כנאפה גבינה וריבת עגבניות
הישר מן המשק: כנאפה חמה ומתוקה עם טוויסט של ריבת עגבניות. חגיגה לחך ולעיניים? בהחלט ?
כנאפה קדאיף עם גבינת עיזים ועגבניות שרי
המרכיבים:
200 גרם אטריות קדאיף
100 גרם חמאת עיזים של משק צוריאל - מומסת
150 גרם גבינת מה עז 9% של משק צוריאל – חתוכה לטבעות דקות
150 גרם קממברט טודור של משק צוריאל – חתוכה לפרוסות דקות
לסירופ:
1/2 כוס סוכר
2 לימונים טריים
10 עגבניות שרי חצויות
מעט פלפל צ'ילי יבש וגרוס
1/2 כוס מים
עוד שבועות בערוץ האוכל:
ברוסקטות גבינות בקר ועיזים במגוון הצעות הגשה
אופן ההכנה:
- מכינים את הסירופ: מבשלים בסיר קטן את כל חומרי הסירופ, בחום בינוני תוך כדי ערבוב עד להסמכת הסירופ (כרבע שעה)
- מכינים את הקדאיף: מניחים את אטריות הקדאיף בקערה גדולה ומפרידים אותן קלות אחת מהשנייה
- ממיסים במחבת בגודל בינוני את חמאת העיזים ויוצקים אותה על אטריות הקדאיף
- מערבבים היטב את אטריות הקדאיף עם חמאת העיזים המומסת
- מניחים ומסדרים במחבת (שהמסנו את החמאה) מחצית מכמות אטריות הקדאיף בצורה צפופה על כל שטח פני המחבת
- מפזרים במחבת (מעל אטריות הקדאיף) את טבעות גבינת המה עז 9% ופרוסות גבינת הקממברט טודור ומכסים את הגבינות בשכבה צפופה נוספת של אטריות הקדאיף שנותרו(כך שבסופו של דבר נוצר לנו סנדוויץ' של אטריות קדאיף במילוי גבינות)
- מטגנים על אש נמוכה כ-5 דקות לכל צד(עד להזהבה), (ניתן להיעזר בצלחת בזמן הפיכת הכנאפה במחבת)
- מעבירים את הכנאפה לצלחת הגשה, יוצקים את סירופ העגבניות שרי מעל ומגישים חם
מומלצים