שתף קטע נבחר

"מכרו לי זרע פגום - והתינוק נולד עם כליה אחת"

לטענת האישה, אם חד הורית מאזור השרון, רק כשהייתה בחודש החמישי להריון היא קיבלה הודעה כי הזרע שרכשה נושא פגם גנטי חמור. התינוק נולד כשהוא בעל כליה אחת בלבד, וכעת היא תובעת את בנק הזרע של בי"ח שיבא

אם חד הורית תושבת השרון תובעת את בית החולים שיבא לאחר שלטענתה עברה הפריה מזרע פגום. התוצאה: בנה נולד עם כליה אחת. בעקבות הפגם נאלצת האם להגיע עם בנה פעמים רבות לבית החולים, לאישפוזים ולחדר מיון, ובנה מוגבל בפעילויות המתאימות לבני גילו ומצוי בסכנה תמידית. התביעה הוגשה לבית משפט השלום בכפר סבא על ידי עורכי הדין דן אשכנזי ודיקלה ברנס.

 

לטענת האישה לפני כשבע שנים היא רכשה מנת זרע מבנק הזרע של בית החולים שיבא. כשהייתה בחודש החמישי להריונה היק קיבלה הודעה מבנק הזרע כי הזרע בו הופרתה נושא פגם גנטי הקרוי "טרנסלוקציה מאוזנת 1/10", וכי עליה לעבור בדחיפות בדיקות ויעוץ גנטי, כדי לברר אם העובר שהיא נושאת ברחמה פגוע. התובעת טוענת כי בשיחות עם רופאי בית החולים היא הבינה כי מדובר בפגם גנטי חמור, העשוי לעבור לעובר ולגרום לו לסבול ממומים קשים, חלקם כאלה שיסתיימו בהפלה טבעית ואחרים עלולים להיות כאלה שבגינם יהיה צורך בהפלה יזומה. לדבריה, היא נמצאה במשך חודשים רבים, עד ללידה ממש, באי וודאות לגבי מצבו של העובר.

 

ואכן בתום ההריון נולד תינוק עם מום, כשהוא בעל כליה אחת בלבד. מום זה, לדברי האם, נצפה כבר במהלך ההריון אך עד ללידה לא היתה לגביו וודאות מוחלטת. מאז הלידה היא טוענת כי עוברים עליה ימי טלטלה נפשית, לילות ללא שינה פחדים וחששות.

 

בשל הכליה הבודדת נמצא הבן, כיום בן שש וחצי, במעקב רפואי הדוק. האם נאלצת להגיע איתו לחדר המיון בכל פעם שיש עליית חום קטנה, והוא נמצא לדבריה בסכנה רפואית תמידית בשל המום. בתוך כך, במקרה שתיווצר בעיה בלתי הפיכה בכליה, בהיעדר כליה נוספת המשמשת גיבוי כמו אצל שאר בני האדם – ייאלץ הבן לעבור השתלת כליה באופן מיידי.

 

"מדובר בפגם גנטי חמור שהנתבעת הודתה בו בכתב", אומרת עו"ד דיקלה ברנס, המייצגת את האם. "היה צריך לגלותו לפני שהוכנס הזרע הפגום לבנק הזרע, וודאי לפני שנעשה בו שימוש בגופה של התובעת".

 

טרם הוגש כתב הגנה. מבית החולים שיבא טרם נמסרה תגובה.

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורלי דיין
בנק הזרע. "היה צריך לגלות את הפגם עוד לפני שנעשה בו שימוש"
צילום: אורלי דיין
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים