שתף קטע נבחר

לא סומכים על הקבלן: כך תשדרגו את הבית החדש

אסלות תלויות, ריצופים מיוחדים, חימום תת-רצפתי והנמכות גבס. כמעט כל מי שרוכש דירה מקבלן רוצה לערוך בה תיקונים ולהפוך אותה לפרי יצירתו. בדקנו מהם השינויים הכי נפוצים

הדירה מקבלן - העיצוב מהלב: כמעט כל מי שרוכש דירה מקבלן רוצה לעשות בה שינויים ולהפוך אותה לפרי יצירתו. כבר בתחילת תהליך הבנייה, לרוב מגלה הדייר כי קיימים הבדלים בין התכנון על הנייר לבין הדירה שדמיין לעצמו. בשלב זה דיירים רבים מחליטים לבצע שינויים עיצוביים בדירה בטרם ייכנסו אליה, כך שתתאים בדיוק לצרכיהם ולהעדפות שלהם.

 

עוד כתבות על עיצוב הבית בערוץ הנדל"ן :

 

השינויים יכולים לבוא לידי ביטוי החל בתיקונים מבניים בדירה (למשל, הזזת נקודות חשמל ואינסטלציה או לחילופין תכנון מחדש של הבית), שינוי בעיצוב וכלה בהטמעת מערכות חכמות בתוך הבית. עלות השינויים נעה בטווח מחירים רחב מאוד. הדייר הממוצע יכול לבצע שינוי מינורי בעלות של 5,000 שקל ובמקרי קיצון להגיע גם לשינוי שיעלה להם חצי מיליון שקל.

 

מבחינה גיאוגרפית, קיימת נכונות גבוהה יותר לבצע שינויים בדירות קבלן בעיקר באזור תל-אביב והשרון. מדובר בשינויים יקרים למדי, כגון התקנת מערכות "בית חכם", אסלות תלויות, תוספות גבס ושימוש באריחים בגדלים לא סטנדרטיים. באזור דרום גוש דן (רחובות והסביבה) ודרומה וגם באזור הצפון, מקובלים שינויים צנועים יותר, המבוצעים באופן נקודתי.

 

תאורה שקועה וקירות ללא חיפוי

מערכות חשמל חכם: מערכות אלו, שבעבר נחשבו למדע בדיוני, הופכות נפוצות יותר ויותר ומאפשרות שליטה מרחוק (אפילו מהטלפון החכם שלכם) בכל המערכות החשמליות - כגון שער, שליטה על תריסים, מיזוג, דוד, מערכות אודיו/וידאו וכו'. דיירים רבים מבקשים תכנון והתקנה של מערכות אלו, ולמעשה, כבר כיום קיימים פרויקטים שכבר הכניסו מערכות מסוג זה בסטנדרט הבנייה שלהם.

 

חיפויי קירות: עד כה, קירות חדרי האמבטיה והשירותים היו לרוב מחופים לכל אורכם באריחי קרמיקה. כיום אנו עדים לטרנד חדש, הכולל שימוש מינימלי בחיפוי קרמיקה רק בחלקים הרטובים המחייבים את החיפוי - ואילו בשאר האמבטיה מכסים את הקירות בטיח פיגמנטי (טיח בעל טקסטורות מחוספסות), ובטיח אקרילי שניתן לשטיפה.

 

שימוש מינימלי בחיפוי קרמיקה (צילום: באדיבות משרד סיגל דויטש דמתי) (צילום: באדיבות משרד סיגל דויטש דמתי)
שימוש מינימלי בחיפוי קרמיקה(צילום: באדיבות משרד סיגל דויטש דמתי)

 

חימום תת-רצפתי: חימום תת-רצפתי היא מערכת חימום הממוקמת מתחת לרצפות ומחממת את הרצפה ואת הבית. החום מגיע, בעצם, מלמטה למעלה ופועל בעזרת חיווט חשמל מתחת לרצפות. צורת חימום כזו צורכת פחות חשמל ממזגן, ומספקת חימום נעים יותר ולא מייבש.

 

ריצופים מיוחדים: כולנו מכירים את המרצפות הסטנדרטיות, הריבועיות בגדלי 50X50, 60X60 וכו'. אחת האופנות הבולטות היום הוא ריצוף באריחים בגדלים לא סטנדרטיים. לדוגמא: מרצפת בגודל 1.20 X 60, או אריחי פסיפס קטנים מאוד על הרצפה. חשוב לזכור שמעבר ליוקר החומרים, גם תהליך העבודה בריצופים מסוג זה איננו זול.

