שתף קטע נבחר
מנות לפי מתמודדים

החגיגה של איילת: ארוחת שבועות בצ'יק צ'ק

איילת הירשמן לא מסתבכת ומכינה לערב השבועות מתכונים מושקעים, כיפיים והכי חשוב - בקלי קלות. בתפריט: סלט קפרזה חגיגי, לחמניות בואיקוס מופלאות, קנלוני תרד ועוגת גרנולה, יוגורט ופירות

מלבד היותו חגיגה של גבינות, שבועות הוא גם ההזדמנות האחרונה להתיישב לשולחן חג, לפחות עד ראש השנה.

 

עוד בערוץ האוכל:

אמרו צ'יז: מבדק עוגות הגבינה הגדול

ארוחה לבנה: קונים מטעמי חג הביתה

לבן בכוס: יינות לבנים לחג בפחות מ-50 שקלים

לכל מתכוני השבועות בערוץ האוכל

 

איילת הירשמן העלתה לכבוד החג מספר מתכונים קלאסיים, מושקעים אך לא מסובכים מדי. עוד מתכונים שלה, ממש שנייה לפני ערב החג, אפשר למצוא בתכניתה החדשה, "פשוט וטעים עם איילת", שתשודר השבוע (ובכלל - מדי שבת) בערוץ 10, בשעה 18:35 ותוקדש לשבועות (ynet)

 

קפרזה - סלט עגבניות, בזיליקום ומוצרלה, עם פסטו

הייתי באי האיטלקי קפרי כשהייתי בת עשר בערך. הוא נצרב לי בלב מאז בלב כמו חלום, הים הכחול וסלט שקרוי על שמו: קפרזה ירוק-לבן-אדום.

 

מקפרי באהבה. סלט קפרזה (צילום: יוסי סליס)
מקפרי באהבה. סלט קפרזה(צילום: יוסי סליס)

 

יכול להיות שהוספתי לו מאז שכבות חדשות של זכרון, כמו שקורה תמיד עם חוויות אוכל, בעיקר כאלה של ילדות, אבל אני כמעט משוכנעת שבסלט שאכלתי במסעדה קטנה על החוף, הבזיליקום לא הופיע כעלים בלבד, אלא היו גם נטיפי רוטב פסטו קלילים, על העגבניות וגבינת המוצרלה. בכל מקרה, מאז אני מכינה אותו ככה, אבל רק כשיש לי: 1. עגבניות מושלמות. בשלות ומתוקות 2. מוצרלה טרייה וטובה מאוד 3. בזיליקום מצטיין.

 

לפעמים אני משתמשת בכדורי מיני מוצרלה (כמו בתצלום), בכדורי מוצרלה גדולים או בצמת מוצרלה גדולה וטרייה שאני קורעת לפיסות גדולות המתקבלות במראה השאבי שיק. כן, אני מודעת לאסכולה הגורסת סידור קפרזה בפרוסות סימטריות של עגבניות, גבינה ובזיליקום. אבל אני חושבת שהמראה המבולגן-שמח ובלתי רשמי הולם מעט יותר את אופיי, אז איכשהו זה הסלט שאנחנו אוכלים. תמיד עם לחם קלוי ליד, שקולט את כל הטוב הזה אליו.

 

המרכיבים ל-4-6 מנות:

 

לפסטו:

1/2 צרור בזיליקום (עלים בלבד. הגבעולים מרים)

1 שן שום טרייה, קלופה וקצוצה גס

1/2 1 כפות שמן זית

מלח

 

לסלט:

600 גרם גבינת מוצרלה טרייה, בכדורי קטנים או גדולים, או צמת מוצרלה, קרועים לפיסות

6 עגבניות אדומות בשלות פרוסות עבה, או 20 עגבניות שרי בשלות, חצויות, או שילוב שלהן

1 צרור עלי בזיליקום טריים (העלים בלבד, הגבעולים מרים)

מלח ים גס

חומץ בלסמי

שמן זית כתית מעולה

אפשרות להגשה

פרוסות לחם משוחות בשמן זית, קלויות

 

אופן ההכנה:
  1. מכינים את הפסטו: שמים בקערת מעבד המזון את הבזיליקום, השום ושמן הזית ומתבלים במלח. מעבדים למחית חלקה.
  2. מכינים את הסלט: קורעים או חוצים את המוצרלה ומניחים על צלחת הגשה, מוסיפים את העגבניות, מניחים תלוליות קטנות מהפסטו, יוצקים מלמעלה שמן זית, מטפטפים חומץ בלסמי, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים הכל (בידיים הכי טוב). מוסיפים עלי בזיליקום טריים ומגישים.

