שתף קטע נבחר
צילום: בועז לביא

יין לפסח: 20 המומלצים לחג בפחות מ-100 שקלים

ליבי שפרלינג, מבקרת היין של ערוץ האוכל, מכתירה את 20 היינות המקומיים המומלצים ביותר לחג, כ-16 מהם מתומחרים בפחות מ-100 שקלים לבקבוק, כשיש גם יין ב-33 שקלים. שווה לשתות טוב בחג? בהחלט

לקראת הפסח טעמנו עשרות יינות מיקבי ישראל. שמחנו לגלות שוב שהתעשייה הולכת ומתפתחת, זונחת את הזנים הקלאסיים לטובת שימוש חצוף בזנים עסיסיים ובכלל - מעיזה, מתנסה ומנהלת דיאלוג פורה עם קהל השותים.

 

בחרנו את 20 היינות המומלצים לחג. התוצאות – לפניכם.

 

עוד בערוץ האוכל:

קולינריה למתחילים: בוחרים יין לפסח

רביבה מציגה: קינוחי פסח חגיגיים ללא גלוטן

עמוד המתכונים של פסח בערוץ האוכל

 

שימו לב: המחירים בכתבה הם המחירים המומלצים לצרכן, אך לרגל החג ובמסגרת מבצעים שונים, המחירים עשויים לצנוח בעשרות אחוזים.

 

המלצה שלנו: פנקו את עצמכם ביינות טובים במחירים טובים, ונצלו את ההזדמנות החגיגית להרכיב לכם ארסנל יינות מעולים לכל השנה במחיר מנצח.

 

הרי גליל - גליל אלון 2009

לא מזמן השיקו ביקב את סדרת "גליל" סדרת אמצע חדשה ושווה שמציעה בלנדים יצירתיים וזניים עם טויסט במחיר מעולה. כמו שאנחנו אוהבים. הכי אהבנו את אלון 2009, בלנד מרתק המורכב מקברנה, סירה, פטי ורדו וקברנה פרנק, מכרמים בגליל העליון.

 

יישון של שנה בחביות העניק לו איזון מלא נועם – יין שמוכן לשתייה כבר מרגע פתיחתו בלי סבלנות ובלי אורך רוח. צבע סגול, רמזים של עץ קלוי כבר בהרחה ראשונה ופה רחב ועגול, מלא פרי ועומק. היין "נחשף" ככל ששתינו ממנו והוא עשה מעניין בחלל הפה, מלא טעמים והכל בחלקות מאד רכה. מחיר מצויין וסדרה ששווה לאמץ בחום, גם לפיקניקים משודרגים. 69 שקלים. כשר.

 

תבור - הר שיראז 2010

סדרת הר הושקה לאחרונה והיא הידידותית והנגישה מבין סדרות היקב הגדול הזה, הן במחיר הן בגישה. היינות לא רואים חבית כי אם עוברים למיכלי נירוסטה ושוהים זמן קצר בליווי לוחות עץ (Staves). התוצאה: יין עם ארומת חבית שעדיין שומר על קלילות נעימה ונגישה.

 

בעינינו השיראז הוא המוצלח שבחבורה עם צבע יפה, ארומות פירותיות, סמיכות אבל גם איזה פלפול נוכח. הגוף קל והשתייה נעימה ולא מחייבת. הכי יין הבית שתרצו להוציא גם לים ולפארק. 33-45 שקלים (כוכב מבצעי השלוש ב-100 ברשתות השיווק - חפשו אותו ולא תתאכזבו). כשר.

 

כוכב ה-3 ב-100. השיראז המהמם של תבור (צילום: איה בן עיזרי) (צילום: איה בן עיזרי)
כוכב ה-3 ב-100. השיראז המהמם של תבור(צילום: איה בן עיזרי)

 

תל ארזה – מלבק 2010

איזו הפתעה מענגת. מיקב ארזה, שאת היינות שלו אני פוגשת בעיקר בסופרים ענקיים, מגיח יין מקסים, כריזמטי וסקסי בעליל. יין זני שנבצר בשתי חלקות שונות של מלבק (הזן נפוץ ביינות ארגנטינה שעליו כבר כתבנו כאן בקצרה, ממש לא מזמן), רוקד בכוס באדום פירותי ומשמח בארומות דובדבנים כהים. בפה הוא מתמסר, עשיר במידה אבל גם נגיש לכל אורך הדרך. הגוף בינוני והסיומת נעימה מאד, מותירה בפה טבק ווניל. Super value for money. הכי מומלץ : לערוך לחברים הפלצנים שלכם טעימה עיוורת ולראות לאן הערב זורם. 65 שקלים. כשר.

