שתף קטע נבחר

יש עבודות עם שכר התחלתי של 15 אלף שקל

רוצים להרוויח הרבה - ומהר? יש עבודות בהן תוכלו להשיג את מבוקשכם, עם התואר המתאים. מהנדסי אנרגיה, עורכי דין בתחום ההיי-טק או מנהלי בית מלון הם רק חלק מהמקצועות בהם אפשר להרוויח פי שניים ואף יותר מהשכר הממוצע, עוד לפני שנצבר ותק כלשהו

רובנו רגילים לתחרות קשה על כל משרה פנויה בשוק העבודה. על כל מודעת דרושים שמתפרסמת ישנם עשרות אם לא מאות קופצים, החל ממזכירה בחברה קטנה ומקומית וכלה במשרות בכירות בחברות היי-טק מובילות.

 

 

מעטים מאתנו נחשפים לתופעה ההפוכה: ארגונים שמחפשים ידיים עובדות בתחומים הדורשים התמחות מקצועית מיוחדת, הכשרה ממושכת או פשוט נכונות לעבודה מאומצת ומסורה, ומתקשים למצוא עובדים. אלו מספרים על תהליכים ארוכים וחיפושים מייגעים אחרי המועמד המתאים שיאייש את המשרה.

 

כאשר פניות לחברות השמה וכוח אדם לא נושאות פרי, עושים הכל - מפרסמים בפייסבוק, שואלים חברים, מבררים בפקולטות מתמחות של מכללות ואוניברסיטאות ובאין ברירה אחרת - אפילו מייבאים עובדים מקצועיים מחו"ל.

 

בכתבה הבאה ריכזנו עבורכם כמה ג'ובים כאלו. כל זאת בתנאי שתלכו ללמוד את המקצוע המתאים או תהיו מוכנים לעבור הכשרה ממוקדת במקום העבודה.

 

מהנדסי אנרגיה

לאחרונה הצהיר משרד התשתיות על מחסור חמור במהנדסי אנרגיה. תחום האנרגיה בישראל הינו אחד מקטרי הצמיחה המובילים של הכלכלה הישראלית והוא הולך וצומח בקצב מסחרר.

 

הגילוי של מצבורי הגז הטבעי והכוונה להקים אסדות שאיבה להוצאה של הגז לשימוש מסחרי, החידושים בתחום האנרגיה הירוקה, האפשרות של הפרטת שוק החשמל ועוד, יוצרים ביקוש אדיר בשוק העבודה למהנדסי אנרגיה מיומנים אשר יעניקו פתרונות לוגיסטיים ומעשיים למטרות השונות שיצוצו בהמשך בדרך, כמו פיקוח על הוצאת הגז, פיקוח על דרכי הובלתו ועל השימוש הנכון בו.

 

"מהנדסי האנרגיה בארגונים השונים משתמשים בין היתר גם כיועצים הממונים על תחומים נרחבים בתעשייה", מסביר ד"ר דן עמרי, העומד בראש התוכנית ללימודי תואר שני בהנדסת אנרגיה במכללת אפקה בתל אביב.

 

"במרכז ההשמה של המכללה ישנה דרישה ברורה מחברות הנזקקות לשירותיהם של מומחים לענייני אנרגיה. כיום רבות מהחברות נאלצות לחפש אחר אנשי מקצוע איכותיים בחו"ל, אבל עם פתיחתם של מסלולי לימוד ייעודיים בישראל, אין סיבה שלא נצליח לתת מענה למחסור".

 

טווח שכר של מהנדסי אנרגיה - החל מ-15 אלף שקל למפקחים בתחילת הדרך ועד 30-40 אלף שקל ליועצים מומחים

 

עורכי דין עם התמחות בהיי-טק ומסחר בינלאומי

בחינת ההיצע והביקוש בענף המשפט, מלמדת כי קיימים מספר תחומים משפטיים בהם נרשמים באופן עקבי ביקושים לעורכי דין בעלי ניסיון ייעודי ואולם קיים בהם קושי באיתור מועמדים מתאימים. מנתוני חברת ההשמה קודקס, עולה כי המחסור במועמדים מתאימים, בוותקים שונים, בולט במיוחד בתחום ההיי-טק והמסחר הבינלאומי.

 

במסגרת עבודתם בתחום המסחרי הבינלאומי מלווים עורכי הדין חברות בינלאומיות, עורכים עסקאות, כותבים חוזים מורכבים באנגלית, מנהלים משאים ומתנים, פועלים בתחום רכישת החברות ועוד. עורכי הדין במחלקת ההיי-טק, מתמחים בייעוץ לחברות סטארט-אפ, קרנות הון סיכון, משקיעים ויזמים, בכל הקשור לפעילותם ובכל הנוגע לעסקאות מיזוג ורכישה.

