שתף קטע נבחר

מתאימים סלטים למנגל: מתכונים ומדריך

מהו הסלט שהכי מתאים לחלקי פנים על האש, איזה ירק משתדך לפרגיות ואיזה ממרח אוהבים כל הנתחים? דני כדורי מתאים סוגי סלטים לנתחי עוף, דג ובקר וחולק עמכם מתכונים מנצחים למשוויה, סלט כרוב שבדי, חציל יווני וקישואים בטעם כבד

לכל נתח בשר יש את הסלטים המתאימים ביותר שיתלוו לצידו לחוויה קולינארית אמיתית. הכללים להתאמת סלטים לבשר ברורים אפילו פחות מאלו התקפים לגבי התאמת יין לאוכל.

 

כמה טיפים לפני שמתחילים:

חשוב שהטעמים של הסלטים לא יאפילו על טעמי הבשר, אלא יתנו לטעם האמיתי של הבשר להתפרץ.

 

עוד הכנות למנגל בערוץ האוכל:

רפי אהרונוביץ' מציג: כך מכינים סטייקים, מדריך וטיפים

משהו קטן וטוב: מתכונים לשיפודים

לכל כתבות הבשר בערוץ האוכל

 

זמן מדף במקרר הביתי: כשקונים סלטים טריים במשקל או כשמכינים בבית, אפשר להחזיקם בקירור עד כעשרה ימים. התנאי המחייב לשימור: לא מכניסים לתוך קופסאות הסלט שום דבר שעלול לקלקל אותם: לא טובלים ישירות בלחם, לא מכניסים כפיות מהפה או כפיות שביקרו בסלטים אחרים. ועוד משהו קטן: סלטים "אדומים" מחזיקים יותר זמן בקירור מסלטי ביצים וסלטים על בסיס מיונז.

 

השילובים המנצחים:

 

מתאימים לכל סוגי הבשר: סלטי כרוב, חומוס, טחינה וסלטים על בסיס מיונז.

 

כולם אוהבים אותו. חומוס (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
כולם אוהבים אותו. חומוס(צילום: ירון ברנר)

 

פרגית וחזה עוף: סלט חצילים רומני או יווני, בזכות הקראנצ'יות של הגמבה, וכן סלט גזר בזכות הקראנצ'יות והחריפות.

 

קבב: טחינה ירוקה. הפטרוזיליה בשילוב עם הטחינה משתלבים נהדרים מבחינת הטעם והמרקם מרקם מושלם.

 

בשר מתובל וחריף: נהנים מניגוד טעמים בולטים, שבא לידי ביטוי למשל בסלטים מעט מתוקים כסלט תורכי וכרוב אדום במיונז. אלה משתלבים מעולה עם נקניקיות מרגז ובשרים מתובלים בחריפות.

 

חלקי פנים: שיפודי כבד חוברים בשלמות לכל סוגי הסלטים על בסיס מיונז, בייחוד לסלט חצילים במיונז: טעמו השרוף מעט נותן לבשר בדיוק את הנגיעה שהוא צריך. עוד אופציה מנצחת: סלטי סלק.

 

סטייקים (סינטה, אנטרקוט ופילה): צ'ימיצ'ורי וסלסה חריפה, שמעדנת את הטעם הדומיננטי של הבשר וכמובן – חומוס וטחינה ירוקה

 

אוהב סלסה וצ'ימיצ'ורי. סטייק (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
אוהב סלסה וצ'ימיצ'ורי. סטייק(צילום: תום להט)

 

דגים: חציל בטחינה, יוצא יחד מעדן מלכים, העישון של הדג יחד עם הטחינה.

 

לצמחוניים: סלטים בטעם כבד – בטטה, קישואים, חצילים, פטריות

 

סלט משאוויה

סלט קליל, להכנה במנגל עצמו ועל האש. ההכנה קלה מאד: פשוט לוקחים עגבנייה,פלפל חריף, בצל, כמה שיני שום וצולים הכל על האש עד להשח מה. אחר כך קוצצים הכול בסכין חדה לקוביות, מוסיפים פטרוזיליה, שמן זית, לימון, מלח ופלפל ומגישים מייד.  

 

בדרך להיות משוויה. ירקות קלויים וכוסברה (צילום: דניה ויינר) (צילום: דניה ויינר)
בדרך להיות משוויה. ירקות קלויים וכוסברה(צילום: דניה ויינר)

 

סלט כרוב אדום שבדי

סלט סגול ואהוב שמקורו - ניחשתם נכון - במטבח הסקנדינבי. טיפ: אפשר לחתוך את הכרוב בסלייסר, למי שיש.

 

המרכיבים:

1 ראש כרוב אדום

3 כפות גדושות של מיונז

1 כף חומץ

מלח ופלפל שחור - לפי הטעם

 

שבדי גאה. כרוב סגול במיונז (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
שבדי גאה. כרוב סגול במיונז(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את הכרוב ומשרים אותו שעתיים בכף החומץ.
  2. קוצצים את הכרוב לעובי של 3 מ"מ. מוסיפים לקערה מיונז, מלח ופלפל, מערבבים. ומצננים עד להגשה.

 

קישואים בטעם כבד

אל תתנו לשם לבלבל אתכם: זהו סלט צמחוני למהדרין שטעמו מגיע לא בזכות כבד אלא בזכות הבצל הקרמלי. נסו ולא תתאכזבו.

 

המרכיבים לכק"ג סלט:

1 ק"ג קישואים קלופים וחתוכים לקוביות

5 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות

פלפל שחור לפי הטעם

1 כף מלח

1 כפית שום כתוש

3-4 כפות שמן לטיגון

 

יכולים להיות כבדים כשהם רוצים. קישואים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
יכולים להיות כבדים כשהם רוצים. קישואים(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:
  1. מטגנים את הקישואים בשמן עד להזהבה קלה. באותה מחבת מטגנים גם את קוביות הבצל עד להשחמה.
  2. מערבבים את הבצל והקישואים וטוחנים במעבד מוט. מוסיפים שום כתוש, מלח ופלפל ומגישים חמים או מצונן

 

חציל יווני 

 

המרכיבים:

3 חצילים קלויים בתנור (לאחר הקלייה, מוציאים את הליבה של החצילים, ומקלפים)

2 שיני שום כתושות

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

לימון

פטרוזיליה קצוצה

1 מלפפון חתוך לקוביות קטנטנות

1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנטנות

 

יאסו, מליצאנו! סלט חצילים יווני (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
יאסו, מליצאנו! סלט חצילים יווני(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

קולים בתנור גריל שחומם מראש לחום של 200 מעלות את החצילים, עד שקליפתם משחירה ומעט שרופה. מקלפים ומצננים מעט.

מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. מגישים חמים או מצונן.

 

דני כדורי הוא הבעלים של מעדניית סלטי משני. יעקב הכהן 2, ראשל"צ (03-9611369)

 

לכל כתבות הבשר בערוץ האוכל 

 



פורסם לראשונה 24/04/2012 00:15

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מיוון באהבה. סלט חצילים יווני
צילום: ירון ברנר
מומלצים