 

טפרברג - טרה מלבק 2009

סדרת האמצע של היקב מתבססת כמקסימה ושווה בעליל. אהבנו מאד את המלבק הבשרני, יין סגול עמוק שענביו נבצרו בהרי יהודה והתיישנו משך שנה בחביות. קיבלנו יין עשיר, שמציף את האף בניחוחות עץ קלוי ומתיקות מרומזת, קצת כמו לתחוב את האף לקופסת סיגרים טובים שנתרוקנה.

 

חומציות מאוזנת וטאנינים מאופקים הופכים אותו ליין מקסים ומהנה. שתו עכשיו ממש ואל תפחדו לצנן אותו מעט. 69 שקלים. כשר.

 

טוויסט ארגנטינאי. מלבק של טפרברג (צילום: עדלי) (צילום: עדלי)
טוויסט ארגנטינאי. מלבק של טפרברג(צילום: עדלי)

 

יקבי רמת הגולן - ירדן סירה כרם יונתן 2007

אחד המנצחים הגדולים של הטעימה. יין מהמם שמיטיב לבטא שנת בציר טובה מאד בישראל בכלל וברמת הגולן בפרט.

 בכלל, רמת הגולן עוברים בשנים האחרונות תהליך מעניין; מיקב "עולם חדש", שנוטל השראה מאופן העבודה של יקבים קליפורניים, ניתן פתאום יותר דגש למאפייני עולם ישן: טרואר, הבלטת שמות ומיקום כרמים ועוד.

 

מקורו של היין הזה הוא בכרם יחיד: כרם יונתן שממוקם בגובה של מאות מטרים ברמת הגולן. הצבע הכמעט סגלגל, אופייני ליינות מענבי סירה, המרקם סמיך מאד והטעם מלא עומק ואלגנטיות, פירותי מאד - חדי האבחנה יחושו בטעמים המזכירים שזיפים שחורים ופירות מיובשים). הסיומת ארוכה ומענגת, משאירה טעם של עוד. עזבו אתכם מהבורסה, זה הזמן להשקיע בארגזים של סירות 2007 . 145 שקלים מו-צדקים. כשר.

 

ממנצחי הטעימה. הסירה של רמת הגולן (צילום: כפיר חרבי) (צילום: כפיר חרבי)
ממנצחי הטעימה. הסירה של רמת הגולן(צילום: כפיר חרבי)

 

בנימינה - רזרב זינפנדל 2009

אני מתה על זינפנדל , זן קליפורני שנהנה מאשכולות צפופים שנראים קצת כמו תירס ומעניקים צבע וטאנינים בולטים. זה של בנימינה בטוח בעצמו, לא מתחנף ומאתגר בכיף. בעיקר בולטים בו פטל בשל ורמזים למנטה. יחמיא לדגים ברוטב חריף, מנות בשר צלויות וכל תבשיל ים תיכוני מתובלן. כיף גדול במחיר מעולה. 91 שקלים. כשר.

 

רקנאטי - סירה ויונייה רזרב 2010

מהסדרה הים תיכונית, שמביאה אלינו זנים "חמים" ופילוסופיה ייננית לוקאלית הכי אהבנו את היין הזה אבל בינינו - גם כל השאר שווים גילוי (למשל: הפטיט סירה-זינפנדל המטמטם).

 

זהו יין פחות כבד ואלכוהולי ממה שהורגלנו מרקנאטי, נעים מאד לשתיה, קל ללגימה ארוכה ומהנה. איזה יופי שכבר עושים פה יינות "ישראליים" גם באופיים ולא רק ברוחם. 140 שקלים של כיף ים תיכוני קליל וראוי. כשר.

