שתף קטע נבחר
צילום: בועז לביא

בדקנו: קינוחי החג המומלצים

שלחנו את ליבי שפרלינג לבדוק ולטעום אינספור קינוחים כשרים לפסח. היא בחרה את המומלצים מביניהם, מקולגהוף פרג-שוקולד ללא גלוטן, עבור במקרונים, נזר מסקרפונה ושוקולד מריר ועד למרנגים משובחים. הצטיידו מהר לפני שייגמר!

שלושת המומלצים:

 

1. לחמנינה

מה שהתחיל כמאפייה חצי-פיראטית ומשובחת, הלך וגדל ותפח לבית קפה ומאפייה מופלאה שמספקת גם תענוגות בתחום הקונדיטוריה. בפסח מציעים שם עוגות בחושות (38 שקלים) בטעמי שוקולד, לוז ופקאן, קינמון, קוקוס ואגוזי מלך וטפילו גזר עם מרמלדת גזר פראית. 
 

עוד בערוץ האוכל:

קולינריה למתחילים: בוחרים יין לפסח

 

מומלצים במיוחד: על עוגת שוקולד בלגי עשירה ומעלפת שהייתה דחוסה, כהה, שוקולדית אינסוף (90 או 150 שקלים). יש גם עוגיות (30 שקלים), שמתוכן הכי אהבנו פלורנטין שקדים פרוסים ותפוז וכן ממתק בוטנים-שוקולד שהזכיר לנו את עוגיות הריסס (Reese's , הגילטי פלז'ר המושלם.

קרמנצקי 14 תל אביב. 03-7448088.

 

מקיימים גם עם הקינוחים. לחמנינה ()
מקיימים גם עם הקינוחים. לחמנינה

 

2. רביבה וסיליה

יש שיאמרו (בצדק גמור, אגב) שקינוח בלי קמח הוא כמו חציל בלי שרוף, או אפילו, רחמנא ליצלן: כמו שמפניה בלי בועות. אפשר, אבל זה פשוט לא אותו הדבר.

 

קינוחי החג של "רביבה וסיליה" מצליחים לעשות את הבלתי אפשרי: להיות גם מדהימים, גם כשרים לפסח וגם נטולי גלוטן.

 

טעים זו לא מילה. עוגת הפסח של רביבה וסיליה (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
טעים זו לא מילה. עוגת הפסח של רביבה וסיליה(צילום: דודו אזולאי)

 

רביבה אפל מעגנת בחג את מעמדה כמלכת הקונדיטוריה הישראלית, עם עוגת פסח מסורתית מבצק אגוזים ושכבת שוקולד מושחתת (110 שקלים), עוגת הייליקר נימוחה ועתירת קוקוס עם שוקו צ'יפס, אחת מהעוגות הבחושות הטובות שטעמנו מאז ומעולם (45-90 שקלים) והכי הכי - דקדקי קוקוס חמאתיים וממכרים ועוגת קוגלהוף שוקולד-פרג רכה ואווירירית, שכאילו דוגדגה בציפורניים משוחות הפרנץ'-מניקור של אלוהים בכבודה ובעצמה (65 שקלים). שווה, ולא רק בימי חול המועד.

 

המייסדים 1, רמת-השרון. 03-5400179. ניסים אלוני 10 (מתחם פארק צמרת), תל אביב. 03-5466090.

 

3. רשת רולדין

כאן מתפרעים ומציעים מגוון עצום של מתוקים חגיגיים, יומיומיים ואפילו לחמניות. עפנו על מקרונים מעולים, שהשנה נוספו להם טעמים חדשים עם שמות מצחיקים: בלאק אורנג', קרמלייה ופאט דה פרוט (39 שקלים ל-10 יחידות).

 

של רולדין מנצחים (ועם שמות מצחיקים). מקרונים (צילום: רונן מנגן) (צילום: רונן מנגן)
של רולדין מנצחים (ועם שמות מצחיקים). מקרונים(צילום: רונן מנגן)

 

בין שלל העוגות האפויות מומלצת תפוחים פראנג'יפאן – שזה בעצם שילוב של פרלינה, תפוח ומרציפן ארוזים בבצק פריך מקסים (65 שקלים לפס). בעוגות הבחושות מומלצות קוקוס-תפוז קלה ואורירית ועוגת שוקולד-ברנדי מנחמת (42 שקלים). בסניפי הרשת.

 

דלאל

כאן מציעים גם לקראת הפסח (כמו ביתר ימות השנה) מתוקים עם טוויסט יצירתי שהם זריקת מרץ רעננה. כך תמצאו שם אפילו צנצנת שוקולד דלאל למריחה (24 שקלים).

 

יש שם טוויסט. דלאל (צילום: מיכל לנרט) (צילום: מיכל לנרט)
יש שם טוויסט. דלאל(צילום: מיכל לנרט)

 

מומלצים:עוגת ריקוטה לימון רעננה (39 שקלים) , עוגיות אמרטי פריכות של שקדים (36 שקלים) ומארז שוקולד פאדג' לבן (14 שקלים). כל ישראל חברים 7. נווה צדק. תל אביב. 03-5109292.

