שתף קטע נבחר

הטלוויזיות של סוני למדו עברית

סוני מציגה לראשונה עברית במסכיה. בדקנו את דגם הדגל החדש בסדרה 8: ה- LED HX855 בעיצוב מונוליטי, תמונה מרשימה, אינטרנט וגם אפליקצית שליטה חכמה

הטלוויזיות החכמות, נכנסו בסערה לסלון בשנתיים האחרונות ולראשונה הציגו אפליקציות ואפשרות גלישה באינטרנט. עם החוכמה הגיעה גם דרישה לגייר את המסכים. היצרניות הקוריאניות (סמסונג ו- LG) היו הראשונות לעשות זאת, אך המותגים היפניים שהולכים לאט אך בטוח, בוששו עד עתה להטמיע את העברית. כעת סוני משיקה את הסדרות החדשות ולראשונה אצל יצרן יפני, הן גם תומכות בעברית באופן מלא.

 

עוד ב-dtown:

ראיון עם האב והבן בחברת Linn – מפטיפון לסטרימר

NAD T787 – רסיבר קולנוע ביתי במבחן: כבד ושרירי

קנון 650D – הפעם עם מיקוד אוטומטי בוידאו ומסך מגע

 

מונוליטית

כיאה לדגם בכיר יחסית, העיצוב של ה- Sony KDL-55HX855 (מכונה גם HX853 בחלק מהארצות) שונה מהמבנה המוכר של טלוויזיה הניצבת על רגל. סוני עיצבה את ה- 855 כלוח שטוח שלם ושחור (ללא כפתורים) בעובי 3.5 ס”מ. היא מונחת על הבסיס המונוליטי הכסוף כאשר היא שעונה בזוית של 6 מעלות לאחור. הבסיס לא נמצא שם רק ליופי, אלא מכיל בתוכו גם רמקולים כך שהצליל יוצא מהם לכיוון הצופה ולא מופנה לאחור.

 


 

את חזית המסך השטוחה, מכסה זכוכית "גורילה" אותה מוצאים בדרך כלל במסכי טאבלטים וסמארטפונים. נכון לעכשיו, היא נוכחת רק במספר מצומצם של מסכי סוני והיא עמידה יותר מהרגיל בפני מכות או שריטות ויכולה להגן על המסך מפני זריקה אקראית של שלט רחוק למשל או חריטה של מחזיק מפתחות (רק עשו טובה ובכל זאת אל תנסו את זה בבית - אנחנו כבר ניסינו זאת).

 

הפאנל הקדמי המבריק מציג השתקפויות ברמה מסויימת (לא קיצונית) והזוית האלכסונית של המסך גורמת לזה שמקור אור בוהק הממוקם ישירות מאחוריכם, לא ישתקף באופן ישיר אלא דווקא דברים הממוקמים גבוה יותר על הקיר.

 


 

השלט הרחוק, מגיע גם הפעם באותו עיצוב מוכר של הדגמים הקודמים. שחור כולו כאשר חזיתו קעורה ועם מערך לחצנים צפוף, ללא תאורה פנימית וחבל. חיבורי המסך, כוללים, בין השאר ארבע כניסות HDMI 1.4, חיבור רשת קוית וגם אנטנת WiFi פנימית (מגיעה בכל טלוויזיות סוני החכמות בסדרות החדשות).

 

ממשק מורכב  

הכניסה לממשק הראשי של הטלוויזיה מתבתצעת דרך לחצן Home בשלט, אבולוציית התפריטים המודרנית בסוני מבוססת על ממשק ה- X המפורסם שמשתמשים רבים למדו להכיר בקונסולת המשחקים PS3. על רקע שחור, ישנה שורה אופקית של קיצורים דרך לתפריטי המשנה וטור אנכי בצד המייצג את התפריט הפתוח באותו רגע, זאת לצד תמונה מוקטנת של השידור הנוכחי.

 

כאמור, הממשק תורגם לעברית: “מקורות קלט", “תוכן אינטרנט", “יישומים" ועוד. מי שאינו מורגל בלוגיקת התפריטים של סוני, יצטרך להתרגל אליה, כולל לחלק מהכפילויות, כמו אל תפריט הגדרות התמונה והקול, אליו ניתן להכנס גם דרך תפריט אחר לגמרי אליו מגיעים ע"י לחיצה על Options בשלט.

