ספרד ואיטליה. דובר מטעם המועצה אמר כי מדובר בתקדים. כעת, תצא משלחת מטעם המועצה בז'נווה לבדוק בשטח את ה"השלכות האזרחיות, הפוליטיות, הכלכליות, החברתיות והתרבותיות" של ההתנחלויות על העם הפלסטיני.

  

ראש הממשלה בנימין נתניהו מיהר להגיב להחלטה: "מדובר במועצה צבועה עם רוב אוטומטי נגד ישראל. זו מועצה שצריכה להתבייש בעצמה. למועצת זכויות האדם של האו"ם אין דבר וחצי דבר עם זכויות אדם. עד היום קיבלה הוועדה 91 החלטות: 39 מהן עסקו בישראל, 3 בסוריה ואחת באיראן".

 

"כמו גולדסטון"

בירושלים כבר הודיעו כי יסרבו לשתף פעולה עם הוועדה. גורם מדיני אמר ל-ynet: "לא ניתן לגיטימציה לגוף שאיננו לגיטימי. כמו שגולדסטון הצטער על מסקנות הדו"ח שלו, כך יהיה גם הפעם". 

 

שגרירת ישראל באו"ם לשעבר, פרופ' גבריאלה שלו, אמרה ל-ynet: "מועצת זכויות האדם של האו"ם היא גוף מוטה ואנטי-ישראלי, שקיבל יותר החלטות נגד ישראל מאשר נגד כל יתר המדינות החברות באו"ם. כשהקימו את המועצה בשנת 2006 תלו בה הרבה תקוות, אבל התקוות הללו נגוזו שכן המועצה אינה עוסקת כלל בזכויות אדם והיא אינה מבקרת את מה שקורה במדינות אחרות כמו קונגו, סין ואיראן, שמפרות את זכויות האדם כדרך קבע ושפוגעות בילדים ובנשים מבלי לספוג שום גינוי".

  

פרופ' שלו הדגישה שכיוון שבמועצת זכויות האדם חברות מדינות ערביות רבות, הפלסטינים נהנים בה מרוב אוטומטי. "התוצאה היא שהגוף מונע מאינטרסים פוליטיים ולא באמת מתוך מניעים של הגנה על זכויות אדם. אני סבורה שמשרד החוץ צריך כעת להחליט אם לאפשר לוועדה להיכנס לישראל, לחקור ולברר כפי שישראל התבקשה, ואני מאמינה שמשרד החוץ לא ישתף פעולה איתם".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בניית הגדר בוולאג'ה
צילום: החברה להגנת הטבע
שר החוץ הטורקי
צילום: רויטרס
מומלצים