שתף קטע נבחר

ויוה טוסטאדה: מושגי יסוד באוכל מקסיקני

אינצ'ילדה, בוריטו, קסדיה ועוד - כל המונחים ושמות המאכלים המקסיקנים שלא הכרתם ולא העזתם לשאול מה הם. ויש גם שפע מתכונים קלים להכנה וכיפיים שכולם אוהבים

אינצ'ילדה

טורטיה רכה, ממולאת ומגולגלת כמו סיגר שמכוסה ברוטב או גבינה, ואז נאפית בתנור.

 

רימה אולברה מציגה: אנצ'ילדה בקר ברוטב מולה

 

אפויה בחום, עם הרבה גבינה. אינצ'ילדה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אפויה בחום, עם הרבה גבינה. אינצ'ילדה(צילום: shutterstock)

 

עוד בערוץ האוכל:

טוחנים עבודה: מתכוני בשר טחון

הקרם השרוף: מתרפקים על קרם הברולה הפריזאי

עשר מסעדות הבשר הטובות בישראל

 

קסדיה

שתי טורטיות ממולאות בגבינה, עם תוספות כמו סלסה ופלפל חלפניו, שנקלות לאחר מכן כטוסט גבינה. נוסח אחר לקסדיה הוא אותה מלית, כשהטורטיה מקופלת לחצי, ואחר כך קלויה כטוסט גבינה. מנה פופולרית במסעדות הנואבו לטיניות החדשות בתל-אביב.

 

מתכון מנצח לקסדיה 3 שכבות

 

פופולרית בתל אביב. קסדיה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
פופולרית בתל אביב. קסדיה(צילום: shutterstock)

 

נאצ'וס

טורטיות חתוכות למשולשים, מטוגנות, ומוגשות ברוטבי סלסה, גואקמולה, גבינות רכות או מטבלים שונים.

 

מתכוני נאצ'וס:

סלט פשוט וקל עם נאצ'וס 

חטיפי נאצ'וס עם צ'וריסו

שלל מתכוני נאצ'וס לאירוח ולגריסה ביתית של איילת בן יוסף

 

גואקמולה

מטבל אבוקדו מקסיקני, המכיל גם עגבניות ופלפל חריף כחלפניו.

 

מתכוני גואקמולה:

איתמר דוידוב עם לביבות חלפניו, חלילוני שום וגואקומולה מנצח

פהיטאס עוף עם גואקמולה וסלסה

גואקמולה בסיסי

 

פריך ומשגע. נאצ'וס לצד סלסה וגואקמולה (צילום: תמוז רחמן ) (צילום: תמוז רחמן )
פריך ומשגע. נאצ'וס לצד סלסה וגואקמולה(צילום: תמוז רחמן )

 

סלסה

ריקוד דרום אמריקאי שמח, וגם שם משפחה לקבוצת רטבים מקסיקניים, העשויים בדרך כלל מעגבניות, פלפלים ומעט תבלינים, אך גם מירקות, קטניות ותירס.

 

מתכוני סלסה:

המדריך השלם למתכוני סלסה של איתמר דוידוב

סלסת תירס ואבוקדו

סלסה פרסקה (וגם מרגריטה!) של רון שפאץ

סלסה עגבניות בסיסית

 

סלסה, סלסה - מה העניינים? סלסה לפנים (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
סלסה, סלסה - מה העניינים? סלסה לפנים(צילום: דודו אזולאי)

 

בוריטו

טורטיה רכה ומחוממת, העוטפת מליות שונות.

 

מתכוני בוריטו:

אנטי שף מקסיקני: בוריטו עם עוף וירקות

בוריטו במילוי עוף, בצל ופלפלים

 

אמנם אוהבים אותו רך, אבל גם מעט פריך מהצלייה. בוריטו ()
אמנם אוהבים אותו רך, אבל גם מעט פריך מהצלייה. בוריטו

 

צ'ימיצ'נגה

טורטיה רכה, ממולאת ומקופלת ממש כמו אגרול ענק, ואחר כך מטוגנת בשמן עמוק. מוגשת עם סלסה או גואקמולה.

 

מטוגן ומשגע. צ'ימיצ'אנגה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מטוגן ומשגע. צ'ימיצ'אנגה(צילום: shutterstock)

 

טאקו אמריקאי

טורטיה מקופלת ומטוגנת עד פריכות. הממולאת בשעועית, חסה, תערובת בשרים שונים וסלסה.

 

גלגלי אותו, אל תעשי לו חשבון. טאקו ()
גלגלי אותו, אל תעשי לו חשבון. טאקו

 

טאקו מקסיקני

טורטיה קטנה, שעליה מונחים מיני בשר, דג או ירקות. נהוג להגיש שלושה טאקו במנה.

 

מתכוני טאקו:

טאקו אינדיאני

טאקו דג (Fish Taco)

טאקו- מ תכון קלאסי

 

טוסטאדה

טורטיה מטוגנת בשמן עמוק, בצורה שטוחה או בצורת קערה פריכה.

 

ולקינוח: צ'ורוס

קינוח מהיר הכנה, עשוי בצק רבוך מטוגן. הבצק מזולף בעזרת צנתר לשמן עמוק, ולאחר שלייתו משם מגולגל בסוכר וקינמון. מוגש ברוטבי פירות מתוקים.

 

מתכוני צ'ורוס:

צ'ורוס של רוני ונציה

צ'ורוס לצד שוקולטה של רותי קינן

צ'ורוס ברוטב שוקולד

 

לטיני משגע. צ'ורו (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
לטיני משגע. צ'ורו(צילום: תום להט)

 

כל מתכוני מקסיקו בערוץ האוכל

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
דיה דיה. קסדיה
צילום: shutterstock
מומלצים