שתף קטע נבחר

מצרפת לבית לחם: "שמחה שהגעתי לפלסטין"

59 מסורבי כניסה נחתו בארץ במטס הפרו-פלסטיני, רובם נכלאו. צרפתייה ושני פעילים נוספים עברו את המחסומים בנתב"ג: "מצאתי את עצמי מחוץ לשדה התעופה". השר לביטחון פנים מרוצה מתפקוד הרשויות: נתב"ג עובד כרגיל, מנענו פרובוקציות

רוב הפעילים הפרו-פלסטינים שתכננו להשתתף במטס נבלמו עוד באירופה, עשרות אחרים נעצרו בנתב"ג, אבל לא את כניסת כל הפעילים הצליחה ישראל למנוע. במסיבת עיתונאים בבית לחם השתתפה פעילה צרפתייה מליון שהגיעה מז'נבה דרך נתב"ג, ושם אמרו כי גם שני פעילים נוספים הגיעו לבית לחם.

 

המטס לנתב"ג: עדכונים אחרונים ב-ynet:

הפעילים רצו פרובוקציה, אך בעולם אדישים למטס

נוסעים עוכבו בנתב"ג; צפו בהפגנה בפריז

צפו: שוטרים קרעו שלטים לפעילי שמאל בנתב"ג

 

עד כה נחתו בישראל 59 מסורבי כניסה, 42 מהם הועברו לכלא גבעון, מרבית האחרים כבר המריאו בחזרה לארצות המוצא שלהם. בין מסורבי הכניסה - אזרחי צרפת, איטליה, ספרד, קנדה, פורטוגל ושווייץ. בנוסף, עוכבו לחקירה תשעה פעילי שמאל ישראלים שמחו בנתב"ג.

 

מסיבת העיתונאים, אחר הצהריים בבית לחם (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
מסיבת העיתונאים, אחר הצהריים בבית לחם(צילום: אוהד צויגנברג)

 

מסיבת העיתונאים בבית לחם. "רק 29 עלו על הטיסה מליון" (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
מסיבת העיתונאים בבית לחם. "רק 29 עלו על הטיסה מליון"(צילום: אוהד צויגנברג)

 

הפעילה הצרפתייה בבית לחם. "שמחה שהגעתי לפלסטין" (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
הפעילה הצרפתייה בבית לחם. "שמחה שהגעתי לפלסטין"(צילום: אוהד צויגנברג)

 

במסיבת העיתונאים בבית לחם אמרה הפעילה הצרפתייה: "אני שמחה שהגעתי לפלסטין כי כאן רציתי להיות. היינו 50 אזרחים מליון שהתכוונו לעלות על טיסה לתל אביב מז'נבה. כמעט חצי מהם לא הורשו מהם לעלות למטוס, נותרנו 29 שכן הצליחו לעלות על הטיסה".

 

אזרחית צרפת סיפרה כי כאשר ירדו מהמטוס הבחינו בשוטרים רבים שתחקרו את הנוסעים. "הם שאלו אותי לשמי, חלק

מהאנשים התבקשו לעמוד יחד באחת הפינות, וביקשתי להצטרף אליהם. הם החלו לומר לי בעברית ובאנגלית לעבור ממקום אחד לאחר ולא להצטרף אליהם". היא סיכמה כי "אחרי שעברתי ממקום אחד לאחר מצאתי את עצמי מחוץ לשדה התעופה, ומשם הגעתי לבית לחם". 

 

המארגנים בירכו את הפעילים במהלך מסיבת העיתונאים בבית לחם וציינו כי 400 צרפתים, 100 בלגים ואחרים לא הצליחו לעלות על המטוסים מכיוון שהרשויות שם וחברות התעופה מנעו מהם זאת. "ישראל אומרת שהיא הדמוקרטיה היחידה באיזור, אבל עדיין היא זו שמפרה את הזכויות של האנשים", אמרו. הם הביעו סיפוק מהסיקור התקשורתי וענו למכתב: "אם ישראל טוענת במכתב שהיא דמוקרטיה, כיצד היא מגרשת אנשים חזרה לבתיהם? השלטונות הישראלים חשפו את פניהם האמיתיות".  הם אמרו כי לא יבטלו את הפעולות המתוכננות לשבוע הקרוב, מכיוון שבבית לחם נמצאים כ-20 פעילים פרו-פלסטינים, שרובם הגיעו לא כחלק ממטס המחאה.