 

 

הישראלי היפה. סירה ויונייה של רקנאטי (צילום: שלמה שהם) (צילום: שלמה שהם)
הישראלי היפה. סירה ויונייה של רקנאטי(צילום: שלמה שהם)

 

טריו - ספיריט 2010

מהיקב הקטן והממזר הזה מגיח יין מענג שמורכב בעיקר מקברנה סוביניון אבל גם 14% סירה שנותנים בראש. מלא אופי, פירותי, שמח ואביבי לעילא.

 

הענבים מגיעים מהרי ירושלים ויישון קצר של 6 חודשים בחביות עץ אלון משמר נוכחות שמחה של פירות אדומים, שמובילה לסיומת נעימה, כמעט ונילית. מושלם כמתנה כי יתחבב על קהל רחב של אנשים ובמיוחד חובבי יין וכן יעשה כבוד למאכלי קדירה או בשר צלוי על שולחן החג. תוספות קראנצ'יות פיקנטיות יעשו לו הרבה נעים. שיחוק במחיר שווה ובכל מקרה, יין של יקב שאתם חייבים להכיר ולטעום. 85 שקלים. כשר

 

מיקב שאתם חייבים להכיר. טריו ספיריט (צילום: קובי טל) (צילום: קובי טל)
מיקב שאתם חייבים להכיר. טריו ספיריט(צילום: קובי טל)

 

ויתקין - מסע ישראלי אדום 2010

יקב מקסים שעושה יינות מרתקים, זניים, המעניקים תמורה מעולה למחיר. הפעם טעמנו בלנד מרתק של ענבי סירה, קריניאן וקברנה פרנק, זנים ים תיכוניים חמים. בכוס צבע סגלגל משגע מציף ניחוח שזיפים בשלים.

 

בטעימה הוא מורכב ומעניין על הלשון, מוביל לגוף נעים מוצק במידה, חושף טעמים ירקרקים ווניל. לגימתו מהנה ומסקרנת, כאילו מחכה שם עוד רובד בקצה. סיומת פירותית הופכת אותו לנער ליווי צעיר וראוי לשולחן החג. 78 שקלים.

 

צעיר ומרתק. מסע ישראלי אדום 2010 של יקב ויתקין (צילום: שיר אדיבי) (צילום: שיר אדיבי)
צעיר ומרתק. מסע ישראלי אדום 2010 של יקב ויתקין(צילום: שיר אדיבי)

 

צ'ילאג - Vivo קברנה סוביניון 2008

אורנה צ'ילאג מפליאה להפיק ביקב הקטן והאיכותי שלה. יין איטי ונהדר ומחזיקה בפילוסופיה ייננית מוצקה שמהדהדת גם בבקבוק. שווה לבקר ביקב ולטעום קריניאן פראי מופלא, סוביניון בלאן פריך משגע ויין בסגנון אמרונה שצ'ילאג למדה להכין באיטליה.

 

לקראת החג טעמנו יין נהדר שמכיל 90% ענבי קברנה מכרם בן זמרה ו-10% מרלו מהרי ירושלים. יישון ארוך של 14 חודשים העניק לו ריכוך וליטוף. צבע כהה, גוף מלא ופה שמציף דובדבנים וקקאו. מלא נוכחות ועוצמתי, כאן כדי להישאר. 85 שקלים.

 

Touch by Fusion - טמפרניו-גרנאש 2005

הינן המעופף דורון יצחקי עלה על קונספט ייחודי ומרענן: הוא ושותפיו מאתרים אזורי יין איכותיים בחו"ל, חוקרים את הכרמים והענבים, טועמים ללא הרף ואז בוחרים בלנד שמבוקבק ונשלח לארץ, כיין מיובא אמנם, אך פרי פיתוחו של יינן ישראלי.

 

מהמגוון המקסים הכי אהבנו את הטמפרניו – גרנאש. מורכב בעיקר מענבי טמפרניו מכרמים בני עשרות שנים ומתנהג כמו ריוחה קלאסי. פירותי, משמח וקל לשתייה. יין אוכל מובהק שיפנה את הבמה למה שתגישו לידו. מתקדמים ייהנו מאד משיראז-מרלו 2005 של פיוז'ן, שלא לדבר על הלבנים. יופי של דבר. 120 שקלים.