 

ליאת בן-צבי שבח, סמנכ"ל קודקס, מסבירה כי המחסור בעורכי דין בתחומים אלה נובע משתי סיבות עיקריות: "הראשונה, היא שכלל המועמדים בתחומים אלה נדרשים לאנגלית ברמת שפת אם כתנאי סף לאור העובדה שכל העבודה מתנהלת בשפה זו. שנית, תנודתיות מועטה של עורכי דין בתחום. בשל המחסור, עובד שכבר נקלט במקום עבודה והצטיין בתפקידו, מעסיקו יקפיד לשמר אותו ולשפר את תנאיו, מתוך ההבנה שקיים קושי משמעותי לגייס מועמדים מעולים בתחום".

 

המשכורת הממוצעת בשנת 2011 של עורך דין עם התמחות במסחר בינלאומי והיי-טק עמדה על יותר מ-17 אלף שקל

 

מנהלי בתי מלון

למרות התדמית הנוצצת ואינסוף תכניות טלוויזיה שנעשו על חייהם של עובדים בבתי מלון, מסתבר שבשנים האחרונות יותר ויותר קשה למצוא אנשים שימלאו תפקידים בכירים בענף. השעות הארוכות, הזמינות הגבוהה והצורך להעתיק את מקום המגורים לפי מיקומו של בית המלון, מרחיקים מהתעשייה את הדור הצעיר.

 

אתי לוי, מנכ"לית רשת מלונות פרימה ויו"ר איגוד מנהלי בתי המלון, מספרת על החיפושים הארוכים אחר צעירים מוכשרים שיובילו את הענף בשנים הבאות: "דור המנהלים הנוכחי הולך ומזדקן ואנו מחפשים חדשות לבקרים את דור העתיד של התעשייה. מדובר בענף עם חשיבות לאומית אסטרטגית, אנו הפנים של המדינה בכל הקשור למפגש הראשוני של התיירים עם ישראל. אז נכון שלא מרוויחים אצלנו כמו בהיי-טק אבל מסלול הקידום לטובים הוא מהיר ומבטיח, ויש סיפוק גדול בעבודה עם הלקוחות והצוות".

 

לוי אף מספרת שבשנים האחרונות נעשים מאמצים לגייס עובדים באמצעות פקולטות ייעודיות באוניברסיטאות ללימוד מנהל בתי מלון. "אנו נותנים מלגות ומבטיחים עבודה למצטיינים. מי שיסכים להעתיק את מקום מגוריו לים המלח או אילת גם יתוגמל בהתאם".

 

טווח שכר של בכירים בענף המלונאות: מנכ"ל מלון, ברשת קטנה או בינונית: 12-20 אלף שקל. מנכ"ל מלון ברשת גדולה: 17-30 אלף שקל. סמנכ"לים ומנהלי מחלקות: 9-15 אלף שקל

 

מפתחי מערכות EPM (ניהול ביצועים עסקיים)

מפתחי מערכות מסוג זה מסייעים לחברות להטמיע פתרונות תוכנה חכמים המשלבים שיטות עבודות ומתודולוגיות ארגוניות, על מנת לשפר את ביצועיה העסקיים של החברה (מדובר בפתרונות לאיחוד ודיווח כספי, ניהול תקציב, Balance scorecard ועוד).

 

על המפתחים להגיע מעולם התוכן של מנהלי הכספים מחד (למשל – כלכלה, ראיית חשבון, סטטיסטיקה, ניהול ארגוני) ולהיות בעלי כישורים טכנולוגיים מנגד. השילוב בין שני תחומי הידע יוצר מחסור חמור במועמדים מתאימים לאייש משרות שמתפנות, וכיום חברות משקיעות מאמצים רבים במציאת עובדים טובים והכשרתם לתפקיד.

 

גילה קובה, מנהלת תחום EPM בחברת הלפרין יועצים, שעוסקת בהטעמת מערכות אלה בחברות מובילות במשק, מספרת על המאמצים המושקעים במציאת מפתחים מוכשרים: "השוק מלא במפתחים מוכשרים, אבל לרובם אין ידע מעשי מעולם הניהול והכספים, והם יתקשו להבין את הצרכים האמיתיים של המנכ"לים שמולם הם צריכים לעבוד. לכן המחסור גורם לי להשקיע בהכשרות ארוכות ויקרות מטעם החברה. אנו ממשיכים לחפש אנשים מוכשרים עם הכשרה בכלכלה או חשבונאות, ונדרש גם רקע בטכנולוגיה".

 

טווח השכר של מפתחי מערכות EPM: אנשי מקצוע מתחילים - החל מ-11 אלף שקל. אנשי מקצוע מנוסים – 17-22 אלף שקל

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קטר צמיחה
צילום: index open
צילום: shutterstock
רוצים לנהל מלון?
צילום: shutterstock
מתמחים בהיי-טק?
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים