שתף קטע נבחר

"המהלך לפיצול סיעת קדימה תקוע, צריך לחכות"

למרות הביקורת מבית, נראה כי לפי שעה אין שבעה חברי כנסת בקדימה שיסכימו להתפצל ולהקים סיעה. מופז שוחח בסוף השבוע עם חברי מפלגתו והביע התנגדות לחוק עוקף בג"ץ

"לפי שעה, המהלך לפיצול סיעת קדימה תקוע". כך הודו אמש (שבת) חברי כנסת בקדימה, ששמם הוזכר כמי שעשויים להתפלג ולהקים סיעה חדשה, על מנת להכין פלטפורמה פרלמנטרית למפלגה עתידית בראשות ציפי לבני.

 

עוד על ממשלת האחדות החדשה:

 

בימים האחרונים, לאחר הקמת ממשלת האחדות, סוערות הרוחות בסיעת קדימה, וכמה מחברי הכנסת שתמכו בלבני בפריימריז החלו לדון באפשרות להתפלג ולהקים סיעה חדשה. לפי שעה, נראה שאין שבעה חברי כנסת בקדימה שמוכנים לצאת למהלך דרמטי שכזה. כמו כן, נראה שגם לבני עצמה אינה בשלה עדיין להקמת מפלגה פוליטית חדשה, ולוחות הזמנים יידחו לפחות עד 31 ביולי, המועד הסופי שאותו הקציבה קדימה בהסכם הקואליציוני לקידום חלופה לחוק טל.

 

"אנחנו צריכים כרגע לחכות ולראות מה יקרה", אמר אחד הח"כים המעורים במהלך. "מוקדם לדעת מה יהיה בסוף יולי,

ובכל מקרה - אין כרגע שבעה חברי כנסת, ולכן המהלך כולו נתקע". גם חיים רמון, מי שכיהן כיו"ר מועצת קדימה, ופרש ברביעי בערב מהמפלגה, אמר בימים האחרונים כי מוקדם עוד לדבר על הקמת מפלגה חדשה בראשות לבני.

 

אנשיו של מופז לא מחכים לפיצולים, וכבר בשבוע שעבר דנו בכירים בקדימה עם בכירים בליכוד באפשרות להביא לביטולו של החוק הקרוי על שמו של מופז. אמש פורסם ב-ynet לראשונה כי בקדימה מבקשים להחזיר את החוק לקדמותו, כלומר לאפשר פיצול רק אם שליש מחברי אותה סיעה משתתפים במהלך, ולא רק שבעה ח"כים, כפי שניתן כיום. אם יתוקן החוק, המשמעות תהיה שפיצול קדימה יהיה קשה יותר למימוש.

 

ח"כ יובל צלנר, שהושבע לכנסת רק בשבוע שעבר, לאחר התפטרותה של ח"כ ציפי לבני, ונחשב לאחד מאנשי מחנה מופז, הודיע שיבחן את ההשלכות הנלוות לביטול החוק. בכירים בליכוד ציינו אתמול כי ייתכן שהתיקון יעבור, "אולי בעתיד הקרוב יתקיים הליך שיחזיר את חוק מופז לקדמותו". מופז עצמו שוחח בסוף השבוע עם ח"כים בקדימה, ולא הכחיש את הכוונה לבטל את החוק.

 

מאידך, מופז גם לא אישר שהוא מוביל מהלך כזה, אך הסביר כי מעולם לא ביקש שיחוקקו אותו ולא אהב את קיומו. ח"כ כרמל שאמה-הכהן מהליכוד תקף בחריפות את הכוונה לשנות את החוק שחוקק אך לפני שנתיים על מנת לאפשר את פילוגה של קדימה. שאמה אמר כי "עדיף לפזר את הכנסת מאשר לפזר את כבודה בחקיקת חוק. הכנסת הפכה למתפרה המחוקקת חוקים לפי מידות ודרישות של סכסוכים מפלגתיים סיעתיים. אם הכנסת ה-18 רוצה לרשום שיא גינס בצחנה פוליטית, אז שתחוקק חוקים לפי צרכים של עסקנות מפלגתית. אני אתנגד לשינוי החוק הזה".

  

במערכת הפוליטית נמשכה הביקורת נגד הקמת ממשלת האחדות. לביקורת הקשה מצד חברים בקדימה נגד הממשלה החדשה, הצטרפה גם ח"כ אורית זוארץ, ששמה מוזכר כמי שעשויה לפרוש ולחבור לציפי לבני בעתיד: "חזרתי מכינוס בינלאומי בבוסטון, הצגתי בכנס את המאבק של מדינת ישראל בסחר בנשים ומתברר שבינתיים מתקיים פה לעיני הציבור סחר בבני אדם. במכירה פומבית נמכרו לנתניהו 28 חברי כנסת ו-90 אלף חברי קדימה".

 

גם השר משה (בוגי) יעלון מתח ביקורת על התנהלותו של מופז: "השבוע הזכיר לי את ההתלבטות האישית להיכנס לפוליטיקה. הראש אמר כן והלב אמר לא. הלב אמר לא, כי ראיתי בהיותי לובש מדים כמה דברים שלא יתנהלו מבחינת תרבות פוליטית, רגעים שלעתים צריך לקחת כדורים נגד בחילה". מנגד, מנסה מופז להרגיע מעט את הרוחות בקדימה. בשיחות שקיים בסוף השבוע עם חברי מפלגתו, הביע את התנגדותו לחקיקה עוקפת בג"ץ, דוגמת חוק ההסדרה לגבעת האולפנה. הוא ציין כי החלטות בית המשפט חלוטות, ויש לכבדן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בינתיים אין פיצול. שאול מופז
צילום: גיל יוחנן
מומלצים