 

פעילה שהגיעה לבית לחם מספרד סיפרה ל-ynet שהגיעה בטיסה מטולוז וסיפרה לאנשי האבטחה בנתב"ג שבאה לביקור בירושלים ובבית לחם. ברגע שירדה מהמטוס נלקח ממנה הדרכון והיא נחקרה שלוש פעמים, שבהן היא נשאלה את אותן השאלות לגבי הרקע שלה. לדבריה החוקרים התייחסו אליה בגסות וביקשו ממנה לרוקן את החפצים שבכיסיה.

 

השר אהרונוביץ': לציין לטובה את מדינות אירופה

בשדה התעופה השר לביטחון פנים יצחק אהרונוביץ' התעודד מהתנהלות כוחות הביטחון עד כה ואמר: "השדה עובד כהרגלו ופועל כמתוכנן, הודות לפעילות טובה של המשטרה, משרד הפנים ומשרד החוץ. היו כמה פעילים שניסו לבצע פרובוקציה, אך נעצרו במהירות. היו לי שתי מטרות חשובות. האחת - למנוע פרובוקציות והפרת הסדר הציבורי, השנייה - שהשדה יעבוד כרגיל".

 

השר לביטחון פנים הדגיש כי גם שיתוף הפעולה של חברות התעופה הזרות, ובהן לופטהנזה ואייר-פראנס, שביטלו כרטיסים למשתתפי המטס, סייע לישראל בסיכול הגעת הפעילים לארץ. "צריך לציין לטובה גם את המדינות באירופה ואת חברות התעופה שנענו לבקשתנו ועצרו חלק מהפעילים בחו"ל. למרות היום העמוס הנמל עובד כסדרו וכ-50 אלף נוסעים יוצאים ונכנסים בשערי הארץ".

 

 
פעילה פרו-פלסטינית בנתב"ג. "השדה עובד כהרגלו" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
פעילה פרו-פלסטינית בנתב"ג. "השדה עובד כהרגלו"(צילום: רויטרס)
 

היערכות בנמל התעופה (צילום: עופר עמרם) (צילום: עופר עמרם)
היערכות בנמל התעופה(צילום: עופר עמרם)
  

 

מעצר פעילים בשדה התעופה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מעצר פעילים בשדה התעופה(צילום: AFP)

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס בפתח פגישתו עם הסנאטור האמריקני ג'ו ליברמן לפעילי המטס ואמר: "למה הם באו לישראל, לדמוקרטיה היחידה האמיתית במזרח התיכון?". כמו המכתב שניתן לפעילים, גם נתניהו המליץ כי "אם הם רוצים לבדוק את עניין זכויות האדם, שיילכו לסוריה, אולי הם יעזרו להפסיק את הקטל של אלפים חפים מפשע; שיילכו לאיראן ויפסיקו את הסקילה באבנים של נשים; שיילכו לעזה ויפסיקו את הנוהג של שימוש בילדים כמגן חי לטרוריסטים שיורים טילים על אזרחינו".

 

בעת תדרוך לכתבים של מפקד מחוז המרכז, נרשמה תקרית חריגה. כמה פעילים ישראלים הניפו כרזות אחרי דבריו של ניצב בנצי סאו, וניסו להפר את הסדר. שוטרים השתלטו על הפעילים וקרעו את הכרזות. חמישה מהמתפרעים עוכבו לחקירה, בהם יונתן שפירא. ניצב סאו אמר כי "אנחנו לפני השלב השני והמשמעותי במבצע. עיקר הטיסות החשובות אמורות לנחות בין 17:00 ל-19:00. לשמחתי מרבית הפעילים אותרו מבעוד מועד והושארו במדינות המוצא. יחד עם זאת, היום איתרנו פעילים שהצליחו להגיע לארץ בשלבי ההרחקה".

 

מארגני המטס הפלסטינים מסרו כי עד שעות הצהריים הגיעו לבית לחם כמה פעילים. הם האשימו את ישראל בכך שהיא משתמשת בנוהל חדש בנמל התעופה, אשר "דורש מהתיירים המגיעים לחתום על הצהרה שלפיה הם אינם מתכוונים ליצור קשר או לעבוד עם אנשים החברים בארגונים פרו-פלסטיניים".


פורסם לראשונה 15/04/2012 17:14

 

בהכנת הידיעה השתתפו אטילה שומפלבי, בועז פיילר, יאיר אלטמן, עומרי אפרים וגלעד מורג
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
למסיבת העיתונאים בבית לחם הגיעו שלוש פעילות אירופיות
צילום: אוהד צויגנברג
יונתן שפירא. גם הוא הגיע לנתב"ג
צילום: AFP
פרחים לנוסעים "רגילים"
צילום: עופר עמרם
מומלצים