שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס, shutterstock

מהגרים בפריז: היום אנחנו מרגישים צרפתים גאים

אלפי צעירים, בהם תושבי פרברים, נהרו לכיכר הבסטיליה כדי לחגוג את הבחירה בנשיא סוציאליסטי לראשונה זה 17 שנה. "ב-1981 חגגו הורינו את הבחירה בפרנסואה מיטראן ועכשיו אנחנו חוגגים את בחירתו של פרנסואה השני בתקווה לעתיד טוב יותר"

מפרנסואה מיטראן לפרנסואה הולנד : לראשונה זה 17 שנה, בחרה אמש (יום א') צרפת נשיא סוציאליסטי ונפרדה מניקולא סרקוזי מהמרכז-ימין השמרני. הנשיא הנבחר, פרנסואה הולנד, נחשב לדמות די אפורה והגדיר את עצמו בעבר כ"מר נורמלי". שעות לפני פרסום התוצאות כבר נהרו אוהדיו של הולנד לכיכר הבסטיליה בפריז כדי לחגוג את ניצחונם הצפוי.

 

המהפכה הצרפתית - כתבות אחרונות:

 

סנדרה ואמין, צעירים בשנות העשרים לחייהם, הם סטודנטים ופעילים במפלגה הסוציאליסטית שהיו בין אלפי הצעירים - חלקם מהפרברים - שהגיעו לכיכר הבסטיליה. "ההורים שלנו סיפרו לנו כי ב-1981 הם חגגו בכיכר הבסטיליה את בחירתו של פרנסואה מיטראן לנשיא. הלילה אנחנו חוגגים את בחירתו של פרנסואה השני (הולנד) בתקווה לעתיד טוב יותר. אנחנו מקווים שבסיום לימודינו באוניברסיטה, נמצא עבודה ונצליח להתקיים בכבוד", אמרו השניים ל-ynet.

 

אווירת קרנבל במרכז פריז. כיכר הבסטיליה (צילום: MCT) (צילום: MCT)
אווירת קרנבל במרכז פריז. כיכר הבסטיליה(צילום: MCT)

 

"סרקוזי דיבר הרבה על עבודה, אבל צעירים רבים בגילנו מובטלים", הם הסבירו בעודם מנופפים בדגל האדום של המפלגה הסוציאליסטית. אמין הוסיף: "אני ממוצא אלג'יראי, וגר באזור סן דניס בצפון פריז, אזור שבו מתגוררים מהגרים רבים. סרקוזי ומדיניותו גרמו לי ולרבים מחבריי להרגיש שאני לא שייך לצרפת, שאני עדיין זר כאן. היום אני מרגיש צרפתי גאה". הולנד גבר על סרקוזי בסיבוב השני לאחר שקיבל 51.9 אחוזים מקולות הבוחרים. באזור סן דניס זכה מנהיג הסוציאליסטים ב-66 אחוזים מהקולות.

 

התחיל בטול, סיים בפריז

כמו אלפי אנשים אחרים, רובם צעירים, סנדרה ואמין המתינו בכיכר הבסטיליה לבואו של נשיא צרפת הנבחר, שהיה אמור להגיע בטיסה לפריז מהעיר טול, שבה שימש ראש עיר במשך שבע שנים.

טול היא עיר קטנה באזור קורז שמתמחה בתעשיית הדנטל ובבנית אקורדיונים.

 

בניגוד לקודמו סרקוזי, שבילה את שעותיו הראשונות כנשיא בבית קפה יוקרתי בשדרות שאנז אליזה בפריז, העדיף הולנד לחגוג תחילה את הניצחון בטול, על במה זעירה, לצל הקתדרלה של העיר, מול מאות מתושביה, ורק אחר כך הגיע בטיסה לפריז. כאשר הוא הגיע לכיכר הבסטיליה הוא התקבל בהתלהבות רבה.

 

"הולנד ידאג לשיפור מערכת החינוך". תוצאת הבחירות בצרפת (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"הולנד ידאג לשיפור מערכת החינוך". תוצאת הבחירות בצרפת(צילום: AFP)

 

מוריס, מורה בבית ספר מקומי, מחזיק את בנו בן הארבע על כתפיו ומסביר בהתלהבות: "בחרתי בהולנד משום שאני מאמין שהוא ידאג לשיפור מערכת החינוך ויגדיל את מספר המורים, דבר שנראה לי מאוד חשוב, ואני רוצה שבני יזכור את הרגע הזה".

 

דגלי סוריה ופלסטין בכיכר ההומה

לפני בואו של הולנד לכיכר הבסטיליה, הספיקו מוריס ובנו לרקוד לקצב שירתם של הזמר וכוכב הטניס לשעבר יאניק נואה ולהקתו. נואה, בן לאם צרפתייה ולאב מקמרון, הוא תומך נלהב של הולנד. "אני צרפתי גאה", הכריז נואה בסיום הופעתו.

