שתף קטע נבחר

ארה"ב על מועצת זכויות האדם: מבינים את ישראל

השגריר דן שפירו הביע הבנה להחלטת ישראל לנתק כל קשר עם מועצת זכויות האדם של האו"ם, בעקבות הקמת ועדת החקירה להתנחלויות. "זהו גוף אובססיבי כלפי ישראל, שעוסק בה במקום לטפל בנושאים חשובים יותר"

שגריר ארצות הברית בישראל דן שפירו הביע הערב (יום ב') הבנה להחלטתה של ישראל לנתק כל קשר עם מועצת זכויות האדם של האו"ם. "אני מבין את רגשות ישראל לגבי הנושא", אמר שפירו בכנס בנושא הידוק יחסי ישראל-ארה"ב, "זהו גוף שכל הזמן אובססיבי לגבי ישראל ולא הוגן כלפיה, לעומת נושאי זכויות אדם אחרים, שהם הרבה יותר דחופים וקריטיים".

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

 

השגריר שפירו הסביר כי אחת הסיבות שארה"ב ממשיכה לשבת במועצת זכויות האדם היא רצונה "להוריד את הפוקוס מישראל ולשים אותו היכן שהוא צריך להיות, כמו סוריה ואיראן". שפירו הזכיר כי בשבוע שעבר הייתה ארה"ב היחידה שהצביעה נגד הקמת ועדת החקירה של מועצת זכויות האדם, אל מול עשר מדינות אירופיות. "היחס של המועצה כלפי ישראל הוא עוין ולכן אני ממש מבין (את המהלך של ישראל, ש"ה)", אמר שפירו.

 

מועצת זכויות האדם של האו"ם החליטה בשבוע שעבר להקים ועדת חקירה שתבדוק את השפעת ההתנחלויות על הפלסטינים, כולל "אלה שבמזרח ירושלים". בעקבות זאת החליט שר החוץ אביגדור ליברמן שישראל תנתק כל קשר עם המועצה, הידועה כגוף אנטי-ישראלי מובהק. נשיאת מועצת זכויות האדם של האו"ם, לאורה דופוי לאסרה, אמרה הערב כי החלטת ישראל לנתק כל קשר עם המועצה בעקבות החלטתה להקים ועדת חקירה להתנחלויות, היא "מצערת מאוד". עם זאת היא הבהירה כי טרם קיבלה הודעה רשמית על המהלך.

 

"ראיתי דיווחים שונים בתקשורת שבהם צוטטו גורמים ישראליים רשמיים", אמרה לאורה דופוי לאסרה. "אף שלא קיבלתי שום אישור רשמי, אם כך הם אכן הדברים - יהיה זה מצער מאוד. אין לי ספק שזהו האינטרס של ישראל לשתף פעולה עם מועצת זכויות האדם בכל הנוגע לוועדת החקירה הזו, לפחות כדי שתוכל להסביר את המדיניות שלה ואת פעולותיה לשליחינו העצמאיים לכשימונו".

 

בכנס באוניברסיטת תל-אביב אמר שגריר ארה"ב שפירו כי אין נושא שחשוב יותר לארה"ב ולישראל מאשר ההתחמשות הגרעינית של איראן. "ארה"ב וישראל פיתחו הבנה משותפת לגבי מספר עקרונות חשובים נגד התפתחות החימוש הגרעיני באיראן. אין אופציה שאינה על השולחן, משום שאיראן שכזו היא לא רק איום על ישראל אלא גם על

ביטחון ארה"ב, על אזור המזרח התיכון, על מדינות המפרץ ועל כלכלת העולם כולו. איראן ממשיכה בפעילותה ולא מתייחסת להצעות הקהילה הבינ"ל".

 

שפירו אף אמר כי "אובמה הבהיר שהחלון לפתרון דיפלומטי ייסגר והזמן אוזל, ולכן על איראן לשנות את התנהגותה. ההתנהגות של איראן כעת מצביעה על סוג של ייאוש בפני הקהילה הבינ"ל. אבל עד שאיראן תחליט להתייחס להצעות האלה, אנו נמשיך ונגביר את הצעדים. כל האפשרויות פתוחות, אפילו צעדים צבאיים, ואנו נמשיך בהם עד שהתוצאה תושג, תוצאה משותפת שהיא מניעה של איראן מחומשת גרעינית".

 

השגריר דיבר על כך שישראל מעולם לא נהנתה מחיים לצד מדינות דמוקרטיות ולכן עליה לעודד את התהליכים הקורים סביבה, אבל גם להיות מוכנה לקבל את הסיכונים שעלולים לצוץ כמו טרור ש"כבר מוכר לנו" או חוסר יציבות מצד סוריה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השגריר שפירו. "הנושא האיראני הכי חשוב"
צילום: AFP
מומלצים