שתף קטע נבחר

הפעוט נולד בטיול בטורקיה, אז אין לו אזרחות

עאדל דיאבאת מזרזיר שבגליל נולד לפני שנתיים כשהוריו טיילו בתקופת פרשת המרמרה. עד היום מסרב משרד הפנים להעניק לו תעודת לידה. ההורים: "מתקשים להעניק לו אפילו טיפול רפואי". רשות האוכלוסין: לא הציגו את המסמכים הנדרשים

בין ישראל לטורקיה - ללא אזרחות. עאדל דיאבאת בן השנתיים, מהכפר הבדואי זרזיר שבגליל, נפל בין הכיסאות בגלל צירוף מקרים ייחודי, ועד היום מתקשים הוריו להנפיק לו תעודת לידה ישראלית.

 

ההורים, אמל והייתם, היו מעורבים לפני כשנתיים בתאונת דרכים בעת שטיילו בטורקיה. השניים הובהלו לבית חולים מקומי, שם נאלצה האשה אמל, שהייתה בחודש השמיני להריונה, ללדת לפני הזמן. מאז שחזרו לישראל ועד עתה נותר התינוק עאדל ללא תעודת לידה או כל מסמך אחר ממשרד הפנים המאשר שהוא אזרח ישראלי.

 

ממשרד הפנים נמסר היום (ה') שהטיפול בנושא שייך לרשות האוכלוסין וההגירה, ודוברת הרשות, סבין חדד מסרה ל-ynet שבהתאם לחוק, ניתן לבצע פעולה במרשם האוכלוסין רק עם הצגת תעודה ציבורית ורשמית בלבד – דבר שבני הזוג דיאבאת לא עשו.

 

משפחת דיאבאת. מתקשים לקחת את עאדל לטיפול רפואי (צילום: מוחמד שינאווי) (צילום: מוחמד שינאווי)
משפחת דיאבאת. מתקשים לקחת את עאדל לטיפול רפואי(צילום: מוחמד שינאווי)

 

האב הייתם מספר שהטיול הזוגי לטורקיה התקיים במקביל להשתלשלות הפרשה של משט המרמרה, דבר שהוביל ליחס קר מצד הטורקים ולקושי שמולו מתמודדת המשפחה עד עתה: "שחררו אותנו מבית החולים הטורקי כמה ימים אחרי הלידה, והצוות סירב לתת לנו תעודת לידה. הם הסתפקו באישור לידה, אף ששילמתי להם 4,000 דולר עבור הטיפול. הם התייחסו אלינו בצורה מאוד מאכזבת בגלל המשט".

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

לדברי דיאבאת, סוגיית אישור הלידה הקשתה עליהם כבר ביציאה מאיסטנבול, כשאנשי ביקורת הדרכונים שלחו את המשפחה להוציא לפעוט אישור מיוחד מהשגרירות הישראלית. ההורים טוענים שכשהגיעו לארץ הם נדרשו להציג אישורים רבים, שאותם השיגו רק אחרי כמה חודשים, וגם אחר כך סירב משרד הפנים לנפק לעאדל תעודת לידה רשמית.

 

"אנחנו מתקשים אפילו להעניק לילד טיפול רפואי", אומרת האם אמל. "לפני חודש הוא חלה ולקחתי אותו לבתי החולים, אבל לא קיבלו אותו לפני ששילמתי כסף. אני לא יודע מה אעשה חלילה במקרה חירום. בשנה הבאה נצטרך לרשום אותו למעון ואני חושש שאף אחד לא יקבל אותו. פניתי לכל העולם כדי אבל שום דבר לא מתקדם".

 

הייתם: "המערכת אטומה. הרמתי ידיים והחלטתי לא לפנות יותר למשרד הפנים. מעכשיו נחפש דרכים משפטיות. אם היה מדובר ביהודי, העניין היה נגמר מזמן. משרד הפנים אמור להתחשב בילד ישראלי ולא להשפיל אותנו".

 

מרשות האוכלוסין נמסר: "בהתאם לחוק, ניתן לבצע פעולה במרשם האוכלוסין עם הצגת תעודה ציבורית ורשמית בלבד. הסבר זה ניתן למר דיאבאת, אשר הציג הודעת לידה שאינה ציבורית. בני הזוג הגיעו לרשום את בנם רק שבעה חודשים לאחר לידתו ולא מיד עם כניסתם לישראל. הזוג לא הגיש אף מסמך מאלו שנדרשו, לרבות אלו שהעידו על מעקב ההיריון. להורים הוצע לפנות לשגרירות טורקיה בישראל לבקש את המסמך המבוקש. לכשיוצג המסמך ו/או צו מבית משפט, אין כל מניעה לרשום את הילד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אמל, עאדל והייתם דיאבאת. קיבלנו יחס קר בטורקי בגלל פרשת המרמרה
צילום: מוחמד שינאווי
מומלצים