 

 

יקבי כרמל - קריניאן 2008 מכרמים בוגרים

הסדרה האזורית מציעה מגוון יינות שאנחנו אוהבים במחיר מצוין. במיוחד שווה לחבור בה אל הזנים הפחות שגרתיים (נסו קברנה פרנק מהמם, ויונייה משובב נפש וגוורצ עולץ).

 

הקריניאן הופק מכרמים בוגרים של ממש ואנחנו זכינו ליין עמוק ומרוכז, חם ומתובלן, שבולטים בו טעמי פטל ושזיף. תמורה נהדרת לכסף שלנו. 80 שקלים. כשר.

תמורה מצוינת לכסף. קריניאן של כרמל (צילום: יקיס קדרון) (צילום: יקיס קדרון)
תמורה מצוינת לכסף. קריניאן של כרמל(צילום: יקיס קדרון)

 

ברקן - ריחן 2008 אסמבלאז'

בשלב הזה, אולי המבוגר האחראי שביינות סדרת אסמבלאז' של ברקן, האהובה עליי אישית עד מאד. 70% קברנה מכרם עלמה בצירוף סירה ומרלו ממושב בן זמרה הניבו פה יין עוצמתי, קריר ומאופק.

 

שווה לפתוח לפחות שעתיים לפני שהאורחים מגיעים ואז ליהנות מחוויה ישראלית כמעט בומבסטית במחיר מצויין. 90 שקלים. כשר.

 

 

סגל - רכסים ארגמן דובב 2008

ארגמן הוא זן ישראלי שבסגל מפיקים ממנו כבר כמה שנים יין כיפי, פירותי ומהנה מאד, כזה שאי אפשר להפסיק לשתות.

 

השנה (כנראה עם התבגרות הכרם עוד) זכינו לטעום עומק פירותי מפתיע, כמעט שרירי, שממלא את הפה פרי בשל אבל לא רק. רמזים לעץ ונעימות קרירה הופכים אותו ליין מרתק, מהנה ובמיוחד אופייני מאד לזמן ולמקום. יין אוכל קלאסי שיתחבב על יושבי השולחן ויעשה שמח ליד עיקריות החג או ליד גבינות בשלות בצהריים שלמחרת. יש דבר כזה יין ישראלי ואבי פלדשטיין הוא ממבשרי הקסם הזה. 114 שקלים. כשר.

 

דלתון - פטיט סירה D 2010

D מבציר 2010 היא סדרה יצרית ויצירתית, שמתוכה הכי אהבנו את הפטיט סירה.

 

בציר סוף אוגוסט הוביל ליישון של שנה בחביות אמריקאיות (שמוסיפות ליין רוך, מתקתקות וניחוחות של וניל ודבש) והניב לנו יין כמעט שחור, דחוס ופראי, בעל גוף שרירי שנרפה לאיטו. 68 שקלים שיקנו לכם אושר גדול. כשר.

 

ססלוב - אביב שיראז 2010

רוני ססלוב הכניסה ליקב של אבא שלה, ברי, הרבה שמחת חיים, חכמת זן ותבונת יין. היקב עבר התחדשות מרעננת, שליבתה הכשרות החדשה וגם תוויות יין מקסימות של ציפורים מספרי מסע.

 

יין שמח, מלא טעמים וארומות (בעיקר בולטים בו דובדבנים, פלפל שחור וקקאו) ושילוב מנצח בין קלילות הגוף למורכבות התבלינים. יחמיא מאד לעל האש, בשרים צלויים וגבינות חצי קשות, רק קררו אותו מעט לפני השתייה או הניחו בשמפניירה. 89 שקלים. כשר.