 


 

בנוסף ישנם ישומונים כמו לוח שנה, שעון עולמי, מחשבון ואחרים. ישומון חביב אחד הוא קורא RSS שמאפשר להציג כותרות אחרונות מאתרי אינטרנט נבחרים וכאן העברית באה בהחלט לעזר. לטובת סוני, נציין הטמעה של ספר הוראות אינטראקטיבי בתוכנת המסך, בעברית כמובן, המלווה באיורים ומסביר על כל תכונה במסך, החל מאיך לחבר התקנים לטלוויזיה, דרך שימוש בשלט הרחוק ועוד צפיה בתלת מימד.

 


 

Media Remote – שליטה מהטלפון 

רוצים דרך גישה נוספת לאפליקציות? זו תגיע דרך לחצן SEN בשלט - קיצור של Sony Entertainment Network אשר בעולם מספקת שירותים המקוונים עשירי תוכן כמו Music Unlimited, שבתמורה לתשלום חודשי, מאפשר גישה למאגר ענק של שירים. לחצן ה- SEN מעלה על המסך רשימה גרפית של אפליקציות מובילות ועוד. כרגע, זמינות למשתמש הישראלי כ- 20 אפליקציות כמו יוטיוב, אתר Wired, Daily Motion, קטעי וידאו של ערוץ יורוספורט ועוד. אנשי היבואנית ישפאר, הצהירו כי הם עמלים על הבאת תכנים ישראלים רלוונטיים לצופים המקומיים, להוסיף על שירותי וידאו אודיו של סוני העולמית.

 


 

אפליקציית הסמארטפון Media Remote מאפשרת שימוש בטלפון כשלט חכם. האפליקציה באה לעזר בעיקר בעת גלישה באינטרנט, במצב שמכונה Catch & throw בו האתר שמוצג על מסך הטלפון, עובר בלחיצת כפתור אל מסך הטלוויזיה הגדול או להפך. עוד תכונה מבורכת של ה- Media Remote היא שימוש במסך הטלפון כציין חכם לטלוויזיה, בו תנועת האצבע שולטת על החץ שנע על מסך הטלוויזיה, כולל אפשרות ביצוע זום (ע"י מחוות "צביטה") וגלילה של העמוד, דיוק השליטה בסמן על המסך הינו בגדר הסביר דרך האויר ובעת טעינת דפים כבדים זה גוזל מרמת הדיוק.

 


 

הדפדפן המובנה בטלוויזיה הוא של "אופרה",ובשלב זה לא תומך בפלאש. מלבד זאת, הוא טוען אתרים בקצב ראוי ומציג אותם כהלכה. דרך חנות האפליקציות של אופרה תוכלו למצוא אפליקציות חינמיות כמו משחקים (סוליטר, Pipes 2 ואחרות), טוויטר, נגן אודיו Forte ועוד.

 


 

ניגון מדיה 

ה-HX855 מסוגלת לנגן ולהציג קבצי מולטימדיה שונים דרך כניסת USB או חיבור הרשת. שמות קבצים בעברית מוצגים כמו שצריך והצגת תמונות או השמעת קבצי שירים מתבצעת ללא בעיה מיוחדת. בקטגוריית הוידאו, ניתן להציג כאן קבצים בפורמטים מקובלים כמו DivX, mp4 ו- AVCHD למשל, גם ברזולוציות Full HD (ממצלמת וידאו ביתית, למשל), אך חלק מהמשתמשים יתאכזבו לגלות חוסר תמיכה בקבצי MKV. אך כל זה לא משנה היות והוא לא קורא את מערכת הקבצים NTFS אלא רק FAT.  מה שאומר שהקובץ הכי גדול שאפשר לנגן הוא בגודל 4GB, מגבלה שלא קיימת כבר במסכים רבים כיום.

 

ה-HX855 תומכת בפורמט הכתוביות SRT (למשל, בעת ניגון סרטי DivX), אך בגרסת המסך שקיבלנו לבדיקה, לא נתמך עדיין הקידוד בעברית, אנשי היבואנית ישפאר מסרו כי זו תגיע בעדכון תוכנה עתידי.

 

איכות תמונה 

המחמאה הגדולה ביותר שאפשר לומר על מסך LCD / LED היא שהוא מזכיר פלזמה ואכן, המסכים הבכירים של סוני בדגמים מהשנים האחרונות קרובים להגדרה זו. לפעמים, קשה להניח את האצבע על גורם אחד ספציפי, אבל השילוב הכולל של מאפייני התמונה ב- HX855 מקנה אופי קולנועי לעין וגם צפיה בפרק מסדרת טלוויזיה מתובלנת עם ניחוח של סרט קולנוע.

