שתף קטע נבחר

לובשים ורוד ויוצאים לצעוד

למה חשוב שתשתתפו בצעדת המודעות למאבק בסרטן השד? כי מעבר לחיזוק ועידוד נשים הנלחמות המחלה, תעזרו להגביר את המודעות לאויב מספר אחת של נשים באשר הן ואת חשיבות הגילוי המוקדם שמציל חיים. ראיון עם מרגו לוצרו, סגנית ארגון קומן קיור, המארגן את הצעדה

אחרי קריירה מפוארת כמנהלת שיווק בחברות ענק אמריקניות, מרגו לוצרו עשתה תפנית חדה ואתה כישוריה המקצועיים גייסה לראשונה לטובת ארגון שאינו למטרות רווח והצטרפה אל סוזן קומן. לקראת צעדת המודעות לסרטן השד שתתקיים ביום חמישי הקרוב בירושלים, שאלנו אותה למה המודעות למאבק בסרטן השד נוגעת לכל אחד מאיתנו.

 

 

מחברות מסחריות גדולות לעבודה בקומן קיור, מה גרם לך לעשות מפנה כה משמעותי בקריירה?

פשוט הייתי האדם הנכון בזמן הנכון כשההזדמנות הזאת צצה. לפני כן מעולם לא חשבתי על קריירה בתחום העמותות שאינן למטרות רווח, אבל הניסיון שצברתי במהלך שנות עבודתי בחברות מסחריות, התגלה כמשמעותי ויעיל בגיוס משאבים לטובת מחקר ופיתוח דרכים לשיפור בריאות האשה בכלל, והתמודדות עם סרטן השד בפרט.

 

באופן אישי, אני מודה שהעובדה שבתי רואה בי מודל לחיקוי ומפרגנת על ההצלחה שלי בעבודה למען מרכז סוזן קומן, ממלאת אותי גאווה. אני שמחה שנפל בחלקי לסייע בגיוס מימון למחקרים, שעוזרים לנו להילחם במחלה הקטלנית ולהציל חיים.

 

בישראל, סרטן השד הוא הסרטן הנפוץ ביותר בקרב נשים, האם הישראליות מודעות לחשיבות הגילוי המוקדם?

נשים ישראליות נחשפות למידע החשוב הזה באמצעות שותפים לפעילות שלנו דוגמת נעמת, ויצו והדסה. חלק ממוסדות המחקר הרפואי המוערכים ביותר בעולם, דוגמת מכון ויצמן, נמצאים ממש כאן ובכל זאת – גם בישראל כמו במדינות רבות אחרות בעולם, נשים מתקשות להשתחרר מהסטיגמה המלווה את מחלת הסרטן ועדיין לא מפנימות כי מדובר במחלה עליה ניתן להתגבר. לעתים יש צורך ממשי בשיחת "אחת על אחת" כדי לעודד מישהי להבין שבדיקה שגרתית יכולה להציל את חייה.

 

הצעדה בוושינגטון, נשים, גברים וילדים. קהילה תומכת (צילום: יחצ חול) (צילום: יחצ חול)
הצעדה בוושינגטון, נשים, גברים וילדים. קהילה תומכת(צילום: יחצ חול)

 

מהן המטרות שהצעדה בירושלים נועדה לקדם?

חשוב לנו להראות שגם בישראל ישנה קהילה שתומכת במאבק בסרטן השד ויוצאת לצעוד כדי לציין זאת, משתתפות רבות בצעדות שלנו, הן נשים שהתמודדו עם המחלה בעצמן וניצחו אותה. כשהן רואות את החולצה הוורודה שלנו על הקהל הנוסף שמשתתף בצעדה, הן יודעות שהן לא לבד, שאנשים נוספים מזדהים עם מה שהן עברו ומקבלות מכך תחושת חיזוק ותקווה.

 

הצעדות עוזרות לנו לגייס תרומות לטובת מחקר, אך יותר מכך מרכזות קהילה תומכת ומאוחדת סביב נושא חשוב מאין כמוהו – בו אין חשיבות למוצא, דת, איזור גיאוגרפי או פוליטיקה – מחלת הסרטן היא אויבת האנושות ואינה מבחינה בהבדלים הללו.

 

הצעדה ברומא, איטליה (צילום: יחצ חול) (צילום: יחצ חול)
הצעדה ברומא, איטליה(צילום: יחצ חול)

 

איך זה מתקיים בערים אחרות בעולם, היכן היה המרוץ המוצלח ביותר?

אנחנו מקיימים כ-150 צעדות כאלה ברחבי העולם. כולן סיפור הצלחה. אנחנו מוצאים בכך העצמה גדולה. בישראל, אירופה, אמריקה הלטינית, אפריקה או בארצות הברית, אנחנו רואים בין המשתתפים גברים, ילדים ונשים, החולקים את החוויה האישית שלהם או מציעים תמיכה וחברות. בצעדה הקודמת שהתקיימה בישראל צעדו נשים יהודיות וערביות בשותפות גורל, נשים שלא היתה להן שום הזדמנות אחרת להיפגש, ודאי שלא לחוש קרובות. כפי שציינתי, מעבר לחשיבות הצעדות בהגברת המודעות וגיוס תרומות, קיים בהן המימד האנושי המרגש.

 

הצעדה בברזיל (צילום: יחצ חול) (צילום: יחצ חול)
הצעדה בברזיל(צילום: יחצ חול)

 

מדוע חשוב להשתתף בצעדה, גם אם אין נגיעה ישירה לנושא? 

לכולנו יש נגיעה בסרטן השד – אשה אחת מתוך שמונה תאובחן כחולה במחלה במהלך חייה, וכולנו מכירים או נכיר מישהי שחלתה במחלה. סוזן קומן שמה לה למטרה להכחיד את המחלה הזאת, להכניסה לספרי ההיסטוריה, כך שבנותינו ונכדותינו לא יראו בה יותר איום. בהשתתפות בצעדה, תעניקו כח ותקווה להחלמה מהירה לנשים שחוששות מהסטיגמה המלווה את סרטן השד, ובאותה הזדמנות תעוררו מודעות לנושא.

 

הצעדה תתקיים בירושלים ביום חמישי 3.5.2012

 

לפרטים והרשמה לצעדה: באתר של סוזן קומן

 








 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עתיד ורוד: כשסרטן השד כבר לא יהווה איום
צילום: יחצ חול
מרגו לוצרו. סגנית יו"ר ארגון סוזן קומן
צילום: יחצ חול
גם באיטליה. כולם צועדים
צילום: יחצ חול
לאשה בפייסבוק
מומלצים