שתף קטע נבחר

פסטה עם עגבניות, הדרך המהירה

המתכון של איילת הירשמן לאושר מהיר, היא מנת פסטה עם עגבניות שמפזרת ניחוחות שום ושמן זית ברחבי הבית ומגיעה אל הצלחת בכמה דקות

זאת אחת המנות שאני חולמת עליה בדרך הביתה מהעבודה, כשאני רעבה, ואני יודעת שאין כלום בבית, חוץ מכמה חומרי גלם שתמיד יש. פסטה למשל, ושום וגבינת פרמזן, ועגבניות בכמות גדולה.

 

 

תחושת האושר מתחילה כשאני מגיעה הביתה ומרתיחה הרבה מים בסיר, לפסטה, מתגברת כשהריח של העגבניות עם השום ושמן הזית מתחיל להתפשט בבית, ומגיעה לשיאה כאשר זמן קצר אחר כך, אני כבר מחלקת לצלחות, אוכלת ומגישה. אושר מהיר.

 

 

 

המרכיבים (3-4 מנות)

לפסטה:

250 גרם (1/2 חבילה) ספגטי

מים

מלח

 

לרוטב:

30 גרם חמאה

2 כפות שמן זית

2 כוסות עגבניות שרי, חצויות

1/2 - 1 פלפלון צ'ילי קצוץ דק (להפחתת החריפות אפשר להוציא את הגרעינים ואת החלקים הלבנים הפנימיים)

3, או לפי הטעם, שיני שום קלופות ופרוסות

1 כפית אורגנו יבש

מלח, פלפל שחור

1/3 כוס או לפי הטעם גבינת פרמזן מגוררת

1/2 כוס עלי בזיליקום טריים (העלים בלבד)

 

ההכנה

1. מבשלים את הפסטה בסיר עם הרבה מים מומלחים, לפי הוראות היצרן. מסננים.

2. בינתיים, מכינים את העגבניות: מחממים את השמן ואת החמאה במחבת מעל להבה בינונית-גבוהה, עד שהחמאה נמסה והשמן חם, מוסיפים את השום ואת הצ'ילי ומטגנים קלות, תוך השגחה שהשום לא נחרך. מוסיפים את העגבניות ומטגנים מעל להבה בינונית גבוהה כמה דקות, עד שהן מתרככות ומגירות מיצים, מתבלים במלח, פלפל ובאורגנו וממשיכים לבשל מעל להבה בינונית גבוהה עוד 5 דקות, עד שהן מתרככות.

3. מוסיפים את הפסטה המסוננת למחבת ומערבבים עם העגבניות (הכי קל לעשות זאת בעזרת מלקחיים, או שתי כפות). מוסיפים גבינת פרמזן מגוררת ועלי בזיליקום טריים, ומערבבים. מחלקים לצלחות ומגישים מיד.









 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ארוחה משביעה וטעימה בכמה דקות
צילום: שי רוזנצווייג
לאשה בפייסבוק
מומלצים