 

בואיקוס, הדרך הקלה

אני חושבת שפרסמתי את המתכון כבר בכל כלי תקשורת אפשרי, אך אין בדעתי להפסיק: המאפים הספרדיים- בולגריים הקטנים האלה, משהו בין עוגייה מלוחה ללחמניית גבינות קטנה, הם הצלחה ענקית.

 

את המתכון גביתי במדויק ממיכל שרון, העורכת הגרפית של "לאשה". אם עוד לא עשיתם את זה, נסו אותו.

 

המרכיבים (כ-20 יחידות):

3 כוסות (420 גרם) קמח תופח

3 כוסות גבינות מלוחות וצהובות מעורבבות מגוררות דק

200 גרם חמאה, רכה, חתוכה לקוביות גדולות

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

מלח, לפי הטעם (תלוי במידת המליחות של הגבינות)

לזרייה

ביצה, טרופה

זרעוני שומשום או קצח - לא חובה

 

גאוות הספרדים. לחמניות בואיקוס (צילום: יוסי סליס)
גאוות הספרדים. לחמניות בואיקוס(צילום: יוסי סליס)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
  2. שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים בידיים עד שמתקבל בצק רך אבל דביק קלות.
  3. עכשיו יש שתי אפשרויות: א. אם ממהרים, לוקחים מהבצק פיסות קטנות, ויוצרים מהן כדורים, בגודל של עגבניות שרי בערך. מניחים בתבנית במרווחים של 3 ס"מ ומשטחים קצת. ב. האפשרות השנייה, שיוצרות בואיקוס בעלי שוליים אחידים במראה עוגייתי יותר, היא לקמח משטח עבודה, להניח עליו את הבצק, לשטח קצת בידיים (לא חייבים להשתמש במערוך) לעובי של כ-4 ס"מ ולקרוץ בכוס עיגולים, בקוטר של 2-3 ס"מ.
  4. מניחים בתבניות במרווחים של 3 ס"מ. מורחים כל עיגול בביצה הטרופה, זורים שומשום או קצח. אופים כ-15 דקות, או עד הזהבה. מגישים מיד או שומרים בכלי אטום עד יומיים, או במקפיא עד שבועיים.

 

קנלוני במלית ריקוטה ותרד, ברוטב עגבניות

תבנית אחת, גדושה ונהדרת, של פסטה ממולאת בכל הטעמים האיטלקיים שרק אפשר לחשוב עליהם, וגם מוקרמת מלמעלה בגבינות.

 

המרכיבים:

 

לתרד:

1 כף חמאה

2 כפות שמן זית

1 בצל, קלוף וקצוץ דק

3 שיני שום, קלופות ופרוסות דק

1 חבילה (500 גרם) עלי תרד טריים, שטופים

מלח, פלפל לבן

אגוז מוסקט מגורר

1 מכל (250 גרם) גבינת ריקוטה

 

למאפה:

2 כוסות רוטב עגבניות (מתוצרת בית או מוכן, מצנצנת טובה)

1 חבילה (500 גרם שהם כ-14 צינורות) גלילי פסטה קנלוני

שמן זית

1 מכל (250 מ"ל) שמנת חמוצה

200 גרם גבינת פרמזן מגוררת

200 גרם כדורי גבינת מוצרלה רכה, חצויים

מלח, פלפל לבן

אגוז מוסקט מגורר

 

קנלוני תרד וריקוטה (צילום: אוהד רומנו)
קנלוני תרד וריקוטה(צילום: אוהד רומנו)

 

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

2. התרד: שמים במחבת גדולה את החמאה ושמן הזית ומחממים עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את הבצל ומטגנים כמה דקות עד שהוא שקוף. מוסיפים את השום והתרד ומטגנים על להבה בינונית-גבוהה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתרד מתרכך מאוד, 5-4 דקות. מתבלים במלח, בפלפל ובאגוז המוסקט ומערבבים. מסירים מהכיריים ומצננים בתוך מסננת. סוחטים את התרד היטב מעל הכיור ומעבירים לקערה. מוסיפים את גבינת הריקוטה ומערבבים. טועמים ואם צריך מוסיפים עוד מלח, פלפל או אגוז מוסקט.

3.מורחים את רוטב העגבניות בתחתית התבנית.

