שתף קטע נבחר

כל דכפין יאכל עוף ביין

המטרה: להכין מנות חג ממצרכים קבועים בסל אחד נתון. מגויסים למשימה: ארבעה שפים מובילים. התוצאה: מתכוני פסח מעולים שכולם יכולים להכין וזה אפילו לא יקח הרבה זמן

סל הסיוע של עמותת פתחון לב מציע מצות, יין, קמח מצה, בשר טחון, חלקי דג או עוף, אורז עדשים, שמן, חומוס , פירות וירקות שונים, תבלינים שונים ועוד. 4 השפים הנבחרים - ישראל אהרוני, שגב משה, שאול בן-אדרת וגולן גורפינקל - בחרו את המרכיבים המועדפים שלהם והכינו מטעמים, מעוף צלוי עם גזר ודבש ועד לתבשיל עדשים שחורות לאלה שמעדיפים את הצמחוני.

 

עוד בערוץ האוכל: 

 

ישראל אהרוני מכין: 

עוף צלוי עם גזר ודבש

המרכיבים: 

6 שוקיים או כרעיים של עוף

2 בצלים פרוסים

6 גזרים חצויים לאורכם (ואפשר גם לחתיכות קטנות יותר)

1 כוס יין אדום

4 כפות דבש

2 כפות שמן

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה: 

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. ‭
  2. שמים בתבנית את העוף עם הבצלים והגזרים החתוכים.
  3. מערבבים בכלי אחר את היין, הדבש, השמן, המלח והפלפל.
  4. יוצקים את תערובת היין לתבנית, מערבבים ומסדרים יפה, כך שצד העור פונה כלפי מעלה.
  5. אופים בתנור החם במשך שעה, עד שהעוף והירקות משחימים יפה ונעשים פריכים מעט. במהלך הצלייה "משקים" מדי פעם את החלק העליון של העוף בנוזל שבתבנית.

 

עוף וגזר בדבש (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
עוף וגזר בדבש(צילום: shutterstock)

 

שגב משה מציע:  

סלט כרוב עם אבוקדו

המרכיבים:

‭1/2‬ כרוב אדום או לבן, חתוך לרצועות דקיקות

1 אבוקדו, חתוך לחתיכות גסות

 

לרוטב (מספיק לכמה סלטים ונשמר במקרר מספר ימים):

כף מיונז

מיץ מלימון 1

1 כוס שמן זית

4 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 שן שום כתושה

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערה גדולה את הכרוב והאבוקדו ומערבבים קלות. ‭
  2. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל החומרים בבלנדר או בבקבוק ריק, עד שנוצר מרקם חלק ואחיד.
  3. יוצקים כמות נדיבה של רוטב לתוך קערת הכרוב ומערבבים. אפשר להוסיף עוד קצת מיץ לימון.

 

 

פשוט וטעים - סלט כרוב (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
פשוט וטעים - סלט כרוב(צילום: shutterstock)

 

שאול בן-אדרת מבשל: 

קציצות מצה במרק דלעת

המרכיבים: 

לקציצות:

250 גרם קמח מצה

1 ראש סלרי קצוץ דק

2 חלמונים

‭1/2‬ כפית מלח

2 כפות שמן זית

 

למרק:

4 ליטר ציר ירקות

2 ק"ג דלעת, חתוכה לקוביות בגודל ‭4x4‬ ס"מ

2 גזרים חתוכים גס

1 בצל, חתוך גס

מיץ מ‭2-‬ לימונים

3 מקלות סלרי, חתוכים גס

8 שיני שום כתושות

 

להגשה: צרור נענע ופלחי לימון

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את קמח המצה, הסלרי, החלמונים, המלח ושמן הזית ויוצרים מהתערובת קציצות.
  2. שמים בסיר את כל חומרי המרק, מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.
  3. מוסיפים לסיר את הקציצות ומבשלים עוד 15 דקות.
  4. מגישים עם עלי נענע טריים ופלח לימון.  

 

גולן גורפינקל מגיש:  

תבשיל עדשים שחורות

המרכיבים: 

4 כפות שמן זית

‭1/2‬ גזר, חתוך לקוביות קטנות ככל האפשר, כמעט כמו העדשים

‭1/2‬ בצל, חתוך לקוביות קטנטנות

שיני שום כתושות של ראש שום שלם

1 ראש סלרי, חתוך לקוביות קטנטנות

1 כף כרשה, חתוכה לקוביות קטנטנות

‭1/2‬ כוס עדשים שחורות

‭1/2‬ כוס יין לבן יבש

4 כוסות ציר ירקות או מים

1 עגבנייה, קלופה וחתוכה לקוביות

תבלינים שאוהבים

מלח ופלפל

 

אפשרות הגשה: טחינה מתובלת (כפית לכל מנה)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן זית בסיר כבד ומוסיפים פנימה את קוביות הגזר, הבצל, השום, הסלרי והכרשה.
  2. מטגנים את הירקות ‭5-7‬ דקות על אש בינונית, מוסיפים את העדשים ומערבבים.
  3. מוזגים לסיר את היין הלבן ומצמצמים כמעט עד שרובו נספג.
  4. מוסיפים את ציר הירקות, העגבנייה והתבלינים ומביאים לרתיחה. תוך כדי בישול מסירים את הקצף ומנמיכים את הלהבה לחום נמוך.
  5. מבשלים עד לריכוך העדשים, כ‭20-30-‬ דקות. אפשר להגיש עם טחינה.  

 

תבשיל עדשים שחורות (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
תבשיל עדשים שחורות(צילום: ירון ברנר)
 

 

  • הכתבה פורסמה במוסף "זמנים מודרנים" של "ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ישראל אהרוני הכין עוף וגזר בדבש
צילום: צביקה טישלר
שגב משה הציע סלט כרוב עם אבוקדו
צילום: טל שחר
שאול בן-אדרת בישל קציצות מצה במרק דלעת
צילום: אביגיל עוזי
מומלצים