שתף קטע נבחר

לראות את המדינה מהצד השני: מטיילים ביו"ש

בלי פקקים, עם נופים והיסטוריה, על ארבעה גלגלים או ברגל, מציעים בשטחים הרבה כיף בחג. אלפים גודשים את חברון וחלקם הגיעו למאהל המחאה ליד בית המכפלה

יצהר, פסגות, תקוע ויישובים אחרים ביהודה ובשומרון לא תופסים בדרך כלל מקום בולט ביעדי הטיול "המסורתיים". לרוב, הם מוזכרים בהקשר חדשותי, אולם מבקרים רבים בחרו לטייל בהם במהלך החג, אם כתוצאה מהשקט הביטחוני היחסי ואם בשל הצורך לגוון מעט את הנוף.

 

אלפים הגיעו היום (ב') לסייר בחברון ורבים עוד צפויים להגיע במהלך היום. המטיילים הרבים צפויים לבקר במערת המכפלה, באתרים הארכיאולוגיים וגם בבית המכפלה, שפונה בשבוע שעבר וסמוך אליו הוקם אוהל מחאה שהפך לאתר עלייה לרגל ולביקורי הזדהות. מוקדם יותר פרצה שריפה במערת המכפלה כתוצאה ממתקן נרות שהתלקח שפונתה ונסגרה עד שעלה בידי כוחות הביטחון להשתלט על האש. 

 

פסח של טיולים - כותרות אחרונות ב-ynet:

 

בחבל בנימין, אחד ממוקדי התיירות הבולטים באזור, טיולים "רטובים" לצד מסלולי אופניים ואקסטרים, שנפתחו רק לאחרונה. "הגיעו אלינו אלפי מטיילים, רובם בחרו ללכת למסלולי מים כמו עין קלט ונחל דלבים, שנהנו מזרימות גדולות הודות לחורף הגשום", סיפר משה רונצקי, רכז התיירות של מועצת בנימין. "חלקם גם הגיעו עם הכלים המוטוריים שלהם לפרויקט טיולי האקסטרים שנמצא בשטחנו".

 

הנוף בגוש עציון (צילום: גון פיליפס) (צילום: גון פיליפס)
הנוף בגוש עציון(צילום: גון פיליפס)
 

המטיילים, לדבריו, מגיעים מכלל שכבות האוכלוסייה. "היו כמובן הרבה דתיים שבאו לטייל בשטח, אבל לפחות מחצית היו חילוניים מיישובים סמוכים כמו מודיעין, שפשוט דילגו על הפקקים בצפון ובחרו ליהנות מאותן אטרקציות אצלנו".

 

מאחז מגרון הסמוך, שעמד במוקד סערה פוליטית ועתיד להתפנות בקרוב, לא משווק כאטרקציה תיירותית. "במועצה הוחלט לא לשים דגש עליו בכל הקשור למשיכת תיירים לקראת הפסח. החלטנו שלא להתרכז בדברים האלו, רצינו להביא לפה אנשים לעשות פאן ולא להתעסק בפוליטיקה", אמר רונצקי.

 

שחקני רחוב ושואבי מים

גם במועצה האזורית שומרון הגובלת בחבל בנימין זכו ביום הראשון של חול המועד לכמות גדולה של מבקרים. שם אפילו עמדו בפקקים. בין היתר התקיים בבית המדרש על שם משפחת פוגל ביישוב איתמר אירוע גדול, ובמאחזים החקלאיים הנפוצים במועצה - כמו גם באתרים ההיסטוריים - עברו ביום אחד קרוב ל-30,000 איש. בימים הקרובים צפויים להימשך האירועים ביצהר, שם ייערך פסטיבל שחקני רחוב, ובחומש, שפונתה בהתנתקות, מתוכנן הפנינג גדול.

 

מפל עין קלט בחבל בנימין (צילום: משה רונצקי) (צילום: משה רונצקי)
מפל עין קלט בחבל בנימין(צילום: משה רונצקי)
 

לדברי ראש המועצה, גרשון מסיקה, מה שמושך מבקרים רבים כל כך לשומרון הן בעיקר התצפיות הפזורות בשטח, מהן ניתן לראות כמעט את כל חלקי המדינה. "חימם את הלב לראות את המוני בית ישראל מגיעים לאתרים ההיסטוריים והתיירותיים בשומרון, בלי הבדלים של דת או תפיסות פוליטיות", התמוגג.

 

מוקד נוסף של טיולים היה בגוש עציון, שם נפתחו מסלולי טיול חדשים לרוכבי אופניים. המטיילים נהנו מאמת הביאר, שאותה בנו הרומאים על מנת להעביר מים, וממעיינות רבים שאל אחד מהם ניתן לרדת באמצעות האומגה הארוכה ביותר בארץ. לדברי רכזת התיירות של המועצה, אוריה דסברג, "ביקרו כאן אלפי אנשים שפשוט אוהבים את הבתוליות ואת מזג האוויר הנהדר של השטח, במיוחד רוכבי האופניים שבאים בהמוניהם".

 

ומה קורה בחלק הדרומי של יהודה ושומרון? בעיר הקדומה בסוסיא שבדרום הר חברון נפתח מתחם שבו יופיעו שחקני תיאטרון שישחזרו את תולדות העיר, לצד האפשרות לשאוב מים מבורות עתיקים ולזחול במנהרות מילוט מימי קדם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חוות האיילים בגוש עציון
צילום: גרשון אלינסון
מומלצים