 

חומרי עבודה מודפסים: משטחי השיש והזכוכית החלקים שהכרנו עד היום, מוחלפים במשטחים המגיעים עם הדפסים מיוחדים. אלה יוצרים דוגמאות וטקסטורות על פני השטח, כמו משטחי גרניט-פורצלן מודפסים, קירות זכוכית מודפסים וכו'.

 

קירות נטולי חיפויים ותמונה אמנותית במקום שיש (צילום: באדיבות משרד סיגל דויטש דמתי) (צילום: באדיבות משרד סיגל דויטש דמתי)
קירות נטולי חיפויים ותמונה אמנותית במקום שיש(צילום: באדיבות משרד סיגל דויטש דמתי)

 

שלבי אור בתריסים: כיום מקובל להשתמש בתריס גלילה, בו יש חרירים בין הפאנלים והוא משמש גם כסורג המגן על הבית בניסיונות פריצה . תריס אור גם הוא סורג, אך הוא בנוי כך שיש רווחים בין תריס לתריס, מה שמאפשר אוורור וכניסת שמש, מבלי שהבית יהיה פרוץ. אנחנו מרוויחים אוורור של הבית, שחוסך בעלויות המיזוג; תאורה טבעית, שהיא נעימה וחסכונית; ואת הביטחון של התריס המהווה גם סורג.

 

הנמכות גבס: הנמכות גבס מאוד פופולריות ומתבצעות לצורכי אסתטיקה או מיזוג אוויר חסכוני ויעיל יותר. כך, למשל, מערכות מיזוג אוויר מסוג VRS או אינוורטר הן מערכות ירוקות יותר, עם תפוקת מנוע המתאימה את עצמה לטמפרטורה בחדר (כאשר ממזגים רק חדר אחד, תפוקת המנוע יורדת וצורכת פחות חשמל). ברמה האסתטית, הנמכות גבס מאפשרות משחקי גבהים מעניינים, אפשרויות תאורה מעניינות, יצירת נישות המיועדות למסכים דקים ולמערכות סאונד מתקדמות ומדפים בקירות.

 

בזכות הנמכת הגבס ניתן היה להוסיף ארון תלוי ותאורה שקועה בתקרת הגבס (צילום: באדיבות משרד סיגל דויטש דמתי) (צילום: באדיבות משרד סיגל דויטש דמתי)
בזכות הנמכת הגבס ניתן היה להוסיף ארון תלוי ותאורה שקועה בתקרת הגבס(צילום: באדיבות משרד סיגל דויטש דמתי)

 

תכנון מערכות שאיבה: מערכות השאיבה הירוקות שהפכו לטרנד בתקופה האחרונה, עושות שימוש בבריכות האוספות מי גשמים וממוקמות מתחת לאדמה, אליהם זורמים ניקוזי מי הגשם. המערכת ממחזרת את המים הנקיים לשימוש חוזר לצורכי הבית - ניקיון, השקיה וכו'. עליית המודעות לחשיבות השימוש הזהיר במים הביאה לדרישה הולכת וגדלה לתכנון ולהתקנה של מערכות אלו.

 

אסלות תלויות: אסלות תלויות הן אסלות שירותים, שמערכות האינסטלציה שלהן ממוקמות בתוך הקיר במקום על רצפת חדר השירותים - וכך האסלה נראית בעצם תלויה באוויר. כיוון שהאסלה אינה מונחת על הרצפה, קל יותר לנקות תחתיה, יש יותר גישה והתחזוקה פשוטה מאוד.

 

שיש שקוף למחצה עם גופי תאורה מאחוריו (צילום: באדיבות משרד סיגל דויטש דמתי) (צילום: באדיבות משרד סיגל דויטש דמתי)
שיש שקוף למחצה עם גופי תאורה מאחוריו(צילום: באדיבות משרד סיגל דויטש דמתי)

 

הכותבת היא בעלת חברת סיגל דויטש-דמתי, אדריכלות ועיצוב פנים, המעניקה שירותים חיצוניים ליזמים ולקבלנים לנושאי שינויי דיירים ומתמחה בעיצוב פנים ללקוחות פרטיים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באדיבות משרד סיגל דויטש דמתי
שינוי מינורי או עיצוב מחדש?
צילום: באדיבות משרד סיגל דויטש דמתי
צילום: באדיבות משרד סיגל דויטש דמתי
סיגל דויטש-דמתי
צילום: באדיבות משרד סיגל דויטש דמתי
מומלצים