 

ביסקוטי

מארץ הפלאות מבני ברק מגיחים סופלה שוקולד משגע (20 שקלים ליחידה) עוגת שוויצריה, שבסיסה מרנג ענקי של שוקולד ופקאן וראשה נזר מסקרפונה ושוקולד מריר (החל מ20 שקלים ועד 150 שקלים). עוד שוות: עוגת גבינה קפוצ'ינו, גבינה שוקולד או גבינה פירורים.

 

הישר מארץ הפלאות שבבני ברק. עוגה של ביסקוטי (צילום: אורן שלו) (צילום: אורן שלו)
הישר מארץ הפלאות שבבני ברק. עוגה של ביסקוטי(צילום: אורן שלו)

 

הכי שיחוק, הגם שבלי קשר למתוקים: קישים כשרים לפסח על בסיס קמח מצה וקמח תפוחי אדמה של בצל, כרישה ויין לבן או בטטה, גבינות ואגוזי מלך (22 שקלים לאישי או 89 שקלים למשפחתי). הירקון 67 א.ת. בני ברק 03-5704015.

 

רשת בן עמי

שלל עוגות בחושות, עוגיות, המון עוגות מוס חגיגיות ואפילו קישים כשרים לפסח במילויים שווים מככבים בסניפי רשת הקונדיטוריות הזו: גבינת עיזים, מנגולד, תפוח אדמה, בטטה וכרישה או פטריות ובזיליקום (23-120 שקלים).

 

אם חייבים לבחור אז נמליץ על עוגת קונקורד של פעם, הימלאיה שהיא מרנג קוקוס עם מוס שוקולד חלב, מוס קרמל ופרלין (67 שקלים לפס) והכי הכי על כוסיות מוס אישיות בטעמי שוקולד מריר, לבן, לימון, פירות יער, קפה או גבינה עם שברי מרנג (110 שקלים למארז של 12).

 

כל המוצרים כשרים למהדרין. להשיג בסניפי הרשת.

 

פילסברי

המותג השולט ברשתות השיווק משיק קולקציה מגוונת של מוצרים. הכי אהבנו לחמניות מוארכות במרקם קל וטעם מפתיע (20 שקלים ל – 4 יחידות קפואות – אפויות).

 

תמצאו גם עוגות מוארכות בטעמי שוקולד, שיש או אגוזים (26 שקלים) ועוגיות קוקוס, בוטנים, זברה או אצבעות במילוי שוקולדי מתוק (20 שקלים). במשפט אחד: האיכות טובה והמחיר מצויין. כיף.

  

המעדנייה של גולדשטיין

אלרן גולדשטיין רוקח הפתעות שוות ומשיק קולקציית חג מוקפדת, בה מככבות עוגות מוס עשירות, עוגת גבינה-שוקולד לבן ופירות יער, עוגת בננה ספליט ועוד.

 

זו עוגה, אבל יש גם מרנגים שווים. המעדנייה של גולדשטיין (צילום: מיכל לנרט) (צילום: מיכל לנרט)
זו עוגה, אבל יש גם מרנגים שווים. המעדנייה של גולדשטיין(צילום: מיכל לנרט)

 

כן תמצאו שם עוגיות אגוזי לוז, עוגיות שוקולד צ'יפס ועוגיות קינמון. הכי שווים הם המרנגים הטעימים (נסו קפה או קוקוס אבל יש עוד מלא). עוגות מוס – 55 שקלים. שאר העוגות – 45 שקלים. עוגיות – 35 שקלים. מרנגים- 32 שקלים.

 

רשת מיקי שמו

אצל שמו, אתה קודם כל נפעם מהשפה העיצובית הנקייה, מהדיוק האסתטי ורק אחריו מתנחשלים הטעימים הרכים. לפסח מציעים שם עוגיות מקרון מוצלחות (הכי שוות שוקולד, קפה או פיסטוק. 35 שקלים), עוגת שזיפים וסוכר חום (35 שקלים), פס שוקולד גאיה עשיר ומהמם (55 שקלים) וכן עוגות ועוגיות ללא סוכר.

 

מנצחת. עוגת השוקולד של שמו (צילום: דן לב) (צילום: דן להב) (צילום: דן להב)
מנצחת. עוגת השוקולד של שמו (צילום: דן לב)

 

בגזרת העוגיות הגדילו עשות ויצרו מגוון מקסים כשר לפסח ביניהן קוקוס מרציפן, שוקולד-תפוז, בראוניז ופלורנטינות (35-39 שקלים). בסניפי הרשת.

 

ממבו

קונדיטוריה ממבו מיוקנעם כבשה את ליבנו בסערה בחג האחרון עם אוזני המן קטנות ומדוייקות להפליא. מאז כבר זללנו שם ארוחת בוקר שווה אש, נדיבה ומרעננת וגם טעמנו שלל מתוקים כשרים לחג. הכי אהבנו את העוגיות המצויינות, פריכות, מאוזנות, לא מתוקות מדי. המחיר אחיד (32 שקלים) ושווה להתפרע. תמצאו שם עוגיות סנדביץ' של קוקוס וקרם שוקולד, קוקוס ושוקולד צ'יפס, פקאן מוקצף, אגוזי לוז מפודרות אבקת סוכר ופלורנטין שקדים. שווה.

צומת יוקנעם. 04-9938008.

 

>> לכל מתכוני חג הפסח  בערוץ האוכל

  


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן שלו
מהמנצחות. נזר המסקרפונה והשוקולד של ביסקוטי
צילום: אורן שלו
מומלצים