שתף קטע נבחר

באו לדון בעוני, אבל החומה הסתירה את העוני

נציגים מ-67 מדינות הגיעו לבירת הפיליפינים כדי לדון במלחמה בעוני. אלא שהרשויות הקימו קיר לאורך הכביש שמוביל משדה התעופה לאזור התכנסותם כדי שלא ייראו את שכונות הפחונים: "כל מדינה תעשה תיקונים קלים לפני שהאורח מגיע"

קדם פניך לזרים ואם אפשר הסתר את עניי עירך: נציגים שהשתתפו בכנס בינלאומי בבירת הפיליפינים מנילה לא ראו כנראה את הדבר שלשמו התכנסו: עוני מחפיר. הסיבה לכך היא שהרשויות המקומיות הציבו חומה אירעית לאורך הכביש שמוביל משדה התעופה של מנילה לדאון טאון של העיר. מרגע הצבת החומה, נוסעים שחולפים באזור לא יכולים לראות את שכונת העוני, הפחונים הרעועים והזבל שמפוזר מסביב.

 

חדשות נוספות מהעולם הגדול :

 

דובר הנשיא, ריקי קרנדאנג הגן על הקמת החומה ואמר היום (יום ה') כי "כל מדינה" תעשה תיקונים קלים לפני שהאורח מגיע". הוא הביע תקווה שבכינוס השנתי של הארגון הכלכלי "מועצת מושלי הבנק לפיתוח אסייתי", שבו יושבים שרי כלכלה וגורמי ממשל בכירים מ-67 מדינות חברות, יגלו שהפיליפינים פתוחה לעסקים.

 

להיות חלק ממנילה - רק מעבר לחומה (צילום: AP) (צילום: AP)
להיות חלק ממנילה - רק מעבר לחומה(צילום: AP)

 

שליש מ-12 מיליון תושבי העיר חיים מתחת לקו העוני (צילום: AP) (צילום: AP)
שליש מ-12 מיליון תושבי העיר חיים מתחת לקו העוני(צילום: AP)

 

מטהו של המוסד הכלכלי נמצא במנילה ומוקף בעצמו בחומה. אחת ממטרותיו היא לצמצם את ממדי העוני באזור אסיה-פסיפיק. "אנחנו צריכים להראות לאורחים שלנו כי המטרופולין של מנילה מסודר. אנחנו חייבים זאת לעצמנו", אמר ראש המטרופולין של מנילה פרנסיס טולטינו. "אני לא רואה שום דבר פסול בייפוי הסביבה שלנו. איננו מנסים להוציא את העניים מחוץ לתמונה", אמר טולטינו.

 

ב-1974: קירות לבנים בדרך למיס יוניברס

במפלגה הקומוניסטית בפיליפינים נזכרו כיצד נהגו ללעוג על הגברת הראשונה לשעבר אימלדה מרקוס - שאורח חייה הראוותני היה ידוע לשמצה - על ניסיונה להסתיר את מושבות הפולשים. היא הקימה קירות לבנים דומה לזה שהוצג לאחרונה במנילה לאורך הדרך שעשו המבקרים הזרים בדרכם לתחרות מיס יוניברס ב-1974 ולאירועים בינלאומיים אחרים.

 

"הממשלה צריכה להתמודד עם המציאות. אם הם לא יכולים לעשות את זה, איך הם יידעו את הבעיה", אמר רנאטו רייס, המזכיר הכללי של ארגון השמאל הגדול ,באיין". "בהסתרתם את האמת הם מבזבזים אנרגיה או כוונה לפתור את הבעיה", אמר רנאטו.

 

כשליש מ-12 מיליון תושבי מנילה חיים בשכונות עוני ושליש מ-94 מיליון פיליפנים חיים מתחת לקו העוני ומשתכרים 1.25 דולר בממוצע ליום. מנקודת מבט אזורית, יותר ממחצית מאוכלוסיית אסיה חיה בעוני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איפה שכונות העוני? החומה במנילה
צילום: EPA
לא רצתה שיראו את עניי ארצה. אימלדה מרקוס
צילום: AFP
מומלצים