 

דוגמה מתוך הסדרה "מג'יק סיטי" מציגה פלטת צבעים זוהרת וחמה לעין:


 


 

הרכב האמריקאי, עליו נוהג השחקן וינס ווהן בסרט "הדילמה" מבריק בצבעו הכחול על המסך, על רקע זכוכיות גורדי השחקים מאחור.

 


 

דוגמה נוספת לעליצות הצבע בתמונה, ניתן לראות בדוגמה מהסרט "גנב עירוני", שימו לב לפרחים ברקע ושערה הערמוני של אהובת בן אפלק.

 


 

סוני מצהירה על מנגנון החלקת תנועה של 800Hz בדגם זה. זהו אפקט ההחלקה מושג בעזרת שילוב של יצירת פריימים חדשים של תמונה בין כל שני פריימים קיימים בתוספת הבהוב מהיר מאוד של תאורת המסך, ניתן לבחור בין חמישה מצבים שונים, אני בחרתי בזה המכונה "ברור פלוס" שמוריד במעט מתאורת התמונה (בגלל ענין ההבהוב) אבל מחליק את התנועה במידה לא מוגזמת ומקנה גם חידוד מסויים, זאת מבלי להראות יותר מדי מלאכותי.

 

תלת מימד

המסך של סוני מגיע עם זוג בודד בלבד של משקפי תלת מימד אקטיביים, מה שגורר הוצאה של עוד כמה מאות שקלים לזוג נוסף. הם מהסוג שאינו דורש החלפת סוללה אלא מגיע עם כבל USB לטעינה ישירות מגוף המסך. דופן זרוע המשקפיים הינה רחבה בכדי לצמצם כניסת אור צידי ולמרות שהמשקפיים מתקשרות עם המסך (לסנכרון התמונה) דרך אינפרא אדום, הקשר היה רציף כמעט תמיד.

 

אפקט התלת מימד ב-HX855 הינו מוצלח, עם עומק טוב בתמונה, המסך מבהיר אותה במעבר למצב 3D בכדי לפצות על כהות המשקפיים, כך שאיזון הצבעים אמור להשמר גם במצב זה. ניתן לבצע גם המרת דו מימד לתלת מימד בצפיה בתכני טלוויזיה רגילים, לפעמים זה משכנע, בפעמים אחרות פחות ומידי פעם אפשר להבחין גם בזליגת ערוץ מעין אחת לשניה (כפילות עצמים) אבל לא במידה נוראית.

 


 

טיונר DTT (ערוצי החינם של עידן+)

ה-855 מגיעה עם טיונר DVB-T2, הוא אמור להיות תואם גם לקליטת ערוצי HD העתידיים בפרוייקט עידן+. התמיכה בעברית כאן מסייעת בהצגת לוח שידורים מלא (EPG) בשפת הקודש ובנוסף על כך לחבר דיסק קשיח לאחת מכניסות ה- USB בטלוויזיה ולנצל את הענין לטובת הקלטת שידורים או ביצוע Pause, למשל, בעת הצפיה.

 


 

סיכום 

הטלוויזיה החדשה של סוני, מעוצבת כמו מסך יוקרתי, מצליחה לשבור בעיצובה את מראה "מסך על רגל" אותו התרגלנו לראות ברוב המסכים שנמכרים כיום ועם הבסיס המונוליטי והפלטה השחורה הקדמית, היא מצליחה למשוך את תשומת לב העין.

 

איכות התמונה של ה- HX855 מציגה תוצר מרשים, עם אופי צבעים ומראה קולנועי וגם השחור יפה לעין בעזרת מנגנון תאורה דינמי. והעברית? הכנסתה למסכים החדשים מבורכת, החל מהנחיות שימוש מפורטות (מוטמעות בתפריטי הטלוויזיה), דרך תפריטים מתורגמים ועד לגלישה באתרים ישראליים, אם כי לכתוביות ה- SRT נאלץ עדיין להמתין לעדכון תוכנה עתידי.  

 

בעד: איכות תמונה, עיצוב, הטמעת עברית, טיונר DTT.

נגד: ביצועי סטרימר פנימי, מגיעה רק עם זוג יחיד של משקפי תלת מימד.

 

המסך שנסקר: גודל 55".

אחריות: 5 שנים של ישפאר.

 

מחירים של סדרת סוני HX855

KDL-40HX855 גודל 40", מחיר 10,990 ש"ח.

KDL-46HX855 גודל 46", מחיר 15,990 ש"ח.

KDL-55HX855 גודל 55", מחיר 21,990 ש"ח.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ליאור קורן, dtown
היפנים למדו עברית
צילום: ליאור קורן, dtown
מומלצים