שתף קטע נבחר

כרת 156 עצים מוגנים: הקנס - 0 שקלים

בית משפט השלום הרשיע אדם בכריתת עצי אקליפטוס מוגנים ביער בן שמן, אך התחשב במצבו הכלכלי והסתפק בעונש של התחייבות שלא לבצע את אותה עבירה בשנתיים הבאות

מהו העונש שראוי להטיל על אדם שכרת עצים מוגנים? שאלה זו הגיעה לאחרונה לבית המשפט בנתניה, שהרשיע הנאשם בעבירה של כריתת עצים מוגנים, אך נמנע מלהטיל עליו קנס והסתפק בעונש של התחייבות שלא לכרות עצים מוגנים במשך שנתיים. 

 

 

בכתב אישום נטען כי הנאשם כרת כ-156 עצי אקליפטוס מוגנים ביער בן שמן, למרות שלא היה לו רישיון לכרות עצים. כן פורט כי קק"ל אמנם אישרה לנאשם לגזום ענפים מעצי אקליפטוס שנמצאים בחלקה מסוימת ביער, אולם הוא ביצע זאת בחלקה אחרת מזו שאושרה לו, שכלל אינה מתאימה לגיזום ענפים.

 

עוד נטען שכתוצאה מכך נגרם לקק"ל נזק של 12,224 שקלים. בטיעוניה לעונש, ציינה המדינה את חומרת מעשיו של הנאשם וביקשה להטיל עליו את הקנס המקסימאלי שקבוע בחוק, בנוסף לקבלת התחייבות מהנאשם שלא יחזור ולבצע את אותן עבירות. 

 

אקליפטוסים כרותים (אילוסטרציה) (צילום: דורון גולן) (צילום: דורון גולן)
אקליפטוסים כרותים (אילוסטרציה)(צילום: דורון גולן)

 

כרת עצים ולא ענפים

הנאשם טען להגנתו, כי לא כרת את העצים אלא רק גזם וטיפח אותם לצורך ייצוא, וכי לפני הגיזום העצים היו במצב גרוע ודווקא הוא הציל אותם וגרם להם לפרוח. לפיכך הוא עתר להקלה בעונשו בציינו את מצבו הכלכלי הקשה וחובותיו הכבדים.

 

השופטת אביבה טלמור קבעה כי מהעדויות עוזר היערן ומנהל יער בן שמן, הנאשם התבקש להפסיק את כריתת העצים, אך הוא לא עשה כן בטענה כי הוא רק מוריד את הענפים כשבפועל הוא כרת את העצים עצמם. 

 

באשר לעדות הנאשם נקבע, כי הוא מנסה לגמד את האירוע ולהתנער מאחריותו, בה בעת שהוא מודה כי לא היה לו רישיון בכתב לכריתת עצי אקליפטוס.

 

לפיכך נפסק, כי לאור מצבו הכלכלי של הנאשם, ועל מנת להרתיע אותו מלבצע עבירה של כריתת עצים, הוא יחתום על התחייבות של 10,000 שקל, כי במשך שנתיים לא יחזור לבצע את אותה עבירה.

 

לעיון בפסק הדין

 

לאתר המשפט הישראלי "פסקדין "

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אקליפטוסים כרותים (המחשה)
צילום: רועי דיין
מומלצים