4. מילוי הקנלוני: מכינים שקית זילוף משקית ניילון קטנה (המיועדת לסנדוויצ'ים) – פשוט ממלאים אותה במלית, ואז חותכים את אחת הפינות התחתונות ומזלפים לתוך הצינורות, על ידי כך שלוחצים וסוחטים את השקית בזהירות. מניחים את הקנלוני הממולאים בתבנית זה לצד זה אך לא צמודים ממש.

5. האפייה: מטפטפים על הקנלוני שמן זית ומורחים עליהם את השמנת החמוצה. מתבלים במלח ובפלפל ובאגוז מוסקט, מסדרים מלמעלה את גבינת המוצרלה וזורים את הפרמזן. אופים 30-25 דקות, עד שהכל זהוב ומבעבע.

 

עוגת גרנולה ויוגורט עם פירות

השילוב הטעים של ארוחת הבוקר - יוגורט, גרנולה, פירות ודבש - בגרסת העוגה. חוץ מיוגורט, יש במלית גם גבינת שמנת, ואם יש סוד אחד חשוב בהכנה, הוא לא לוותר על הסינון שלהם, לפני שמכינים מהם מלית.

 

איך מסננים? לא לדאוג, בקלות רבה. רק מניחים את היוגורט ואת הגבינה במסננת דקה (אם יש - מרפדים אותה בבד חיתול או בבד גאזה, אבל זו לא חובה).

 

בזמן שהגבינות והיוגורט מגירים את כל הנוזלים שלהם, מה שיסכם אחר כך במלית יציבה להפליא, אתם אופים את קלתית הגרנולה. כשהיא מתקררת - ממלאים. מכן הדרך אל ההגשה, עם פירות חתוכים ועם דבש מלמעלה, קצרה במיוחד.

צריך רק לזכור שכדאי להכין לילה לפני שרוצים להגיש, כדי שלעוגה יהיה מספיק זמן (8 שעות) להתייצב במקרר כמו שצריך.

 

המרכיבים לתבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ:

 

לקלתית:

1/2 2 כוסות גרנולה מוכנה (קנויה או תוצרת בית, ראו מתכון בהמשך)

1/2 כוס סוכר

120 גרם חמאה

1 חלמון

למלית:

2 מכלים (400 מ"ל סה"כ) יוגורט

2 מכלים (500 גרם סה"כ) גבינת שמנת

5 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל מעולה

להגשה:

כ-2 כפות, או לפי הטעם, דבש

פירות חתוכים או שלמים, למשל: תוכן של פסיפלורות, בננות חתוכות, תותים, פירות יער, תפוחים פרוסים ועוד

 

יפהפייה. עוגת הגרנולה והיוגורט של איילת (צילום: יוסי סליס) (צילום: יוסי סליס)
יפהפייה. עוגת הגרנולה והיוגורט של איילת(צילום: יוסי סליס)

 

אופן ההכנה:
  1. המלית: שמים את היוגורט ואת הגבינה במסננת דקה - אם יש, כדאי לרפד אותה בבד חיתול או בבד גזה ואז להניח בתוכה את הגבינות, מניחים מעל קערה או בתוך הכיור ומשאירים אותם להגיר נוזלים עד שהקלתית תהיה מוכנה - כך תתקבל מלית יציבה יותר.
  2. מחממים את התור לחום בינוני (180 מעלות).
  3. הקלתית: ממיסים את החמאה במיקרוגל או בסיר קטן על הכיריים. שמים בקערה גדולה את הגרנולה, הסוכר, החמאה המומסת והחלמון ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה. מעבירים לתבנית, מהדקים היטב לתחתית ויוצרים שוליים בגובה 2 ס"מ. מעבירים לתנור ואופים 10-12 דקות, עד שהקלתית יציבה וזהובה. מוציאים מהתנור. מצננים עד שהקלתית מתקררת.
  4. מעבירים את היוגורט והגבינות המסוננים לקערת המערבל, מוסיפים את הסוכר ואת תמצית הווניל ומקציפים דקה שתיים, עד שמתקבל קרם חלק. מכסים ומאחסנים במקרר 8 שעות לפחות, עד שהמלית מתייצבת היטב.
  5. ההגשה: מחלצים את הטארט מהתבנית. מסדרים למעלה את הפירות ויוצקים מהדבש. חותכים למשולשים ומגישים.

 

לכל מתכוני השבועות בערוץ האוכל

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי סליס
עוגה שהיא ברקפסט. עוגת גרנולה ויוגורט עם פירות
צילום: יוסי סליס
עוד מתכונים - במוצ"ש. איילת הירשמן (מתוך תכניתה החדשה: "פשוט וטעים עם איילת")
צילום: עדי אורני
מומלצים