 

רבים מהנוכחים בקהל שהצטופף בכיכר הבסטיליה החזיקו בידיהם דגלים ולא רק דגלי הטריקולור הצרפתי בצבע אדום, לבן וכחול, אלא גם דגלים בצבעי הקשת של הקהילה הגאה, דגלים אדומים של האיגודים המקצועיים ודגלים איריים ואיטלקיים. עוד דגלים שנצפו בכיכר ההומה: דגלי סוריה החופשית, דגלי אלג'יריה ודגלי פלסטין - עובדה שהוסיפה אמנם לאווירת הקרנבל ששררה במקום, אך גם העידה על קהל הבוחרים של הנשיא הנבחר הולנד ומה מצפים ממנו הבוחרים.

 

שם הוורד. פרנסואה הולנד חוגג את ניצחונו בעיר טול (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
שם הוורד. פרנסואה הולנד חוגג את ניצחונו בעיר טול(צילום: רויטרס)

 

עם רדתו של נואה מהבמה, החליפה אותו בשירה הזמרת הישראלית יעל נעים, שנחשבת לכוכבת גדולה בצרפת, והקהל הרב ליווה אותה בשירה.

 

כמו בחגיגות 14 ביולי

הבסטיליה לא הייתה הכיכר היחידה שבה חגגו אמש בפריז. שדרות השאנז אליזה המפורסמות נחסמו לתנועה על ידי עשרות מכוניות ואזרחים שפתחו בקבוקי שמפניה על רקע שער הניצחון ופיזרו חזיזים כאילו היה מדובר בחגיגות 14 ביולי, יום העצמאות הצרפתי. ברובע הלטיני רקדו סטודנטים בכיכר סן מישל.

 

בעיר הבירה הצרפתית קיבל הולנד יותר מ-55 אחוזים מקולות הבוחרים. כמה צעדים מכיכר סן מישל, באולם המטואליטה, נאם סרקוזי את נאום הפרידה הקצר שלו מול מאות מאוהדיו, שנופפו בדגלי צרפת כשעיניהם דומעות. "אני אוהב את צרפת ואתכם היום יותר מתמיד, ואני מאחל לנשיא החדש הצלחה", אמר סרקוזי.

 

"דיבר על עבודה, אבל רבים מהצעירים מובטלים". סרקוזי באליזה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"דיבר על עבודה, אבל רבים מהצעירים מובטלים". סרקוזי באליזה(צילום: AFP)

 

כמה שעות מאוחר יותר על הבמה בבסטיליה, מול הקהל המשולהב, החזיק הולנד בידו זר ורדים גדול בצבע אדום, סמל המפלגה הסוציאליסטית. הנשיא הנבחר הודה לקהל על שבחרו בו לנשיא והבטיח להיות "הנשיא של כולם" ולא מיהר לנטוש את הבמה והקהל הנלהב.

 

כל העיתונים התעניינו במחליפה של קרלה

הבוקר התעוררו אזרחי צרפת לכותרות עיתונים מאופקות למדי, יחסית למהפך הפוליטי הגדול. העיתון "ליברסיון", המזוהה עם השמאל, הסתפק בתמונה מטושטשת של הולנד ביחד עם מילה אחת בכותרת "נורמל!". "לה פיגרו" הימני יצא בכותרת ממלכתית: "פרנסואה הולנד נשיא", ואילו העיתון העממי "לה פריזיאן" כתב בכותרתו: "הניצחון של פרנסואה הולנד".

 

כל העיתונים בצרפת עסקו מטבע הדברים בעיקר בעתיד וניסו לנחש את מי ימנה הולנד לראש ממשלה ושרים, איך יתמודד עם אסיפה לאומית שבה יש היום רוב ימני לפחות בחודש וחצי הקרובים וכיצד ייראו מאבקי הכוח הצפויים בתוך מפלגתו של סרקוזי הפורש. וכמובן, כל כלי התקשורת בצרפת התעניינו בדמותה של בת זוגו של הולנד ואלרי טרירוויילר, שתחליף בתפקיד הגברת הראשונה של צרפת את קרלה ברוני.

 

טרירוויילר היא עיתונאית פוליטית מוערכת והולנד עזב את בת זוגו זה שלושה עשורים, סגולן רויאל, למענה. בצרפת מייחסים לטרירווילר את השינוי המהפכני שעבר הולנד - מאיש בעל חזות עגלגלה, אפרורי וכביכול חסר כריזמה לתפקיד נשיא צרפת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סוף סוף נשיא נורמלי לצרפת? הולנד
צילום: רויטרס
צילום: AP
אחראית לשינוי התדמיתי של בן זוגה. טרירוויילר
צילום: AP
Au Revoir. ברוני וסרקוזי
צילום: AP
הרקיד את הקהל בבסטיליה. יאניק נואה
צילום: איי פי
ההמונים ליוו אותה בשירה. יעל נעים הישראלית
צילום: AP
מומלצים