 

עפנו על תווית הציפורים. ססלוב אביב שיראז (צילום: רן בירן) (צילום: רן בירן)
עפנו על תווית הציפורים. ססלוב אביב שיראז(צילום: רן בירן)

 

יקב אדיר A - 2009

בלנד המורכב בעיקר משיראז אבל גם קברנה סוביניון וקברנה פרנק. כמו שאר יינות היקב, גם פה שולטת איזו אלגנטיות מאופקת שמתחילה להשתחרר ככל שהיין נלגם. פה, לעת סיום, כבר ממש הופתענו מהפרא שנגלה לנו.

 

זהו יין עגול, מלא ומרוכב שמככבים בו וניל, טבק ותבלינים מתוקים. למרות כל אלו, נוכחת ירקרקות נעימה שנותנת בעיטות עונג קטנות מהצד. מורכב ומהנה. קנו עכשיו במחיר הזה והשכיבו במקרר לחמש שנים. 120 שקלים - יקר, אבל שווה. כשר.

 

טוליפ - סירה רזרב 2008

ליקב טוליפ מבחר יינות מוצלחים במחירים נגישים. החגיגי מכולם (רגע לפני הבלאק טוליפ, יין הדגל המשובח) הוא זה. יין זני קלאסי בעל צבע כמעט סגול, עמוק, צפוף, שממלא את חלל הפה וניכרת בו ההתיישנות הנדיבה בחביות.

 

רמזים בולטים של פרחים סגולים וקרירות של אקליפטוס מעניקים חוויית שתייה חגיגית. מלא, עגול ומאוזן, שלגמרי לוקח את הזמן. יופי. יין עומק אמיתי ששווה להטעים גם לדודה ברכה, שתגלה כבר מה טוב לה. 98 שקלים.

 

לברוח אותו לחוף הכרמל. טוליפ סירה רזרב (צילום: אייל קרן) (צילום: אייל קרן)
לברוח אותו לחוף הכרמל. טוליפ סירה רזרב(צילום: אייל קרן)

 

פסגות - אדום 2009

יין הדגל של היקב. עוצמתי, אלגנטי, מתאים למנות עיקריות כבדות ובעיקר לכבש. בלנד של קברנה, מרלו, קברנה פרנק ופטי ורדו.

 

אני אוהבת את העוגתיות הנעימה הזו שנרמזת בטעמו, אך אחרים, יש לציין, מתחברים פחות. יין אלכוהולי, כבד ומתקתק שעושה הרבה קסם. תפתחו, תורידו לו "כתפיים" ותנו לו להיפתח משך שעתיים. ההנאה שבאיטיות. 110 שקלים. כשר.

 

אמפורה - ריטון בלנד 2007

אמפורה עבר מהפכה של ממש ומפיקים שם יינות מצויינים שתפארתם האמיתית עוד לפניהם. וזה לא רק השימוש המושכל במישל רולאן. דווקא טביעתו של ד"ר ארקדי פפיקיאן מודגשת בהרבה, מסתחררת בתוך הכוס. שווה לעקוב. אנחנו טעמנו בלנד מקסים וחושני של קברנה, סירה ומרלו.

 

כאילו פשוט אבל השתבח משך שנתיים בחביות וחושף היום פרי מתפרץ, פה נינוח ולא מתחנף והרבה תבלינים בקצוות, חם וים תיכוני כמו חוות המקורה בתוכה נוצר. יין תענוג שעושה חשק לעזוב הכל ולרדת איתו בשיפולי הכרמל עד לים. המחיר המאופק הופך אותו לחגיגה של ממש. 85 שקלים.

 

מוני - ריזרב שיראז 2009

יקב מוני מתפתח ומשיק כעת יין מסעיר ומלא אופי שמככבים בו צבע ואף אופיינים לזן, מלאי פרחוניות, תבלון, פרי ועץ נוכח ברקע. 5% פטי ורדו תרמו פה תיבלון אבל גם איזון מושלם. הגוף מלא, נוכח והיין מתגלגל על הלשון בכיף. צריך יותר ? הטאנינים עדיין נועזים והחומציות גבוהה אבל פחות. חגיגי ומהווה תמורה מעולה למחיר. 80 שקלים. כשר.

 

>> לכל מתכוני חג הפסח  בערוץ האוכל

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מתלבש בול על המצה. יין לחג
צילום: shutterstock
מומלצים